Wke

Hur kan man förhindra en förkylning eller influensa

Hösten och vintern tar skarpa väder, sköna tröjor, och ofta ett kännetecken snyfta och nysningar av en vanlig förkylning eller en influensa. Även om det inte finns något botemedel, det finns flera enkla åtgärder du kan vidta för att säkerställa att de kallare månaderna spenderas kura framför brasan istället för att nysa i en låda av vävnader.

Steg

Hur kan man förhindra en förkylning eller influensa. Vara kunnig om grunderna i förkylningar och influensa.
Hur kan man förhindra en förkylning eller influensa. Vara kunnig om grunderna i förkylningar och influensa.
 1. 1
  Vara kunnig om grunderna i förkylningar och influensa. Både förkylning och influensa (kort för influensa) orsakas av ett virus. Ett virus är en liten infektiös organism som måste leva inuti en cell för att reproducera sig, döda värdcellen men inte innan viruset sprids. Kalla virus infekterar de övre luftvägarna celler, medan influensaviruset påverkar celler djupare ner i luftvägarna och har mer allvarliga symptom än förkylningsvirus. Alla virus är specifika för en typ av cell. Några viktiga saker att tänka på med förkylningar och influensa är:
  • Förkylningar och influensa orsakas inte av bakterier. Därför, hjälper inte antibiotika förebygga eller bota en förkylning eller influensa, även om de kan förskrivas för en sekundär bakteriell infektion.
  • Förkylning och influensa bakterier utanför en värd kropp dör vanligtvis i tre till sju dagar.
  • Förkylning och influensa virus är värmekänsliga (de förökar sig snabbare när det är kallt) och de första föröka sig i din nasal passager sedan sprids därifrån.
  • De flesta förkylningar och influensa fångas genom att placera infekterade händer till dina ögon eller näsa eller i munnen.
  • Du kan smitta andra en dag innan dina symptom.
  • Inkubationstiden är vanligtvis tre dagar, men kan variera allt från 1 till 4 dagar.
  • Sällan dödlig på egen hand, kan influensa leda till dödliga sekundära infektioner såsom lunginflammation om patienten har ett försvagat immunförsvar. Detta kan påvisas genom en försämring hosta, svårigheter med andning, hosta upp blod, och / eller en ihållande och återkommande feber. Omedelbar medicinsk vård är nödvändig.
  • Det finns tusentals stammar av influensavirus, vilket innebär att det är osannolikt att din läkare kan peka ut den exakta virus du har, men kommer att föreslå din behandling baserad på den traditionella vägen för ett virus. Om det finns en särskilt virulent stam av ett virus gör rundor, kommer läkaren brukar ta hänsyn till detta också.
  • Det är möjligt att antingen stöd eller hindra kroppens immunförsvar från saker som vi äter, dricker, eller göra.
 2. 2
  Öva bra. Det viktigaste sättet att överföra ett virus är genom kontakt med en smittad person. Som sådan är det viktigt att tvätta händerna ofta och att täcka munnen och näsan när, med hjälp av en vävnad eller näsduk för att täcka din näsa och mun. Att göra detta kan hindra dem omkring dig från att bli sjuka. Vävnader ska kasseras med omsorg, och näsdukar tvättas snabbt i hett vatten. Om du nyser eller hostar i händerna, tvätta händerna omedelbart eller du kommer helt enkelt att överföra viruset. Dessutom, undvik att röra ditt ansikte, särskilt ögon, mun och näsa, om du umgås med någon som har en förkylning, eller om du har att röra saker som dörrknoppar och ytor på offentliga platser.
  • Undvik att ge ut pennor, papper och andra objekt, och avstå från att låna pennor, papper etc. när en förkylning eller influensa säsong är i full gång.
  • Rengör delade objekt regelbundet för att förhindra överföring av viruset. Tvätta när barnen är sjuka.
  • Håll handdukar separat för varje familjemedlem och för gäster. Viral bakterier kan leva i timmar på tyg handdukar. Det är också en bra idé att föredra hushållspapper över tyg och kära när det finns sjuka människor i huset.
  • Håll alla hushåll ytor rena under den kalla och influensa säsong. Gör en enkel lösning av tvål och vatten eller använd en desinficerande lösning, och torka av ytor, rattar dörr, telefoner, handfat, fjärrkontroller, strömbrytare, tangentbord, etc., med konsekvent regelbundenhet.
  • Bär runt en flaska antiseptiska eller gelen om sink är inte tillgänglig. Alkoholbaserade rengöringsmedel rekommenderas eftersom de är mindre benägna att skada dina händer lämnar dig mer benägen att få infektion.
 3. 3
  Undvik kontakt eller vara i närheten med människor som har en eller influensa om möjligt. Har sjuka människor sova i ett separat rum från alla andra. För gifta personer, kan detta kännas konstigt men det är det bästa sättet för att förhindra överföring av influensa eller förkylning och för att säkerställa att en person är kompetent att ta hand om den andra personen utan också insjukna.
  • Stanna hemma om du är sjuk och hålla sjuka barn och hushåll hemma när de är sjuka, för att förhindra spridning av förkylning eller influensa. Att göra detta kommer att bidra till att förhindra andra från att fånga sjukdomen från dig eller från andra hushåll.
 4. 4
  Behåll så frisk som du kan genom att ta väl hand om dig själv. Det finns, välbefinnande och näringsmässiga faktorer att ta hänsyn till när man försöker förhindra uppkomsten av en förkylning eller influensa. Även om det inte är bevisat att friska metoder förhindra att få en förkylning eller influensa, hjälper en hälsosam livsstil immunförsvaret att vara i sin bästa form, vilket ger dig den bästa chansen att kunna kämpa mot uppkomsten av en förkylning eller influensa. Saker att göra för att behålla din hälsa är:
  • Få tillräckligt med sömn varje natt. Få minst sju till åtta timmars sömn varje natt.
  • Äta hälsosamt. Hälsosamma livsmedel såsom grönsaker, frukt, spannmål, etc., är en viktig del för att hålla kroppen näring på optimal. Bearbetade, fet och sockerrik mat ger inte immunsystemet skydd som hälsosammare mat gör. Sockerhaltiga livsmedel kan minska immunförsvaret i upp till fem timmar.
  • Motionera regelbundet. Motion har immunsystemet förbättrande effekter som kan hjälpa avvärja sjukdom. Överdriv inte motion men som alltför mycket ansträngande eller överdriven motion kan lämna dig mottaglig för sjukdomar.
  • . Stress kan skada förmågan hos immunsystemet att fungera optimalt, och människor som är stressade tenderar att fånga förkylningar mer än mindre stressade människor. Hantera din stress väl.
  • Hålla väl hydrerad. Uttorkning hämmar immunsystemets funktion. Dricksvatten kan också hjälpa tvätta förkylning och influensa virus från halsen till magen där de inte kan överleva.
  • Undvik att röka eller sluta om du redan röker. Röken från cigaretter irriterar luftvägarna och detta kan leda till ökad sårbarhet för förkylningar, inklusive passiv rökning.
 5. 5
  Överväg kosttillskott om du tror på deras användbarhet. Många föreslås för att avvärja sjukdom. I många fall, är juryn fortfarande ute på deras effektivitet på att faktiskt förebygga uppkomsten av förkylning eller influensa, men om du läser kosttillskott som ett medel för att öka effektiviteten i immunförsvaret snarare än som riktade förebyggande lösningar, då dessa kan vara en del av din totala förkylning och influensa warding-off arsenal, tillsammans med god hygien och hälsosamma val. Som med alla tillägg, gör din forskning, prata med din sjukvårdspersonal, och vara helt medveten om möjliga biverkningar för din egen individuella fall innan du tar något av dem. Här är bara några av de många möjligheter där ute:
  • Vitamin C: antingen i form av en tablett, dricka, eller frukt, kan C-vitamin hjälper dig att förhindra en vanlig förkylning.
  • Zink: Zink hjälper utveckling av vita blodkroppar, vilket gör att ditt immunförsvar fungerar korrekt. Bra val att öka zink i din kost innehåller nötkött, ostron, fågel, fläsk, berikade spannmål, yoghurt eller mjölk.
  • : Selen är ett näringsämne som spelar en viktig roll i immunsystemet. Selen hjälper vita blodkroppar att göra cytokiner-proteiner som hjälper bort influensavirus från kroppen. Bra källor till selen inkluderar ägg, kalkon, svamp, tonfisk och andra skaldjur.
  • Fläder: En släkting till blåbär, har fläder befunnits ha kraftfulla anti-virala egenskaper. Dessa anti-virala egenskaper beror delvis på det faktum att fläder hämmar neuraminidas, det enzym som används av viruset att sprida infektionen till värdceller. Detta är handlingen mest anti-virala läkemedel tar. Dock har fläder visat sig ha några biverkningar. En liten studie som publicerades för fem år sedan visade att 93 procent av influensa patienter som fick extrakt var helt symtomfri inom två dagar, de som tog placebo återvinnas i cirka sex dagar. Fläder har visar också att kraftfullt öka immunförsvar fungerar. Detta tillskrivs den högsta halten av flavonoider, som är antioxidanter. Även andra föreningar i fläder, som kallas antocyaniner, har en anti-inflammatorisk effekt, vilket skulle kunna förklara effekten på värk, smärta och feber.
  • Vitlök: Vitlök har kraftfulla anti-virus, antibiotika och anti-svamp egenskaper och stärker immunförsvaret i allmänhet. Studier har visat att de som konsumerar vitlök dagligen är två tredjedelar mindre benägna att fånga en förkylning.
  • Echinacea har ett rykte som en immun booster, och forskning tycks bekräfta detta. A 2007 studie från University of Connecticut kombinerade resultaten från 14 tidigare rapporterade studier avseende echinacea och drog slutsatsen att echinacea kan minska chanserna att fånga en förkylning med mer än hälften, och förkorta en förkylning med i genomsnitt 1,4 dagar.
  • Quercetin: Detta har inte bara visat sig ha extremt hög antioxidant egenskaper, men det har också visat sig ha immun öka kapacitet, särskilt under stress, och speciellt när det tas med vitamin C. Det är också anti-viral. Källor omfattar skinn av äpplen (röda äpplen har mest), röda eller mörka vindruvor, soltorkade russin, broccoli, röd lök, bär (särskilt blåbär, tranbär, lingon), citrusfrukter, körsbär, päron, grönt te, ginkgo biloba, grapefrukt utsäde, svart te, bladgrönsaker och bönor.
  • Andrographis: Denna ört är allmänt tillgänglig i kosttillskott. Det är traditionellt används för att behandla infektioner och sjukdomar, ofta före antibiotika. Andrographis rapporteras också uppvisar anti-hepatotoxiska, antibiotikum, antimalarial, anti-hepatitiska, antiinflammatoriska, anti-ormgift, och antipyretiska egenskaper, förutom dess allmänt bruk som ett immuno-stimulerande medel. Det har även nyligen visat sig inneha anti-HIV-egenskaper.
  • olja: Denna innehåller laurinsyra som har visat sig ha antivirala och antibakteriella egenskaper och monolaurin (som finns i laurinsyra) kan förstöra lipid-belagda virus såsom influensa.
  • Goldenseal: Detta innehåller berberine som har visat sig öka blodflödet till mjälten och stimulera aktiviteten av makrofager, vita blodkroppar som är en viktig del av immunförsvaret. Det brukar rekommenderas att ta goldenseal med echinacea i syfte att avvärja förkylningar och influensor.
  • Lakrits: Lakrits är en potent antiviral ört som används mot ett brett spektrum av virala medel. Den innehåller åtta antivirala föreningar som alla hämmar samt blockera virus från att tränga in i kroppens celler. Det ökar genom att öka nivåer av interferon och den glycyrrhizinsyra som finns i lakrits har visat sig stoppa tillväxten av vissa virus såsom influensa A. Den har en åtgärd liknande den i fläder (se ovan).
  • Probiotika (yoghurt, etc.): En probiotiska kommer förstärka ditt tarmfloran, som är viktiga för matsmältningen och absorptionen av näringsämnen. Detta är en viktig faktor för god hälsa och ett starkt immunförsvar, och probiotika tycks stimulera vita blodkroppar.
  • Svart te: Folk som drack fem koppar svart te om dagen befanns ha 10 gånger mer interferon i blodet än de som inte dricker det. Aminosyran ansvarig (L-teanin) också finns i grönt te och koffeinfritt versioner.
 6. 6
  Få vaccineras. Den influensa kan förebyggas eller minskas genom vaccinationer och vacciner ändras från år till år för att hålla jämna steg med de virala förändringar så att de riktar sig troligen influensan gör rundorna för den säsongen. Människor som har sänkt immunförsvar, inklusive de mycket unga och de över 50, kan ha nytta av en influensavaccination men se till att göra din forskning innan du söker en, så du måste vara övertygad om att detta är det lämpligaste sättet att avvärja influensa i ditt eget fall.
 7. 7
  Håll dig varm. Även kallnar inte faktiskt orsaka en förkylning eller influensa (virusen gör), kan vara kallt minska din uthållighet och att du känner dig nedstämd och trött. Om kroppen känns kall och du har redan utsatts för influensa eller förkylning virus, kan din personliga reaktion på kylan vara tillräckligt för att tillåta influensa eller förkylning för att få fäste.

Tips

 • Du kommer fortfarande få förkylningar och influensa, men det är ditt främsta mål att minimera deras inverkan, svårighetsgraden och varaktigheten av att vara fit, med ett förstärkt immunförsvar och genom att hålla aktiv.
 • Nasal bevattning med varmt salt vatten kan hjälpa rensa bihålorna av slem som bär förkylning eller influensa virus. Mest respiratoriska virus är värmekänsligt och vatten som är bara två eller tre grader över kroppstemperaturen kan vara effektiva vid immobilisering dessa virus.
 • Det låter flummigt, men den tid det tar att sjunga följande låt två gånger är den tid det tar att döda bakterier medan tvätta. Sjung följande två gånger medan tvätta händerna (till tonerna av "Row, Row, Row Your Boat"):
  Tvätta, tvätta, tvätta händerna.
  Se de bakterier som ner i avloppet,
  Få dem fint och rent! En annan låt att sjunga när du tvättar händerna är Happy Birthday, sjungit två gånger.
 • Dricka osäkra vatten och äta osäkra produkter som kan innehålla farliga mängder av E. coli kan leda till symtom som stomachaches, kräkningar och illamående.
 • Det bästa sättet att förhindra influensa är att vaccinera sig. Under ingången av influensasäsongen, sjuksköterskor och volontärer ger influensa vaccinationer på slumpmässiga platser. Leta efter den i din butik, flygplats, även så slumpmässigt som lokala mässor och marknader. De bästa platserna är apotek, sjukhus, läkare kontor, och MinuteClinic talet. (I Europa är MinuteClinic rekommenderas eftersom de ger ut influensa vaccinationer varje dag av vaccination säsongen, inte en specifik dag som andra.)
 • Fyll munnen med vatten när du tar ett bad. Spotta ut vattnet när du är klar. Gör det till en daglig habit.It skyddar dig mot frekvent återkommande kallt.
 • En av de viktigaste sakerna är tvätta också händerna! När din redo att äta tvätta händerna. När du kommer hem från skolan eller en butik tvätta händerna. När du kommer hem från jobbet tvätta händerna! Också ett annat sätt att hindra från att få influensa är få influensa skott! Det är smärtsamt men tro mig det kommer att löna sig och hjälper dig att hålla dig frisk!
 • Undvik kortison. Det trycker ned immunförsvaret.
 • Ingefära innehåller fenolföreningar som är ansvariga för att få musklerna i magen, och förklarar ingefära effekt för att lindra åksjuka. Gingeroler finns i ingefära, har upptäckts av japanska forskare att blockera organ reflexen att kräkas. Ingefära har också visats ha antiinflammatoriska och antipyretiska egenskaper och kan användas för en del av de symptom i samband med förkylning och influensa.
 • Honung innehåller vitaminer och mineraler som stärker immunförsvaret. Raw honung är den bästa.
 • Gurkmeja är en anti-inflammatorisk och immun stimulerande. När det tas internt, kan det tendera att förtunna blodet.
 • Stötta upp huvudet, och har en sval drink. Detta kan göra att du känner dig mindre varm.

Varningar

 • Ta inte din förkylning eller influensa för att fungera. Det är orättvist mot andra arbetstagare och du kommer att återhämta sig snabbare om du vilar för den första dagen eller två av en förkylning eller influensa. Kvardröjande förkylningar och influensa att du verkar makaber och martyr-ish på jobbet - använd sjukskrivning för att förbättra snabbt. Även om du måste gå utan lön för en dag, är det sannolikt att bli en bättre avkastning än bär en sjukdom som påverkar din prestation i månader framöver.
 • Alltid vet de eventuella biverkningar av kosttillskott innan du använder dem och tala med din läkare först för att se om medicinen är rätt för dig.
 • Lägg inte alla ägg i en korg - lita inte på någon vitamintillskott eller bara träna för att hålla dig i form. Att hålla pigga och friska är en kombination av kost, motion, positivt tänkande och noggrann hygien.
 • Kontrollera med din läkare innan du använder lakrits om du har högt blodtryck.
 • Se din läkare om en hög feber kvarstår i mer än 24 timmar, mindre tid för barnen och ta någon baby eller spädbarn med en hög feber till läkare omedelbart.

Saker du behöver

 • Sötvatten
 • Hälsosam mat
 • Lämpliga vitaminer