Wke

Hur att leva det bästa liv du kan

Även denna strävan kommer att vara olika för alla, kommer den här artikeln innehåller alla typer av råd. Förhoppningsvis alla kan få ut något av det.

Steg

Hur att leva det bästa liv du kan. Börja med att titta på dig själv.
Hur att leva det bästa liv du kan. Börja med att titta på dig själv.
 1. 1
  Börja med att titta på dig själv. Inte i jämförelse med någon annan, men titta bara på dig själv. Fråga dig själv dessa frågor.
  • Vem är jag?
  • Var står jag nu i mitt liv?
  • Vilken roll spelar jag i andras liv? (Syster, mamma, vän, förebild, lärare, partner, osv.)
  • Lever jag till min fulla potential?
  • Är jag lycklig? Uppfyllda? Vid freden?
  • Varför, eller varför inte?
 2. 2
  Ett stort misstag människor gör i sina liv är beskydda sig från smärta. Dölja från sanningen. Förneka verkligheten. DÖD existerar. Bli i fred med det. Mord och våldtäkt och SJUKDOMAR hända. Acceptera det. När du inse fakta att livet inte alla regnbågar och fjärilar, kommer du att vara mer förberedd för att hantera tuffa situationer, och du kommer inte att ta besvikelsen som en sådan chock.
 3. 3
  Bestäm vilka människor i ditt liv är faktiskt värt din vård. Eliminera alla falska vänner och användare från din lista, och listan bara de som gör att du känner dig lycklig när du är runt dem. Nu gör en insats för att spendera mer tid runt dessa människor, och mindre tid runt de människor som gör något bra för dig eller ditt liv. Det är okej att vara lite självisk i denna mening varje gång på ett tag. Bara vara säker på att du ger tillbaka lika mycket av vad du tar (och det innebär inte bara fysiska saker, men känslomässiga behov, liksom).
 4. 4
  Titta på den mörka sidan. Ja, detta är inte ett stavfel, den mörka sidan. Eftersom det ofta gånger, när det handlar om personliga relationer, ser på den ljusa sidan bara leder till besvikelse när vi är låt ned från vad vi förväntar oss eller önskar att hända. Som klyscha "går, hoppas på det bästa, förvänta det värsta. Visste du formeln för lycka är verkligheten dividerat med förväntningarna? Vad det betyder är inte tror att du kommer att få vad du vill.
 5. 5
  Hitta något du älskar att göra, och gör det. Gör det ofta. Så enkelt är det.
 6. 6
  Ofta är förändring en bra sak. Välkommen något nytt i ditt liv, oavsett om det är en ny vän, en ny ränta (separat från den ena från steget ovan), eller en ny favorit show du tittar religiöst. Ändra din rutin lite.
 7. 7
  Tänk tillbaka till något som du älskade i din barndom. Var det din passion för att göra hår? Din kärlek Barney? Kanske spelar låtsaslek med dina vänner? Återbesök en av dessa saker, och du kommer sannolikt att återskapa glädjen det brukade ta. Spela Barbies med ett litet barn, eller göra lite flickor hår. Låt ett barn ta dig till deras sorglösa värld för några timmar. Det kan vara din lilla kusin, egna barn, eller du kan sitta barnvakt.
 8. 8
  Försök alltid att se varje situation från varje persons perspektiv. Inte bara se saker på ditt sätt, faktiskt tar sig tid att försöka se saker genom ögonen på en annan. Du kommer att få insikt, vilket kan vara upplysande.
 9. 9
  Spränga lite musik och bara dansa ditt hjärta ut. Förlora det i musiken. Antingen ensam eller med vänner. Bara dansa i timmar. Du får en bra träning och endorfiner frisättning, som gör dig lycklig.
 10. 10
  Prova något du aldrig provat förut. Ta upp en klass, eller använd riktningar och försöka lista ut det själv. Matlagning, målning, oavsett. Och om du skruvar upp, skratta bort det. Det var allt i namn av upplevelsen.
 11. 11
  Smile. Så ofta som möjligt. När du inte ens känner för det. Bara gör det. Hela tiden. Det kommer så småningom att sudda bort.
 12. 12
  Sluta gömma från ditt elände. Inse orsaken till dina negativa känslor och försöka åtgärda problemet. Om du helt enkelt inte kan fixa det, skruva. Allt som är utanför din kontroll är ett slöseri med din tid. Inte längre låta det bekymrar dig.
 13. 13
  I slutändan handlar det om att du. Bara du har makten att tillåta dig själv att vara lycklig.