Wke

Hur man vända och vara okej

Livet blir hårt, och vi alla gör misstag. Men det handlar inte om att aldrig misslyckas eller undvika de konsekvenser som gör oss till en bra person. Det är vad vi gör när vi misslyckas.

Steg

Hur man vända och vara okej. Titta på dig själv.
Hur man vända och vara okej. Titta på dig själv.
 1. 1
  Face dina känslor. Oavsett vad du känner när du röra dig, låt dig känna det. Försök att inte hålla något i. Säg vad du behöver säga, även om det gör saker och ting värre. Låt dig vad du är och inte undertrycka någonting.
  • Gör en lista över känslor du upplever. Ibland kan det vara svårt att gå framåt när du inte är medveten om vad dina känslor är. Genom att skapa en lista över alla de känslor du känner att du kan attackera dem en i taget och så småningom ersätta dem med goda känslor utan att lämna några strängar.
  • Dela dina känslor med någon du litar på. Låta någon annan i är oerhört viktigt. Inse att utan hjälp av andra, kan du aldrig riktigt acceptera dig själv eller gå framåt.
  • Titta tillbaka på de val du har gjort som du ångrar. Detta kan vara den mest smärtsamma delen av återhämtning, men det är också en av de viktigaste delarna. Walking dig igenom de steg du gjorde som ledde dig att göra fel val är ofta till hjälp för att förhindra dig från att upprepa detta misstag.
 2. 2
  Titta på dig själv. Säg till dig själv om sanningen, även om du inte kan berätta för någon annan. Det värsta du kan göra är att ljuga för sig själv. Så berätta för dig vad du behöver göra för att förändra. Inse vad du gjorde och acceptera att, sedan arbeta för att förändra de saker som du behöver ändra.
  • Lär dig att ta ansvar för dig själv och dina val. Ingen annan är ansvarig för de val du gjort. I början kan det vara svårt att acceptera att du är på fel och acceptera att du har gjort dåliga val. Ändå, när du inser att du är ansvarig för att hantera konsekvenserna av sådana val, ge dig själv friheten att gå framåt. Istället för att slösa tid skylla andra människor, vädret, var du bor, arbetsmarknaden, och så vidare, ta ansvar för att göra ditt bästa från denna punkt på låter dig ta kontroll över ditt öde.
  • Bestäm egenskaper eller åsikter i dig själv som ofta leder dig till att göra det fel val och gör ditt bästa för att bryta dessa vanor och hindra dem från att du motiverar dåliga vanor.
 3. 3
  Smile. Vid någon punkt i återhämtningsprocessen kommer du känna att du aldrig kommer att känna glädje eller glädje igen - när detta händer, du vet att du har nått botten. Detta är den svåraste platsen att vara, så skynda dig upp för att komma ur situationen. Bevisa för dig själv att du fortfarande kan skratta genom att titta på en mycket älskad rolig film eller helt enkelt vända sig till någon och säga något löjligt, syftar till att få er två att skratta.
  • Lär dig att distrahera dig från smärtan genom att le, stanna upptagen eller bli intresserad av något. Men kom ihåg att aldrig inför det faktum att du gör illa kommer att avskräcka läkningsprocessen, så låt dig inte ersätta en dålig vana (wallowing) med en annan (släta över verkligheten).
 4. 4
  Titta på glada människor. Detta är något som de flesta människor inte tänker på att göra. Allt du behöver göra är att titta på någon som har mindre än du, men är fortfarande glad. Sätt dina problem i perspektiv och sedan titta på vad de har gått igenom och se att de fortfarande skrattar.
  • Jämför liven dig och en annan person har, med tanke på att alla kämpar med frågor som ingen annan vet om. Tänk på det liv du lever och det liv de lever och jämför svårigheter och välsignelser. Du kan bli förvånad över att se att även om de gör illa också, de kan - och gör - att fortsätta att gå framåt.
 5. 5
  Hitta någon att hålla dig. Ibland behöver man bara gråta och känna sig älskad, så gå till någon du känner som kan göra just det. Din syster, din mamma, din pappa, vem som helst, och bara krama denna personen och släppa ut allt. Låt en flod strömma från dina ögon, låt dig svära, och låt dig vara helt i någon annans händer i några minuter.
  • Prata inte. Avstå från att tala om frågan eller något annat. Denna person måste vara där för att stödja dig, inte bara vikten på dina problem och förvirring. Låt allt ut och släppa kontrollen.
 6. 6
  Odla vanor som håller dig på gott humör. Byte av sorg med lycka är svårt för vem som helst, men att få en nystart hjälper dig på vägen. Bryta dåliga vanor och odla goda vanor kommer att visa dig hur stark du är och kommer att bidra till att förhindra dig från att göra samma dåliga val igen. Hitta saker att göra att hålla dig glad och arbeta på dem.
  • Gör en bra spellista för din dag. Hitta några inspirerande låtar som får dig att le oavsett vad och bara dansa runt dem ett tag. Låt dessa låtar visar dig vägen och bara låta dig vara helt fri.
  • . Vara aktiv kommer åtminstone att göra din "kropp" trivs och kommer att distrahera dina tankar från dina problem.
  • Ta en varm dusch. Picture allt dåligt tvätta bort. Titta på dina frågor och brister virvlar genom vattnet. Titta på dem att försvinna ner i avloppet för evigt.
  • Återknyta kontakten med gamla vänner. Umgås med vänner eller släktingar som du inte har sett på ett tag och fokusera på att lyssna på dem och fånga upp på "deras" liv. Kom ihåg att inte belasta dem med vikten på dina egna frågor.
 7. 7
  Granska vad som inte har fungerat för dig i det förflutna och göra en insats för att hindra dig från att göra det igen. Även om det är det svåraste i världen att ge upp något du älskar, om det är fel för dig, är det dags att släppa taget. Det är okej att känna smärta när du vända utvecklingen för dig själv. Ofta kommer du att ha ett område där du är svag. Istället för att försöka undvika att utlösa denna svaghet alls, försök att bli starkare. Men också ihåg att det är okej att vara rädd och att springa iväg ibland, precis så länge du komma tillbaka och försök igen.
  • Hitta bilder på ditt förflutna och din framtid. Skriv ut eller klippa ut bilder på dina mål i läkningsprocessen. Bilder på leende människor, friska människor, självständiga människor, eller andra förmåner som kan komma tillsammans med din healing. Likaså skriva ut bilder på dina tidigare dåliga vanor, piller, människor, mat, oavsett vad du försöker ändra. Titta på bra bilder när du behöver en explosion av motivation att fortsätta framåt och titta på de dåliga när du är frestad att se över dina tidigare dåliga val.
  • Håll ett stödjande nätverk. Be dina vänner att hjälpa till att hålla dig från att göra dåliga val. Be dem att kolla med dig då och då och fråga dig hur du gör och påminna dig om de dåliga konsekvenserna av att göra ohälsosamma val. Naturligtvis kommer de inte alltid att kunna berätta när du gör något du inte borde göra, men deras kontroll i med du kan göra dig skyldig nog att ta ett steg tillbaka och fråga dig själv vad du gör. (Och glöm inte att lämna tillbaka dem till förmån -. Inte bara är vad vänner gör, men det är bra för dig att fokusera bortom dig själv)
  • Tänk på de personliga konsekvenserna. Samla ihop en grupp av nära vänner och familjemedlemmar och be dem att dela sina egna åsikter om vad du gjorde och hur de påverkades negativt av dina dåliga val. Du kan göra det här så många gånger du vill, eller ens skriva ner sina svar och läsa dem när du känner dig frestad att se över dina tidigare val.
  • Gör det inte svårare för dig själv. Om du tappar något i färd med att vända saker omkring, låt inte små saker utlösa vissa minnen av denna sak. Det är okej att missa det, men inte dra ut på lidandet. Att klamra sig fast det förflutna kommer bara att göra detta mindre roligt - släpp den och ställa dig fri.
 8. 8
  Kom ihåg att oavsett vad, du har alltid ett val. Det finns alltid något man kan göra för att göra saker rätt, och det kommer alltid att finnas människor, platser och saker som gör att du känner för att göra fel sak. De kommer att göra dig känner sig fångade och kortas, men du måste komma ihåg att oavsett vad, det finns alltid ett val.
  • Det sak om ett val är att det är ett val. Så vad du väljer är helt upp till dig. Du kan göra fel val, men nyckelordet att det är fel.
  • Inse att du aldrig komma undan med fel sak. Du kommer alltid, oavsett vad, med några undantag, fångas antingen av ditt samvete, eller av andra.
 9. 9
  Ta en titt på de små sakerna. Trots detta steg verkar ganska kliché, är det också ganska viktigt och ofta förbisett. Några små saker som kan hjälpa att fokusera på är eldflugor, månen, gräset vinka i luften, en fräsch ny lack på ett hus, en man med en rolig hatt gick på gatan, en perfekt apelsin glas apelsinjuice, ett skrivbord med års värde av namn repad i dess yta. Möjligheterna är oändliga.
 10. 10

Tips

 • Alltid vara snäll mot människor, särskilt de som inte är snäll mot dig - de behöver det mest.
 • Inse att "det bästa är ändå att komma" alltid, oavsett hur bra eller dåligt det blir.
 • Inte klamra inte saker som gör du fel bara för att du älskar dem. Kärleken finns för att göra oss lyckliga, men artificiell lycka, vad du får från dina dåliga val, inte kärlek.
 • I HBO Film, "Homeless to Harvard: The Liz Murry Story", säger hon: "saker vända för mig hade varit resultatet av mitt fokus på de få områden i livet jag kunde ändra" och kapitulera för den kunskap som finns fanns många fler saker som jag bara inte kunde göra annorlunda. I varje situation, händelse, kommer det att finnas en del jag kan inte röra / förändras och det kommer att finnas en del som jag kan. Fokusera på den delen. "Det här är den sanna lärdomen av serenitybönen" Gud ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan, och förstånd att inse skillnaden. "Det spelar ingen t verka som det, inte känner för det, men de saker du kan kontrollera är oerhört mycket mer kraftfulla än de saker du inte kan.

Varningar

 • Om du inte verkligen vill ändra så att du inte kommer att förändras. Du måste vara beredd att lägga lite möda på det eller du kommer aldrig riktigt förändras.