Wke

Hur kan man stärka din urinblåsa och kissa mer sällan

Har du en överaktiv blåsa? Detta kan hjälpa. Frekvent kissar kan helt enkelt vara en vana. Blåsan kan även bli större om du tränar den.

Steg

Hur kan man stärka din urinblåsa och kissa mer sällan. Inse onormal urinering.
Hur kan man stärka din urinblåsa och kissa mer sällan. Inse onormal urinering.
 1. 1
  Inse onormal urinering. De flesta människor urinera var tre till fyra timmar under dagen, och kan rymma ca en halvliter urin. Om du ofta kissa varje timme, eller mer, kan du lider av symptom på "överaktiv blåsa": tidig, fördröjd verkan av detrusor urinae muskler som pressar blåsan när det är dags att gå.
 2. 2
  Get överaktiv blåsa diagnostiseras. Överaktiv blåsa, eller liknande brådska att urinera, kan återspegla en mängd problem, bland annat en urinvägsinfektion eller stenar i urinblåsan. Några av dessa är allvarliga och kräver omedelbar behandling.
  • Gör en logg när du går på toaletten. En noggrann dagbok, som inte behöver täcka en stor spännvidd av tid, kan hjälpa din läkare att förstå ditt problem.
 3. 3
  Träna din urinblåsa. Om ditt problem inte kommer att gå bort snabbt, och blåsan är inte på något sätt försvagas, öva hålla mer urin och motstå frestelsen att gå alltför ofta.
  • Om du får ett plötsligt behov av att kissa, gick i de två sista timmarna, och har inte förbrukat en hel del vätska eller ett diuretikum (något som ökar urinering, som kaffe eller alkohol), bekämpa det. Spänn bäckenbotten med en som om att stoppa flödet av urin eller passage av gas. Män såväl som kvinnor har dessa muskler och kan utföra denna övning. Den felaktiga behov av att urinera borde avta efter ungefär en minut.
  • Om lusten tillbaka mycket snart, är det OK att ge efter för den tid och gå på toaletten: bygga motståndskraft mot misstar uppmanas att kissa och stretching blåsan lite är en process. Men försök att hålla ut. Observera när du senast gick, och över öka din uthållighet i steg om tio eller femton minuter. Om du inte kan lita på att hålla det mer än en timme förra veckan, prova sjuttiofem minuter i veckan. Arbeta dig upp till tre timmar om möjligt.
  • Träna med Kegel övningar regelbundet för att stärka bäckenbotten, men inte när du har en full blåsa.
  • På natten, bara gå om du vaknar upp och har lust. Du vill inte att väta sängen. Minska urin på natten genom att avbryta vätskor två timmar före sänggåendet.
 4. 4
  Gör inte för mycket urin. Tillräckligt med vatten är bra för dig, för mycket är inte generellt bättre. Vanligtvis bör män dricker ungefär 13 8-ounce (250 ml) koppar vätska per dag och kvinnor bör dricka ungefär 9. De flesta koppar är större än 8 gram, så du behöver färre av dem. Om du är sällan törstig och har rikligt, blek urin, du får förmodligen tillräckligt.
  • Undvik diuretika. Starkare och kära, speciellt, inte hjälper att hålla dig hydrerad men bara passera med mer vätska tillsammans.
 5. 5
  Begränsa livsmedel och drycker som irriterar blåsan. Om du försöker att bekämpa en spastisk urinblåsa muskel, varför förvärra blåsan också? Minska ditt intag av läsk, mjölk (men se till att du får tillräckligt med kalcium), kaffe och te (även koffeinfritt), citrus, tomater, kryddstark mat, choklad och sötningsmedel (även konstgjorda).
 6. 6
  Begränsa salt. Din kropp behöver en liten summa, men för mycket, som mest tydligt salt mat har, bara kräver dricker och kissar mer vatten för att spola ut.
 7. 7
  Begränsa protein. När din kropp har mer protein än den behöver för att bygga och underhålla sig, bränner kol, väte och syre del av de ingående aminosyramolekyler för energi men måste utsöndra kvävet som avfall föreningar. Ett extra-high-protein diet, som en bodybuilder eller low-carb dieter kan använda, kommer att producera en hel del avfall kväve som kräver extra vatten för att bära bort. (Det är därför du inte bör äta protein i en överlevnad situation om man inte har vatten.) Innan en tillfällig verksamhet med begränsad badrum tillgång, kanske du vill minska proteinintaget ännu mer - särskilt om styrketräning är inte ett bekymmer.
 8. 8
  Ge blåsan rummet. Du får inte stoppa dig, äta mat med mycket fibrer för att undvika förstoppning och undvika livsmedel som ger dig gas. Om den inte har någonstans att gå, du verkligen behöver gå.