Wke

Hur kan man vara bra på försvar i lacrosse (zon)

Om du läser detta, behöver du förmodligen lite hjälp att spela zon försvar i Lacrosse. Utan anständiga försvarare, kommer ditt lag att förlora.

Steg

Hur kan man vara bra på försvar i lacrosse (zon). Se till att din tränare vill att du ska spela zon försvar och inte människan till människa.
Hur kan man vara bra på försvar i lacrosse (zon). Se till att din tränare vill att du ska spela zon försvar och inte människan till människa.
 1. 1
  Se till att din tränare vill att du ska spela zon försvar och inte människan till människa.
 2. 2
  Gå inte jaga angriparen om han är utanför lådan, bara vänta på honom att komma in och sedan kan du göra vad du måste göra.
 3. 3
  När någon på det andra laget skuggar mot målet med bollen, pressa honom på utsidan körfält. Aldrig ge upp ovansidan! Om du inte tror att du kommer att ha tillräckligt med tid för att få honom att kolla honom innan han skjuter, använd din klubba huvud för att spegla sin käpp huvud så att han inte kan få en tydlig bild eller passera.
 4. 4
  När ditt lag har bollen på andra sidan av fältet, gå upp till mittlinjen intill det andra lagets anfallare så att de inte kan lätt få en rensas bollen.
 5. 5
  Om någon är direkt framför nätet, gör allt ni kan för att få ut honom därifrån.
 6. 6
  När du får bollen, tydlig mot dina anfallare eller mittfältare, eller om du är bakom nätet, är målvakten ett alternativ, om du inte har en tydlig körfält för att köra.
 7. 7
  Var inte bollen hungrig, slappna av och låta den andra personen att göra vad de vill med bollen. Sedan, när de kommer in i din zon, kontrollera dem eller skjuta dem. De flesta gånger mål är från försvarare går till bollen inte skydda målet. Det finns en stor skillnad mellan att ge utrymme och inte täcker bollen.

Tips

 • Du spelar zon, men om du ser ar man nära dig, typ av hänga på honom med huvudet på en vridning (en titt på bollen, en titta runt dig själv för attackmen eller middies på det andra laget.)
 • Du kan också lyfta den nedre handen så ändan av staven går över huvudet och han kommer att förlora bollen.
 • Låt inte vem som helst med bollen komma inom 10 meter från målet.
 • Utslagning (eller peta) sin käpp med din käpp också fungerar bra, försök att slå stick huvudet och den nedre handen.
 • Poke kontroll är ett av de bättre sätten att hålla någon från bullrushing din zon. När som helst mannen med bollen kommer nära, bara skicka en poke kolla hans väg.
 • Om brottet kallar en lek, inte galen, bara gör vad du ska göra.
 • Om du är en-mot-en går för en grund boll, knuffa attack eller mittbiten pinne eller handen när de försöker följa igenom bollen om de är framför dig, i dessa dagar mest offensiva spelare plocka upp en boll med en hand, vilket gör det svårt att få pinnen på grund av sin kropp i vägen. Knuffa sin kropp precis innan de försöker plocka upp bollen, även om det bara är med din klubba, vilket borde göra dem missa marken bollen. Om du slår din man till bollen, plocka upp det genom att få mellan din man och bollen. Det är lättare att plocka en grund bollen upp med annonsen pinne än en kortare pinne eftersom du inte behöver vara så nära marken. Du kan gå igenom en lacrosse boll mycket lättare utan att behöva böja sig ner så långt. Om du inte kan hantera bollen efter att den är i din D stick, öva lite drag. D man är mycket effektiva på att rensa om de har några "go-to" flyttar till komma ifrån någon.
 • Det är viktigt i varje försvar för att skydda mitten av fältet. Skjut alltid en medelväg med besittning till utsidan körfält. Om det är en attack med bollen, bör de d-poler vända spelaren "inne" när han får även med röret. Detta garanterar att du inte kommer att ge upp ovansidan. Detta gör det möjligt för målvakten att kliva ut och hjälper eller ger tid för bilden att komma fram. Detta är bättre än att försvara en innanlåret skott.

Varningar

 • När du går till en boll, se till att hålla ditt minne på en rak väg till bollen, om någon slår dig eller lyfta din klubba du kan tendera att sänka din klubba runt bollen. Detta är dåligt eftersom det inte kommer att få dig på bollen, och om du träffar någon du kan få kallas för det.
 • Inte träffar hjälmen, kommer du att få en slashing straff.
 • Vad du inte gör dubbelkontrollera då du kommer att få ett straff.
 • Spegla en skyttar pinne huvud är riskabelt. Använd längden på din d-polig att komma in skyttarna handskar. Om möjligt, lyfta sin nedre handen. Om det görs med tillräcklig kraft, ska skottet gå högt eller förlora all sin makt.