Wke

Hur man spelar första bas på långsam stigning softball

Veta hur man spelar första bas? Vill några tips för att sätta dig framför den genomsnittliga ballplayer på den positionen? Kolla här.

Steg

Hur man spelar första bas på långsam stigning softball. Första bas skiljer sig från de andra infield positioner i flera sätt.
Hur man spelar första bas på långsam stigning softball. Första bas skiljer sig från de andra infield positioner i flera sätt.
 1. 1
  Första bas skiljer sig från de andra infield positioner i flera sätt. Den största skillnaden är att du är inblandad i nästan varje boll hit till en innerfältspelare. Du är skyldig att fånga bollar som får eller inte får kastas korrekt och du förväntas göra svåra "skopor" look rutin. Du kommer att göra mindre kastande än de andra infielders men när du kastar, kommer det inte brukar vara en enkel lek och måste vara korrekt.
 2. 2
  Börja med att placera dig själv på rätt sätt. Kom ihåg att om en jord bollen slås till den andra basemanen, tredje baseman, kanna eller shortstopen, kommer de att kasta den till dig snart. Så snart som en grund bollen slås till någon annan än dig, sprint till första bas och positionera dig med din fot mittemot din hand handske (dvs. höger fot om du fånga med vänster hand och är därmed "högerhänt" och den andra tvärtom för vänsteranhängare) mot kanten av basen. Sätt inte din fot på toppen av basen eller du kommer att sluta med en bruten fotled när sliden spikes dig.
 3. 3
  När väntan planen från din kanna, spela lite djupare än basen om det är en högerhänt hitter och ytterligare några steg tillbaka för en vänsterhänt hitter. Tänk på att inte avvika alltför långt från basen, men eftersom du behöver för att kunna komma dit snabbt. Om du är vänsterhänt, spela lite närmare övertrampslinjen sedan något slog ner linjen kommer att vara en "backhand" play för dig. Omvänt, om du är högerhänt, kan du spela "off the line" lite mer eftersom kulorna slog ner linjen kommer att vara lättare för dig att fastna eftersom din hand handske kommer att vara närmare dem.
 4. 4
  När väntan på kast från en av dina infielders, som nämnts, få till basen snabbt och se till att du har hittat basen och sätta din fot på den. Detta kommer att innebära att ta ögonen från pjäsen att hitta basen (du inte vill känna runt den med foten). När du är i position för att fånga bollen, ta med din handske upp och öppna den lika bred som din hand kommer att tillåta, ge din Fielder ett stort mål och förtroende för att du kommer att fånga bollen. Nå mot Fielder så att bollen är i din handske så snart som möjligt då det inte finns en nära pjäs på först.
 5. 5
  Om en Fielder kastar en som uppenbarligen kommer att studsa innan den kommer till dig, positionera dig lite (hålla foten på basen) nästan som en stoppare, se till att du kommer att blockera bollen och kanske fånga den i magen. Kom ihåg, så länge du håller på, det är en ut förutsatt att du får bollen i handen eller handsken innan smeten-runner når första bas (observera att fånga bollen mot tarmen är inte ännu en hake).
 6. 6
  Om en Fielder kastar brett av dig, du behöver för att göra en sekundsnabb dom samtal - om du tror att du kan sträcka ut och nå kast, så gör det, håller foten på basen och nå ut, timing din stretch så att om du faller, är det bara en sekund efter du har fångat bollen och spelade in ut. Om det finns inget sätt du kommer att kunna nå det, lämna basen och stoppa bollen från att gå förbi dig. Även om detta är inte idealisk, naturligtvis, kommer det att hålla löparen från att gå vidare till andra eller tredje bas.
 7. 7
  "Scoops" - bra första basemen gör ösa lågt kastar en konst. Vanligtvis vet du när en boll kommer eventuellt att behöva öste, speciellt om du spelar med samma infielders en stund och bekanta med deras kasta vanor. Om en boll kastas på ditt sätt, men är låg och kan eller inte kan studsa precis innan dig, placera din handske med handleden uppåt och handsken vidöppen, med bandet på din handske röra vid smutsen. Det är instinkt att reagera uppåt för att skydda dig själv, men du måste reagera för att nå ner till smutsen. De flesta kort-humle kommer att studsa in i din handske i detta scenario. Ösa bollen är något som kommer med övning och en hel del att spela första bas.
 8. 8
  Om en boll slås på marken till dig och det finns ingen på bas, gör fånga det din första prioritet. Ja, måste du då att slå löparen till första bas, men du måste se till att du har bollen först. När du kör direkt till första basen. Bara kasta till pitcher om han täcker botten och du inte tror att du kan göra det där i tid själv.
 9. 9
  Om en boll hit till dig på då marken och det finns löpare på bas, måste du överväga ett par saker: a) om det finns en kraft pjäs på andra baser, kanske du vill överväga att kasta det att få flera outs eller att få "lead runner" ut. B) Om du bara vill få outs (eller om det finns två outs redan) och inte ta risker, bara få ut först och sedan vara redo att gå efter någon bas löpare som söker sig långt bort av andra baser. C) Hur exakt din arm är.
 10. 10
  TAG & BAG - Denna pjäs bäst används av avancerade först basemen. Varje gång du har mindre än två outs och en löpare på första, spela även med påsen i baslinjen. Om en grounder slås till dig sätta in det när du försöker stanna i basen vägen. Sedan nå ut för att tagga löpare försöker att gå vidare till andra och sedan på första bas. Utan hjälp double play!
 11. 11
  TAG & BAG triple play - Med ett liknande scenario som ovan, men den här gången har du löpare på första och andra eller baserna är laddade med några outs. När du har utfört Tag & Bag, kan du göra en omedelbar kast på tredje eller hem. Om du får bollen dit innan de framryckande löpare kommer Fielder behöva göra ett tag. Om praktiseras och avrättades du har själv en triple play!
 12. 12
  Säkerhetskopiera andra befattningar: Som ett första baseman, är du inblandad i nästan alla infield pjäser. Däremot är du inblandad i mycket få ytterfältstaketen pjäser. Om en boll slås in i utmark och det kan finnas en pjäs på andra basen, tredje basen eller hem plattan, vara beredd att backa upp dessa grunder i fall ett kast blir löst. Detta är fundamentalt baseball / softball.

Tips

 • Om en Fielder gör en fruktansvärd kast och låter löparen för att vara säker, omedelbart berätta för dem att inte oroa sig för det. Du vill att dina fielders vara säker i sina kast vid alla tidpunkter. Även arbete i fraser som "Oroa dig inte för det, skulle jag haft det." En bra lagkamrat kommer att uppskatta detta.
 • Om det finns en löpare på 2: a, och bollen slås till SS eller 3B, förvänta sig att löpare att lyfta, eftersom fort bollen lämnar infielders handen. I detta fall kan du få en möjlighet att göra en ut på 3rd med en fin låg tagg kasta. Tänk på att om ditt kast är vild, kommer det att resultera i en kör, (såvida du inte har en väldigt framåttänkande vänsterfältspelaren att hjälpa er ut).
 • Varje gång du gör en fin skopa eller sträcka, kommer dina infielders älskar dig mer och mer. Returnera gratulationer när de gör en fin pjäs.
 • Prata med de människor som når botten. Alla första basemen gör det och det är kul. När man vänjer sig detta, kommer du att bli uttråkad på andra ställen där det finns ingen att prata med. Det är också ett bra sätt att lära känna andra spelare runt din liga.

Varningar

 • Gör inte misstaget att hålla din fot på påsen när det det uppenbart att bollen har undgått INÄGA. Om torped rundor först och du är på påsen, är du i hans väg, och kan kallas för obstruktion, (eller vältas). Din bästa insats är att köra ca 5 meter i påsen, (mot kanna) att låta dem passera. Sedan smyga in bakom dem och täcka påsen ifall det avklippta man bestämmer sig för att kasta bakom löparen och plocka honom vid 1.
 • Kollisioner inträffar vid första bas oftare än folk tror. En boll kastas högt och brett med en Fielder kan få dig att nå och / eller luta i botten banan och därmed i vägen för mötande löpare. Om detta händer, förbered dig för en kollision och gör ditt bästa för att hålla fast bollen.
 • Som tidigare nämnts, inte täcker första bas med foten ovanpå själva basen eller du kommer definitivt få klev på. Istället lära sig att sätta foten på kanten av basen, antingen platt på marken eller med dina spikar på kanten.
 • Om du inte vill att kollidera med andra fielders när fånga en pop fluga, skrika "boll", eller "Jag fick det!" och de kommer att låta dig fånga den.

Saker du behöver

 • En första baseman karda är ett rekommenderat verktyg för alla seriösa första MLB. Den första baseman karda är större än någon annan handske och är bara tillåtet att bäras vid positionerna för första bas och stoppare, även i fritids långsam stigning softball ligor.