Wke

Hur kan man vara orädd som en fotboll målvakt

Någonsin ville bli hurrade för när man spelar fotboll? För en orädd målvakt, kommer detta hända ofta.

Steg

Hur kan man vara orädd som en fotboll målvakt. Om någon kör på dig med fotboll, kör på dem.
Hur kan man vara orädd som en fotboll målvakt. Om någon kör på dig med fotboll, kör på dem.
 1. 1
  Vet dina gränser. Ge allt du kan för ditt team, men inser att du ibland kommer att få poäng på. Spela smart, men spelar inte rädd. Om det behövs, använd ett munskydd för skydd. Men när man spelar fotboll, var inte rädd för att bli sårad. Chansen finns att du inte kommer att bli sårad verkligen illa.
 2. 2
  Om någon kör på dig med fotboll, kör på dem. Detta kommer att oroa dem och göra dem mindre exakt. Dessutom, om du står i målet, kan de bara köra upp närmare och har lättare skott till en av dina sidor. När du närmar dig dem, notera att de förmodligen kommer att sparka den till en av dina sidor så var beredd att hålla din fot ut. De flesta människor är rätt på foten, så de kommer att sparka den till din högra sida. Om du vill stanna stående, precis svänga höger fot runt med insidan av foten mot bollen så det kommer förhoppningsvis att blockera bollen.
 3. 3
  Om personen du ska ta itu med är mer erfaren ovanstående tekniken inte fungerar. De skulle förmodligen dribbla bollen runt dig. I detta fall, kör på dem igen, men denna gång du skjuter snett på sin högra sida. Om de försöker sparka den till höger, kommer dina fötter blockera det och om de försöker sparka den åt andra hållet, sträcka ut dina händer för att försöka fånga den. När du gör detta, hålla benen en rättvis avstånd närmare motståndaren än ditt ansikte. Om du behöver för att försöka fånga bollen med handen medan du är på marken, försöka hålla en av dina axlar som täcker munnen för att förhindra förlust av tänder.
 4. 4
  Ha god positionering, hantering, dykning, och reflexiv färdigheter.
 5. 5
  Straffslag är de mest nervpåfrestande upplevelser en målvakt någonsin kan möta, och måste hanteras med stor försiktighet. ALDRIG vänta på bollen på hälarna, vara på tårna hela tiden så att du kan reagera snabbare. Eftersom spelaren har en chans att köra upp till bollen, det finns en god chans att bollen inte kommer att stanna på marken. Återigen, de flesta människor är rätt på foten, så det kommer förmodligen att gå till målvaktens högra sida, men förvänta dig inte att alltid bli skjuten till din rätt, speciellt om du spelar konkurrenskraftiga fotboll. Ett sätt att förutsäga om bollen kommer att stanna på marken eller i luften, är att titta på spelarna hållning (särskilt spelarens huvud). Om spelaren tittar ner, det finns en 99% chans att bollen inte kommer att lämna marken. Om spelaren ser rakt nivå, kan bollen komma från marken lite, men det är främst kommer att komma rakt och hårt. Om spelaren är typ av luta tillbaka rätt när de sparka bollen, då bollen kommer att lämna marken. Om du vill blockera en av dessa mål, står i mitten av målen, på tårna, och vänta på skottet. När de skjuter det du måste göra ditt bästa för att avgöra var bollen kommer att hamna passerar målet. Ibland spelaren tar straffspark bara kommer att skjuta är rakt på dig eftersom de är nervösa, men det är inte troligt att det händer väldigt ofta. Var uppmärksam när straffet heter, och om coachen kallar en annan spelare som inte var inblandad i händelsen för att ta bilden, då kan du räkna med att det är ett bra skott. Om bollen kommer till ena eller andra sidan, då kommer du antagligen bara har bara tillräckligt med tid för att göra ett dyk för det. När du går att dyka efter bollen, kommer det inte något bra om inte dina armar sträcks ut så långt de kan, och är redo att ta emot bollen. När du lunge till ena eller andra sidan, bara se till att du inte blunda, och var inte rädd för att få lite skrapat upp. Nu, om du inte kan fånga bollen, det finns en god chans att motståndarlaget ska redan ha rusat fram till dig, och de kommer att vara redo och väntar på sin chans att göra ett mål. Så, om du bara lyckas avleda, inte bli avskräckt, eftersom du fortfarande är den närmast till bollen, och du har fortfarande en fördel gentemot dina motståndare, du kan använda dina händer. Så, bara skynda och skopa upp bollen innan de får en annan bild.

Tips

 • Om du någonsin tvekar ihåg att på sätt och vis.. varje mål du sparar är precis som att göra mål för ditt lag.
 • Studs kan göra det lättare att driva eftersom de gräver i marken vilket ger dig mer grepp, kommer detta hjälpa dig att driva upp från marken.
 • När du får bollen att du har full kontroll över det gör inte bollen komma ut ur dina händer.
 • När du dyka om du har kuddar se till att du landar på dem
 • Om du dyker efter bollen, och det är på marken, ta tag i den och hålla den med "W" formation framför ansiktet. Detta bör skydda din kropp.

Varningar

 • Vet dina gränser. Om du har haft ditt huvud trampade på upprepade gånger under en match (vilket kan hända) du förmodligen behöver komma utanför planen.
 • Målvakt är en mycket smärtsam position för att spela. Du måste ha en hel del uthållighet och du kommer att bli sårad lite. Om du flyttar upp till högre nivåer av spel, får du sparkade, slog, trampade på, och skar upp med klossar. Det kan verka som goalkeeping är inte roligt, men adrenalinet bidrar till att göra rädda en boll medan blödningar en mycket givande och stärkande upplevelse.
 • Inte onödan offra dig själv, det är helt värdelöst för ditt lag om du är sårad meningslöst, men om du blir skadad spara ett mål, mer makt till dig.
 • Låt inte din ilska komma till dig, kan det orsaka en massa problem, men det kan också ge dig. Gör ingenting alltför våldsamt, kommer du att få ett kort.