Wke

Hur att döda en fästing

Så, har du läst hur du tar bort en fästing, och nu står du runt med en blod-drickande spindeldjur insvept i en vävnad. Inte en mycket trevlig situation. Läs vidare för att lära sig att döda och bli av med den där irriterande skadedjur för gott.

Steg

Hur att döda en fästing. Har personen försiktigt föra lågan till fästingen.
Hur att döda en fästing. Har personen försiktigt föra lågan till fästingen.

Fire metod

 1. 1
  Få en match. Håll fästingen med pincett. Be någon nära dig att ställa in matchen på elden medan du håller pincetten ordentligt. Det sista du vill göra är att släppa det!
 2. 2
  Har personen försiktigt föra lågan till fästingen. Det är bäst om flamman når fästingens huvud. Fästingen ska vända rött efter några sekunder, och kommer att brinna. Ta inte bort lågan tills du är positivt att det är dött.
 3. 3
  Släng fästingen. Du kan slå upp det i en vävnad och kasta det i soporna eller spola ner i toaletten. Se bara till att du inte kommer att se den igen.

Toalett metod

 1. 1
  Slå in fästingen i en vävnad. Kontrollera att det är insvept riktigt bra. Tejpa inte det, eftersom du inte kan spola bandet ner en toalett.
 2. 2
  Släpp bock i toaletten. Det bör fortfarande vara i vävnaden. Låt det inte undgå vävnaden innan du sätter den i toaletten.
 3. 3
  Spola toaletten. Känn dig fri att titta fästingen virvel i toaletten för en känsla av seger över felet. Du bör också titta på det gå att inget går fel, dvs, fästingen flyr, toaletten inte spola, etc. När fästingen är i toaletten, kommer det drunknar efter en tid i rören. Var inte rädd om fästingen komma ur vävnaden och du kan se det som flyter på ytan. Det kommer att dö så småningom innan du någonsin se den igen.

Mikrovågsugn metod

 1. 1
  Få en återförslutningsbar mellanmål baggie (att innehålla blod som kan explodera).
 2. 2
  Placera fästing inuti baggie. Lämna lite luft, sedan försegla.
 3. 3
  Sätt baggie inuti en mikrovågsugn, kör den i 15 sekunder. (Det kommer att finnas en märkbar POP mot de senaste 5 sekunderna.)
 4. 4
  När microwaving är gjort, försiktigt extrahera "liksäck" att göra sig lämpligt.

Alkohol metod

 1. 1
  Ta tag i fästingen.
 2. 2
  Få en flaska öra alkohol.
 3. 3
  Sätt kryss i alkoholen.
 4. 4
  Shake it up.

Tips

 • Det är en bra idé att använda elden metoden över ett handfat i fall du släpper fästingen.
 • Du kan kasta bort bocken i eldstaden för branden metoden, men det finns fortfarande en chans att det kommer att fly. Använd matchen metoden för att vara säker.
 • Du kommer att känna fästingen är död i elden metoden när du hör en märkbar "pop".
 • Släppa de små parasiterna i en liten skål med blekmedel eller vinäger kan också fungera. De kan ibland krypa ut ur en torr skål, kan vovve-paddla i vatten, men detta kan stoppa dem.
 • Sätt fästingen på en bit packtejp och försegla det inuti, kommer det kvävs antingen eller svälta.

Varningar

 • Fästingar kan orsaka många sjukdomar, såsom Borrelia. Se till att du alltid döda en fästing, och inte bara snärta bort.
 • Försök inte att kväva en fästing med vaselin. Detta är en vanlig missuppfattning, som fästingar kan överleva länge på väldigt lite luft.
 • Försök inte att squash en fästing. Fästingar har väldigt hårda ryggar, och det är svårt att squash dem utan rätt pincett. Ännu viktigare, kommer spiroketen som orsakar sjukdomar i ide under stora perioder inne i fästingen, speciellt i sina tarmar. När fästingen äter färskt blod, utlöser det en avsevärd ökning av spiroketer. De flyttar sedan till spottkörtlarna att ange en ny värd. Squashing fästingen sprider spiroketer överallt.
 • Fästingen kan inte dödas i alkohol. Vanligtvis sätta dem i alkohol bara saktar fästingen ner. Försök att använda en annan metod du har använt alkohol metoden bara att se till att fästingen är död.