Wke

Hur man blir en bättre skytt

Att bli en bättre basket skytten tar massor av tid och praxis, men det finns några mycket enkla åtgärder du kan vidta för att förbättra denna viktiga del av ditt spel.

Steg

Hur man blir en bättre skytt. Utövar inte skjuta bollen med dåliga formen.
Hur man blir en bättre skytt. Utövar inte skjuta bollen med dåliga formen.
 1. 1
  Praktiken ofta. Shoot runt i din trädgård, på din skola, på praktiken, efter praktiken. Men kom ihåg att öva rätt form och fotarbete. Skjut basket hundratals och tusentals gånger. Det är det enda sättet att förbättra som en skytt. Öva rotera bollen när du gör ett frikast.
 2. 2
  Utövar inte skjuta bollen med dåliga formen. Om du använder dåligt formulär, kan man lika gärna inte ens träna.
 3. 3
  Öva "spel" typ skott. Bry dig inte om att skjuta bollen från 35 meter ut. Det är inte den typ av skott som du kommer att ta i ett spel. Öva skytte från fläckar på golvet som du sannolikt kommer att skjuta från i ett spel. Om du är en post-spelare, kommer du skjuter troligen från låga inlägg, mitt i nyckeln, eller kanske frikast linjen. Om du är en vakt eller omkrets spelare, praktik skytte från kanten, eller toppen av nyckeln, som du skulle i ett spel.
 4. 4
  Öva pump förfalskningar och förfalskningar skott för att få försvaret ur balans. Att få utrymme för att skjuta bollen är mycket viktigt, annars kan du inte få iväg något skott. Så arbetar på att använda dribbla flyttar och förfalskningar skott för att få utrymme för att skjuta bollen.
 5. 5
  Förtroende. Att vara en bra skytt kräver massor av förtroende. En stor del av detta kommer från praxis, massor av det, som vi nyss nämnde. Ju bättre du blir, desto säkrare blir du. Det är ingen mening med att skjuta bollen om du inte tror att det kommer att gå i. När du skjuter bollen, känna sig trygga och säker på dig själv.
 6. 6
  Det är lättare att bryta skottet ner i stegen när du lär dig att skjuta. Men när du får steg ner, använder samma steg i ditt skott men bara att det ser ut som en flytande rörelse.
 7. 7
  Ett coolt sätt att få bra formen är att minnas B. EEF Balance, se till att du har en bra bas, Ögon, titta på målet du skjuter på och fokusera på det, Elbow, se till att dess undangömt i någon kyckling vinge som jag säger den, Följ igenom, När du släpper din handled ska snäppas nedåt som en liten flicka.

Tips

 • Attack försvaret: som en offensiv spelare, du har övertaget. Försvaret måste reagera på de rörelser du gör. Så tvinga försvaret att reagera på dina dribbla flyttar, förfalskningar skottet, och aggressivitet.
 • Arbetet med ett hoppskott (mening, faktiskt hoppa från marken). Många människor skjuter hoppa skott som nästan är inställda skott. Du kommer inte att kunna skjuta en uppsättning sköt mot en bra försvarare.
 • Använd god ton: Håll armbågen i, skjut upp-och-ut och få bra båge på skottet, använd bra följa upp (en knyck med handleden) så att bollen har bra back-spinn på det.
 • Utnyttja kroppens fart vid fotografering från dribbla eller från rörelsen. Plantera dina fötter, fyrkantiga axlarna och explodera rakt upp.