Wke

Hur man blir vegetarian

Det finns många möjliga orsaker till att bli vegetarian, som att förbättra din hälsa, oro för behandling av djur eller en önskan att ha mindre miljöpåverkan. Oavsett din anledning, bli vegetarian har många hälsofördelar så länge du är medveten om de näringsmässiga krav och vidta åtgärder för att möta dessa. Och i motsats till vad vissa människor tror, ​​är en vegetarisk kost inte tråkigt - det är lika intressant som du är villig att göra det! Utforska några av sätten att bli vegetarian och eliminera kött ur kosten för gott.

Steg

Hur man blir vegetarian. Tänk på dina skäl för att bli vegetarian.
Hur man blir vegetarian. Tänk på dina skäl för att bli vegetarian.

Bekräfta dina skäl för att bli vegetarian

 1. 1
  Tänk på dina skäl för att bli vegetarian. Som nämnts redan, kan skälen för att bli vegetarian varieras. Du kanske har en mängd olika orsaker som har tvingat er att prova vegetarianism. Det är viktigt att reda ut dina skäl som har starka övertygelser om syftet med din vegetarisk kost kommer att hjälpa dig att hålla fast vid det och är också viktigt för att hjälpa dig förklara för andra människor varför du är vegetarian (du hittar människor kommer alltid att fråga dig).
  • Några av orsakerna kan vara: moraliska eller etiska betänkligheter kring behandlingen av djur på fabriken gårdar och slakterier, en önskan att säkerställa lika matdistribution, religiösa övertygelser, hälsobehov, miljöhänsyn, eller en kombination av några av dessa. För vissa vegetarianer, börjar en intensiv aversion av smak och konsistens av kött tidigt, och senare förstärkt av medfödda känslor av samtrafik med djur och världen som helhet.
 2. 2
  Berätta för föräldrar eller en betydande andra om ditt val. Det är en bra idé att berätta för dem nära dig att du har bestämt dig för att bli vegetarian så tidigt som möjligt i din utforskning av vegetarianism. Detta kommer att göra dem uppmärksamma på behovet av kostförändringar i hemmet och även ger dig en första möjlighet att förklara ditt val för människor som är nära dig och är förhoppningsvis sannolikt att vara stödjande. Dock vara redo för oenighet från vissa människor. Det anses inte "normen" i många kulturer att äta vegetariskt bara och samtidigt få människor någonsin frågar en kött eater varför han eller hon väljer att äta kött, mycket få människor hålla tillbaka på att fråga en vegetarian varför han eller hon inte äter kött!
  • Det är en bra idé att ha någon gedigen forskning att backa upp ditt val att vara vegetarian. Även om det inte ska behöva vara så att du behöver motivera ditt beslut, kommer det att finnas tillfällen när de beväpnade med fakta kan avvärja ovänliga eller ohjälpsam kommentarer om din kost. Bra saker att påpeka inkluderar hur är vegetarian kommer att förbättra din hälsa och hjälpa dig att passa med din moraliska eller religiösa åsikter om vikten av vänlighet mot djur, etc.
  • När informera din familj i ditt val, lugn och artig, även om de har svårt att acceptera.
  • Undvik argument. Vissa människor kommer att behandla ditt val att vara vegetarian som ett politiskt uttalande eller ens som en personlig förolämpning. Detta är både irriterande och orättvist och kan ofta resultera i "bete" dig in i ett argument om hur människan ska äta kött, och så vidare. Undvik att få in i ett slagsmål med att upprepa varför det är viktigt för dig och hur du känner dig friskare för ditt val. Det finns ingen anledning att gå in i större detaljerna - acceptera att den andra parten kan känna något hotad, på samma sätt som vissa människor känner sig hotade när en person väljer att diet medan den andra personen kommentarer ogynnsamt på dieten. Påminn personen att människor är fria att göra val om vad de konsumerar.
  • Erbjud dig att göra en vegetarisk måltid för familj och vänner. En god måltid är ofta den bästa reklamen för vegetarianism.

Komma igång

 1. 1
  Hitta några vegetariska recept som intresserar dig. Både vegetariska kokböcker och webbsajter eller kategorier ägnas åt vegetariska recept kommer att ge dig massor av bra inspiration. Och vegetariska restauranger är ett bra sätt att prova massor av nya livsmedel som du kanske inte har tänkt på förut. På vissa ställen, det finns vegetariska mässor eller festivaler som du kan delta och prova alla möjliga olika nya livsmedel. Du kan ha en bra tid att försöka så många nya måltider!
  • Om du verkligen gillar en viss maträtt på en vegetarisk restaurang, be om receptet. Om de är villiga att dela det med dig, kan det bli en återkommande favoriträtt hemma.
 2. 2
  Ta en titt runt stormarknader, livsmedelsaffärer och hälsokostaffärer. Du hittar ett brett utbud av vegetarisk mat tillgänglig när du börjar söka efter det specifikt. Var öppen för att prova och forska nya frukter och grönsaker som starfruit, granatäpple, grapefrukt och andra mindre kända livsmedel. Titta i din säd gången för nya korn som orzo, quinoa, couscous, korn, hirs, alfalfa och andra. De är alla läckra! Du hittar också att de flesta stormarknader bär intressanta faux kött livsmedel, som veggie hundar, veggie hamburgare, vegan faux kyckling och veggie riblets. Inte varje vegetarian gillar dessa kött analoger - för vissa vegetarianer smaken är lite för köttig, eller texturen är önskvärt. Men det är värt att pröva för att se om du gillar smaken och texturen, eftersom dessa ytterligare livsmedel öppnar många fler möjligheter.
  • Prova tofu, tempeh och seitan. Dessa kan tillagas på många olika sätt och kan användas som ett substitut för kött i många konventionella recept. De är oftast billigare än kött analoga produkter också, eftersom de inte behöver formas till något och de inte har andra ingredienser som tillsatts till dem.
  • Lär dig att läsa etiketter med omsorg. Många tillsatser, förtjockningsmedel och liknande är inte vegetarian (såsom gelatin). Du måste veta vilka ingredienser i livsmedel för att undvika och komma ihåg dem när du är ute shopping. Bära ett litet kort med nummer och namn av tillsatser för att undvika kan hjälpa när du börjat. Om du är osäker, inte köpa ett objekt tills du har gjort forskning på dess beståndsdelar.
 3. 3
  Forskning dina näringsbehov. Vegetarisk kost är nyttigare än kött ätande (det minskar risken för cancer, hjärtsjukdomar, diabetes, stroke, och övervikt), men det är ändå alltid bra att se till att du är så frisk som möjligt. Läs på vegetarisk kost och vegetarisk kost i allmänhet. Det finns massor av information på Internet och i böcker om vegetarianism (många vegetariska kokböcker har en kort översikt av vegetarisk kost i början). Viktigast för vegetarianer, se till att du fortfarande får tillräckligt med vitamin B12, kalcium, protein (de flesta vegetarianer får tillräckligt med protein utan att det mycket tanke), vitaminer och mineraler. Det kan hjälpa att ta vitaminer och tabletter kalcium om du inte redan men syftar till att få det mesta av din näring från god mat av hög kvalitet, som naturen avsett.
  • Om du fortfarande äter mejeriprodukter och ägg, kommer B12-brist inte vara ett problem. Rena vegetarianer kan behöva ta ett kosttillskott för att säkerställa tillräckliga nivåer av B12.
  • Observera att många människor kommer att fråga dig var du får tillräckligt med protein från och där du får energi från. Det kan vara bra att påminna sådana människor som de flesta ätliga livsmedel innehåller protein, det är ett missförstånd som bara kött och ägg är en livskraftig källa till protein. Dessutom, de flesta vegetabiliska livsmedel innehåller essentiella aminosyror i varierande mängder, så kombinera säga, ris och bönor under samma dag, kommer att bidra till att uppnå rätt balans. Vissa vegetabiliska livsmedel innehåller alla de essentiella aminosyror, såsom sojaprodukter.

Minskad köttkonsumtion

 1. 1
  Inledningsvis, äta vegetariskt så mycket som möjligt utan att ge upp kött helt och hållet. Lär dig att njuta vegetarisk mat innan du avslutar kött cold turkey (no pun intended).
 2. 2
  Börja med att eliminera de typer av kött successivt, med "en sista måltid" med den aktuella ingrediensen och lösa att inte äta det igen. Ett möjligt sätt att minska din förbrukning skulle kunna vara:
  • Kyckling och fisk först
  • Fläsk, såsom bacon och skinka, efter en vecka
  • Rött kött, som nötkött efter en vecka
  • Skaldjur, såsom krabba och lax, efter ytterligare två veckor.
 3. 3
  Ta det stegvis. Om, i de tidiga dagarna av att gå vegetarian, du har en förfaller och äter kött, bara påminna dig själv varför du valt att gå vegetarisk i första hand och fortsätta som förut. Lapses är normala, och du kommer att bli bättre på att vara vegetarian när du tränar.
  • För många människor, det tar bara ett par veckor för att eliminera kött sluta ha cravings.
  • Det kanske vore bättre om du eliminera allt kött ur kosten på en gång, och hålla den borta för ett par veckor. Snart kommer dina cravings elimineras och du kommer inte ha det längre.
 4. 4
  Om du hittar dig själv att äta kött ibland eller "fusk", försök att vara vegetarian 6 dagar i veckan, eller vad antalet dagar fungerar för dig. Gradvis öka mängden av dagar tills du kan äntligen släppa äta kött.
  • Kom ihåg, att äta kött eller fisk i någon mängd betyder att du inte är vegetarian men semi-vegetarian istället. Fortsätter att äta fisk kvalificerar dig som en "pescatarian" i bästa fall. Du blir en vegetarian när du inte längre konsumera animaliska köttet.

Underhålla vegetarisk kost

 1. 1
  Se till att du äter tillräckligt med mat. Det finns protein i nästan alla typer av mat, så att du kan vara säker på att du kommer nästan definitivt att få tillräckligt med protein, så länge du äter 1200 kalorier eller mer per dag. Fortfarande, speciellt om du försöker gå upp i vikt är det viktigt att äta en mängd olika baljväxter, nötter och frön i din kost för att se till att du får tillräckligt med kalorier och hälsosamma fetter.
 2. 2
  Ät en god mängd färska grönsaker och frukt. Detta kommer att bidra till att säkerställa att du upprätthålla adekvata nivåer av B-familjen av vitaminer, samt ha tillräckligt med järn och vitamin C. äta säsongsmässigt vettigt också, eftersom det håller priserna nere och vitaminer upp - det färskare grönsaker eller frukt, desto friskare blir det.
  • Håll en receptbok av ditt eget som följer årstiderna. Detta kommer att hjälpa dig att göra det mesta av överflöd av pumpor eller körsbär när de anländer!
  • Om att gå organiskt eller inte är något som du bör överväga. Läs om de frågorna bakom "konventionella" kontra ekologisk mat. Där ekologisk mat är dyrare, kan det vara till hjälp att fokusera mest på de föreslagna bästa livsmedel som bäst konsumeras ekologiska, eftersom dessa livsmedel tenderar att ha de flesta frågor bekämpningsmedelsrester.
  • Så mycket som möjligt, odlar sin egen mat. Inget slår färska trädgård-skördade grönsaker för smak och näring. Även ett kök fönsterbräda trädgård kommer att förbättra din tillgång till färsk mat som sallad, små tomater och örter.
 3. 3
  Äta hälsosamt. Som med alla förändringar i vad du äter, vara noga med att hålla alla dina matgrupper i balans. Dessa är kolhydrater / spannmål, fett, protein, grönsaker, frukt och fibrer. Om du använder regeringen föreslog dagligt intag av vissa livsmedel, ser du att förhållandet mellan konsumtionen varierar något från land till land. Grönsaker, speciellt lummiga sådana, är den minst begränsade, medan fett och förädlade kolhydrater är oftast mest begränsad.
  • Var medveten om att helt enkelt släppa kött och enbart förlita sig på att äta bearbetade livsmedel, sötsaker och snabbmat är så ohälsosamt en diet eftersom det är möjligt att ha. En vegetarian som bor av sådana livsmedel och aldrig bryr sig om att laga färsk mat med grönsaker, ris och bönor, etc, kommer inte gå bra i hälso insatserna och det är sannolikt att en sådan person skulle vara näringsmässigt bristfällig.

Kött substitut

Att hitta bra kött substitut beror på var du bor. I vissa länder, är köttet analog branschen ganska avancerad (speciellt där vissa religiösa grupper som Sjundedagsadventisterna har gjort inbrytningar, såsom med företaget Sanitarium), medan det i andra länder eller på landsbygden, är kött analoger anses rent udda. Några av de substitut smakar ganska realistiskt, och kan hjälpa till när du är ny till vegetarisk kost och har kött cravings. Andra tenderar att vara mindre realistiskt, och är helt enkelt en intressant ny mat att prova. Genom att försöka dem, kommer du att upptäcka om du gillar dem.

 1. 1
  Vet din produkt. Nedan anges några av de produkter som finns i norra Europa, Storbritannien och några andra länder:
  • Gardein gör otroligt faux kycklingbröst, vingar vegan, grill drog strimlar, grillspett grill och mycket mer. Kontrollera både färska och frysta gångarna.
  • Quorn är ett företag som gör kyckling pastejer, nuggets, och nötköttsprodukter från mykoprotein. Den smakar väldigt likt kött.
  • Morningstar gör bacon, korv och riblets som smakar väldigt likt kött. Deras frukost korv pastejer och färsbiffar kyckling smakar så likt den äkta varan, att de har varit kända för att lura en köttätare eller två. Detta kan inte imponera på en vegetarian som verkligen ogillar kött men!
  • Boca produkter smakar ganska likt kött, särskilt den "köttfärs".
  • Schneiders Au Naturel produkter är mycket realistiskt, som är Veat produkter.
  • Ja gör allt från "Turkiet" skivor till "pepperoni".
  • Sanitarium är en lång-känd kött analog producent för den australiska och Nya Zeeland, även om många nykomlingar nu tävla om denna marknad - kolla kyldelen för det mesta av köttet analoga produkter (alla märken), och konserverad sektionen för ytterligare Sanitarium val.

Tips

 • Många bekanta livsmedel såsom jordnötssmör och gelé, pasta och tomatsås, eller svarta bönor och ris är redan vegetarian.
 • Stay strong! När andra människor frågar dig varför du är vegetarian, minns dina goda skäl (rädda djur från övergrepp, förbättra din hälsa, hjälpa miljön, etc), och förklara det för dem stolt.
 • Om du befinner dig sugen på en typ av kött, tycker om djuret det gjordes från. Tänk han eller hon lever. Du kommer snabbt att förlora ditt kött aptit till förmån för något bättre.
 • Prova indiska vegetariska livsmedel. Indien har den största populationen av helt vegetariska människor i världen, så att de vet vad de gör. Majoriteten av indiska rätter är inte kryddig eller stark och det finns bokstavligen hundratals vegetariska rätter som är ett mycket bättre alternativ till sallader.
 • Vegetarianer som äter en mängd olika frukter och grönsaker är faktiskt mindre benägna att utveckla näringsbrist än personer som äter skräpmat (inklusive kött). Det är en fin sak att påminna dig själv om du känner dig som förfalla.
 • Om du upplever kött tillbakadragande, äta något annat du älskar som choklad. Going vegetarian hjälper människor att gå ner i vikt, så förhoppningsvis som kommer att balansera ut det faktum att äta komfort livsmedel.
 • Börja gå till mer indiska, thailändska, kinesiska eller japanska restauranger, eftersom de tenderar att ha fler alternativ tillgängliga för vegetarianer.
 • Många av dina favoriter kan vridas vegetarian, såsom lasagne, chili och spagetti utan kött eller med kött substitut.
 • Många restauranger i Europa kommer att förbereda mat utan kött när begärde men du måste vara självsäker och ibland måste du vara redo att förklara alternativ för personalen som väntar att reläet till kocken. Om personalen som väntar eller kock kommer inte att hjälpa, inte äta det. I andra länder med mindre fokus på kundens vill ha, kan det finnas en "vad som finns på menyn är vad du får" attityd, vilket kan vara mycket svårt att manövrera runt. Om så är fallet, är det bästa förslaget för att lämna och hitta en mer tillmötesgående ställe att äta. I vissa fall är det bäst att ringa i förväg och beställa en särskild måltid, vilket ger nonplussed kockar förvarning, även ett recept förslag, kan ofta dämpa problemet med att äta vid en icke-vegetarisk restaurang, särskilt om dina vänner eller familj verkligen vill vara där.
 • Sök upp vegetariska grupper. Personligen eller på nätet, kommer detta att hjälpa dig att lära dig, få stöd och träffa likasinnade. Detta är ett bra sätt att dela recept och få moraliskt stöd för ditt val. Gå med en vegetarisk anslagstavla för stöd.

Varningar

 • Med en switch till din nya diet, kanske du känner en ökad medvetenhet om mat och djurens rättigheter relaterade frågor. Försök att vara medkännande med dina vänner och familj som kanske inte förstår din switch, och försöka undvika att döma dem hårt som baseras på deras brist på information. Det är viktigt att komma ihåg att du kommer att ställa ett bättre exempel genom att njuta av läckra vegetariska livsmedel och leva hälsosamt än genom att predika för andra.
 • Var försiktig om vegetarianism används som en undanflykt diagnos för sjukdomskänsla. Med alla medel få testas för lite järn, B12, etc., men också vara beredd att utforska de andra alternativen som en "normal" eater skulle ha, såsom stress, högdragna människor i ditt liv, tung arbetsbelastning, miljöfaktorer, sömnlöshet, etc. I många fall, vegetarianer är ytterst friskare på grund av en vilja att genomgå testerna och behandla alla möjliga orsaker till ett tillstånd eller sjukdom på ett holistiskt sätt.
 • Till en början kan du ha kul att äta alla de vegetariska skräpmat tillgängliga, men eftersom du vill vara vegetarian för det långa loppet, det är så småningom bäst att börja fokusera på hälsosamma livsmedel - frukt, grönsaker, bönor, korn, osv
 • Lär dig så mycket du kan om kost, men inte över-komplicera det. För mycket fokus på denna aspekt kan kväva din njutning av att vara vegetarian och fördröja en mer holistisk förståelse för dina behov.