Wke

Hur man börjar bodyboarding

Om du läser detta, har du förmodligen en ny Bodyboard eller "svamp" och du är redo att komma ut och börja riva upp det i vattnet! Kolla in några av dessa steg för att få dig ute och glider över dubbla överliggande fat på nolltid!

Steg

Hur man börjar bodyboarding. I början av din bodyboarding karriär, du kommer att vilja ha i åtanke att detta är en sport, det tar tid att utveckla en förtrogenhet med vattnet.
Hur man börjar bodyboarding. I början av din bodyboarding karriär, du kommer att vilja ha i åtanke att detta är en sport, det tar tid att utveckla en förtrogenhet med vattnet.
 1. 1
  I början av din bodyboarding karriär, du kommer att vilja ha i åtanke att detta är en sport, det tar tid att utveckla en förtrogenhet med vattnet. Om det var verkligen lätt skulle alla göra det!
 2. 2
  Efter att du har rätt bild av vad du kommer att ägna dig själv också, måste du också tänka på den här sporten är mycket fysiskt krävande! Du kommer att behöva hålla andan ibland för en lång tid tid, du kommer att behöva gå under vattnet konsekvent om och om igen för att komma under vågorna och ut till sweet spot.
 3. 3
  Nu innan bara springa ut i vattnet med din nya svamp, se till att du har rätt storlek på styrelsen för din kroppstyp! De finns i olika storlekar baserat på din längd och vikt. Att ha rätt Bodyboard avgör hur snabbt du glider vågor, hur svårt paddla ut är, och hur lätt det blir att åka spins och miner.
 4. 4
  Ok, så du fick din bräda, är du redo att arbeta ut, nästa vad du kommer att behöva är fenor. De går på fötterna, oftast ett par bra fenor idag kostar runt 40-605€ men dess en mycket bra investering. Du kommer att kunna simma cirklar runt någon utan dem, och de hjälper dig fånga vågor och manövrera genom vattnet.
 5. 5
  Så du har alla redskap! Du är redo att gå ut nu. Innan käck i vattnet, kolla in vågorna, kolla in den nuvarande, är det lågvatten? Är det en högvatten? Varför finns det en stor grupp av surfare på ett ställe, men ingenting händer? Vad kommer att vara det enklaste sättet att komma dit de är, utan att bli träffad av en stor dyning? Hur är formen på vågorna? Är de tar lång tid att bryta? Är de flesta kvar vågor eller höger vågor?
 6. 6
  När du har spenderat ett par minuter analysera vattnet, ska du justera koppel till din arm, och gå ut innehav på dina fenor i en av dina händer, när vattnet är upp till cirka knähöga, sätta på fenor och börjar paddla ut. Vanligtvis vid paddlingen du kan använda 2 metoder, hålla ihop benen och paddla med armarna, (som du gör på en surfbräda), eller placera händerna på den i mitten av brädet nästan vidrör varandra och paddling under vattnet med dina fenor. Detta kan inte nog betonas, medan paddling se till att dina fenor är under vattnet, annars kommer du inte ska någonstans.
 7. 7
  Förbered dig för en våg du inte är redo för. Så du ska flytta snyggt ut mot vattnet, men uh oh! Du ser en stor våg som är redo att krascha rakt framför dig, du är dömd!... Inte riktigt. Det är en riktigt cool metod för att få igenom dessa vågor inga problem och fortsätt mot sweet spot, är denna metod som kallas "Duck dykning".
  • Duckdiving är inte alltid det bästa sättet att få under en våg. Om det är en stor våg på väg att bryta rätt på huvudet, kanske du vill rädda din styrelse och låt kopplet göra jobbet. Men i de flesta situationer, är en vältajmad, väl utförda duckdive definitivt det mest effektiva sättet. Sparka att få drivkraft. När rentvå eller våg ansikte är cirka sex meter bort, snabbt ta din styrelse ca 1/3 av vägen ner rälsen och göra en push-up. Samtidigt, skjut ett knä på baksidan bakdelen av din bräda. Strax innan vågen slår dig, tvinga alla din vikt ner på brädan försöker sjunka så mycket i styrelsen och din kropp som möjligt. Håll ditt ansikte nära styrelsen och vänta på att turbulensen att passera över, sedan vinkla in brädan uppåt och dra ditt knä på baksidan. Ditt forum ska dyka upp. Det viktiga är att kunna sänka din styrelse. Om din styrelse är för stor eller om du inte gör push-up höger, kommer du inte att lyckas, så öva på platt vatten och du kommer vara redo att "dunk" de stora!
 8. 8
  Ok! Så du har gjort det! Det är dags att fånga din första vågen! När vågen närmar sig, sparka hårt med fötterna under vattnet! Du kan också hjälpa dig fånga vågen genom att trycka ner nosen i styrelsen med ena handen och paddling med andra. När du har valt att gå till höger eller vänster, är det dags att få dig på plats på brädet. Låt oss säga att du har valt att gå till höger. Först bör du se till att det fanns ingen på den våg bakom dig kommer mot dig. Om så är fallet, sparka ut direkt.
 9. 9
  För att gå till höger, flytta din kropp på insidan (till höger) kanten av brädet och pressa med höger höft till den bakre kanten. Skjut din högra hand till det övre högra hörnet med din högra armbåge planterade stadigt längs den högra kanten av brädet. Din vänstra hand bör vara cirka 1/3 ned på utsidan (vänster) kanten på din bräda med vänster arm något böjd och armbågen i luften. Din högra hand och armbåge styr din kant och hålla den i våg och din vänstra hand och arm styr din riktning och vrida förmåga. Om du går kvar på vågen, bara vända hela kroppen, hand och arm positioner.

Tips

 • Surfing och Bodyboarding tro det eller inte har en hel del inblandade politik, måste du vara uppmärksam på en massa saker. När du försöker fånga en våg ser alltid till bägge sidor, och se till att ingen är redan paddling för vågen. Detta kallas otrogen, kan slingra någon få dig in i allvarliga problem i vattnet, och dessutom ge dig en otäck rykte.
 • När du gör din första misstag och en stor våg helt krossar dig, kan jag inte understryka detta nog, slappna av, inte bekämpa den, allt kommer att vara ok, kommer du säkert flyter upp, bara blunda, och låta kroppen gå halta, du kommer att tumla runt lite, men tänk på det som en åktur, om du kämpar den och förvränga och försöka simma till toppen, inte bara att du inte gör det, kommer du att förlora luft.
 • Alltid försöka hålla avslappnad i vattnet, håll lugna andningsmönster, och försöka fokusera på att behålla fattningen. Komma slarvig i vattnet efter att pipa är bara ett recept för katastrof.

Varningar

 • Alltid kontrollera och se om ditt boarding över ett rev (stenar istället för sand) under dig. Komma tumlas på ett rev kan orsaka några allvarliga fysiska skador.
 • Alltid uppmärksamma den nuvarande, om du inte gör detta kan kosta dig. Gå inte flytande med strömmen, gå emot det. Kom ihåg att du måste veta hur man simmar bra.
 • När lära sig att bodyboard, räkna med att få snitt på din smalbenet och klackar. Var försiktig om det finns sjöborre i korall. När du får erfarenhet du kommer att söka större vågor och eftersom större vågor bryter på djupare vatten smalbenen inte kommer att få slog upp så mycket. En avancerad bodyboarder sällan möts med koraller, så acceptera att få nedskärningar som tillfällig. Den stora delen av bodyboarding i korallrev vs sand är att vågen rider på vissa korallrev bara stänga ut på insidan och mycket långa turer är möjliga på de dagar då de sväller är 6-8 meter och större.
 • Alltid uppmärksamma vilken typ av vatten du surfa in, där är den nuvarande, är där vågorna bryter, och hur långt är andra människor från mig.