Wke

Hur man bygger ett träsk säng

Om du är vilse i en sumpig eller lerigt område och behöver en snabb härbärge, överväga att bygga ett träsk säng, som kommer att hålla dig torr tills du kan fortsätta på din väg nästa morgon.

Steg

Hur man bygger ett träsk säng. Leta efter fyra träd placerade så att de gör en rektangel, med några träd i mitten.
Hur man bygger ett träsk säng. Leta efter fyra träd placerade så att de gör en rektangel, med några träd i mitten.
 1. 1
  Leta efter fyra träd placerade så att de gör en rektangel, med några träd i mitten. De bör vara väl fördelade.
  • Om du inte kan hitta träd i denna formation, skär tillräckligt stabil pol, (t.ex. bambu). eller tunna stockar för att göra fyra stativ. Knyt dem ordentligt. Placera dem i leran så att de bildar en rektangel stor nog att hålla din kropp och din utrustning.
 2. 2
  Säkra två liknande längd pinnar till de längsta sidorna av rektangeln. Använd snöre, tråd, vass, vinrankor, eller vad är tillgänglig. Se till att pinnarna är jämnt placerade och väl över marken eller vattnet. (Tänk på att vattnet kan stiga.)
 3. 3
  Skapa en ram för att sitta och ligga på. Lay robusta pinnar över de horisontella pinnar, ta hand om att de är starka nog att hålla din vikt. Om du har tillräckligt sträng, vine, etc, finns, knyta pinnar i stället för extra hållbarhet.
 4. 4
  Lägg en duk, såsom en rock eller sovsäck, över pinnarna. Om du inte har tyg tillgängligt, använd breda blad och / eller gräs istället.
 5. 5
  Tillbringa natten på träsket sängen. Du kommer att ha en lättare vila än att vara på marken, och vara mindre benägna att bli störd av djur och otäckheter.
 6. 6
  Färdigt.

Tips

 • Om du råkar ha myggnät eller ost trasa med dig, häng den över toppen av träsket sängen för att hålla insekter borta.
 • Du kan hålla nettning ned genom att sätta stenar på kanterna eller peta pinnar genom den i marken.
 • Vikten av att föra nät eller åtminstone täcker din träsk säng kan inte överskattas. Du kan vara högt och torrt över träsket, men det finns fortfarande myggor och andra bitande insekter runt.
 • Sova på ett träsk säng är inte samma upplevelse som att sova på en madrass, inte räkna med att få en god natts sömn på det!

Varningar

 • Se till att tyget du sätter över inläggen andas nog för dig att sova inne.