Wke

Hur man rengör rätter på en campingtur

Vad gör du med dina smutsiga tallrikar och matlagning redskap medan du camping? Du kan inte bara stuva dem och återanvända dem. Disponibel saker fungerar inte, eftersom du måste dra säckar med skräp överallt med dig. Lyckligtvis finns det flera sätt att få rena och orörda rätter medan camping, och du är på väg att lära sig dem.

Steg

Hur man rengör rätter på en campingtur. Smeta ett tunt lager av biologiskt nedbrytbart tvål på utsidan av din före tillagning.
Hur man rengör rätter på en campingtur. Smeta ett tunt lager av biologiskt nedbrytbart tvål på utsidan av din före tillagning.

Med tvål

 1. 1
  Smeta ett tunt lager av biologiskt nedbrytbart tvål på utsidan av din före tillagning. Detta kommer att hjälpa till att hålla krukorna från förkolning och gör att rensa upp lättare.
 2. 2
  Koka rengöring vatten medan du lagar mat om du har en öppen brännare, eller på elden medan du äter. Det är mycket lättare att rengöra köksredskap direkt efter tillagning, annars maten kallnar och stelnar på insidan av krukorna.
 3. 3
  Ställ ut tre krukor eller hinkar:
  • Tvätta potten: innehåller varmt vatten med några droppar nedbrytbar tvål.
  • Hot-skölj pot: klart, varmt vatten.
  • Cold-Skölj grytan: kallt vatten med en liten skvätt blekmedel eller liknande substans för att döda bakterier (se tips nedan)
 4. 4
  Skrapa tallrikar och kastruller innan tvätt. Torka dem rena för att få de flesta av de matrester bort dem. Detta kommer att hålla din tvättvatten från att bli alltför smutsiga, för fort.
 5. 5
  Skrubba rätter i tvätt potten. Om du gör det rätt när du lagar mat, bör det kräver minimal skrubbning (såvida du helt utbränd potten medan matlagning).
 6. 6
  Doppa rätter i hot-skölj pot, hålla dem med tång. Detta är viktigt eftersom det blir allt soap av rätterna så att de är säkra att äta av senare.
 7. 7
  Blötlägg disken i kylan skölja i tjugo (20) sekunder.
 8. 8
  Placera skålarna på en ren jord trasa eller på en bit aluminiumfolie för att dropptorka. Låt dem lufttorka om du har tid, annars en pappershandduk kommer att fungera. Lufttorka, placera rätter i en ren, torr, maska ​​dragsko väska, och häng dragsko på en trädgren, eller annat praktiskt stativ, så att påsen med rätter inuti inte vidrör något. Luft och solsken torkar allt snabbt utan att vidröra någon yta som inte är ren. Den bleka avdunstar.
 9. 9
  Släng den smutsiga skålen vatten genom att först köra en sil genom det grundligt, att ta bort alla matrester.
 10. 10
  Bär vattnet 200 fot (60 m) bort från din campingplats och alla vattenkällor, och slänga den i ett utbrett område, eller häll den i eldstaden om du har en.
 11. 11
  Ta silen och töm den i en väska som du kommer att packa och bära med dig.
 12. 12
  Häll din sköljvattnet i den tomma tvättbehållaren att skölja ut eventuella tvålrester. Häll detta vatten ut över samma ställe du dumpade din tvättvatten.
 13. 13
  För desinfektion av baljor, häll den svala blekmedel vatten in i glans badkar, och sedan in i tvättbehållaren. Slutligen, häll det vattnet ut över samma plats som de tidigare två soptippar.

Utan tvål

 1. 1
  Hitta sand eller grus (som från en bäck eller flod säng är minst benägna att ha organiskt material i det).
 2. 2
  Värm vatten såsom beskrivits ovan.
 3. 3
  Smeta en liten mängd av eventuella överblivna matlagning fett på disken, lägga trä aska från lägerelden och blanda i några teskedar varmt vatten tills en tjock resultat rengöringslösning. Denna tvål blandningen är hård - se Varningar nedan.
 4. 4
  Använd en handfull sand eller grus som slipmedel för att skrubba disken ren, med en separat tvätt pott och skölj potten.
 5. 5
  Droppa eller lufttorka.
 6. 6
  Värm disken omedelbart före tillagning med dem igen för att hjälpa till med sterilisering.

Tvål-mindre metod 2

 1. 1
  Innan du bygger en lägereld, städa ur firepit. Bränn inte skräp i firepit. Hardwood aska är bäst för att göra rätter. När du är klar matlagning, låt elden brinna ner till en hanterbar nivå.
 2. 2
  Välj en bra storlek metall kruka, om du har en som är knaprig eller fet från matlagning, är att det som ska användas.
 3. 3
  Använd en långskaftad serveringssked att lägga glödande kol och aska i potten. Ca 2 koppar kommer att göra för de flesta mässar.
 4. 4
  Lägg bara tillräckligt med vatten för att göra en tunn, chunky pasta som är varm vid beröring, men inte skållning, och blanda det med askan.
 5. 5
  Smörj het ​​aska klistra frikostigt över alla smutsiga tallrikar och bestick. Det ser hemskt, men det fungerar. Använd träkol för att skrubba varje skorpa-på mat. För envis skorpa, låt askan pastan blöt i ett par minuter.
 6. 6
  Samla gott vatten från källan, och bär det, och de smutsiga rätter, minst 200 meter bort från ditt vatten källa. Nest rätter och redskap så mycket som möjligt, och skölj dem en i taget, över högen, för att spara vatten. Ställ in varje sköljda arb åt sidan i en ren, torr plats tills du är klar. Se till att skölja händerna.

Spray och tvätta

 1. 1
  Använd non-stick stekpannor, företrädesvis analon och icke grillar stick, och ägna en billig uppsättning av matlagning redskap för camping - en som du inte har något emot att bli förkolnade på utsidan. När matlagning kokkärl fortfarande är varma, direkt efter tillagning, snabbt torka ut dem med en pappershandduk, med hjälp av tång för att undvika att bränna dina händer. Upprepa med ytterligare handdukar om det behövs, tills nästan inga rester finns kvar.
 2. 2
  Spraya lite fönsterputs eller annan sprayar rengöringsmedel - bara lite kommer att göra - på kastruller och låt det sitta på dem som du äter. När du är klar att äta, spraya lite rengöringsmedel på resten av dina rätter.
 3. 3
  Torka disken indränkt i sprayen med hushållspapper så det finns mycket lite rester kvar på dem.
 4. 4
  Skölj med rent vatten.
 5. 5
  Förstå varför detta fungerar. Mindre vatten blir förorenat och dumpade på campingplatser eller i närliggande vattendrag. Maten i tvättvattnet inte ruttnar på campingen locka myrkolonier och / eller gnagare. Maten blir torkas upp och kastas i soporna eller brännas, inte dumpas på marken eller i vattendrag. Om du vill ha nästan noll effekt, spraya med rengöringsmedel och torka med trasor och sedan tvätta trasor hemma, lämnar nästan inga rester på campingen eller i vattendrag.

Alternativ metod: Lick insidan av dina personliga rätter innan maten är härdad. Hälla vatten i för att hjälpa skrapa partiklarna och sedan svälja vattnet är också ett bra val. Det andra alternativet bör användas på grytor och pannor också. Detta kallas den stora gulp. Dessa metoder främja lämna-no-trace camping och skall användas av särskilt allvarliga camping typen.

Tips

 • Ju varmare vattnet desto bättre. Det gör att disken rengöras mer effektivt, främja sterilisering.
 • Har du inte tillräckligt med kärl eller hinkar för att hålla tvätt eller skölj vatten? En trashbag eller två, i en stadig låda, kommer att göra i en nypa.
 • Tänk på att du tvättar i: cups / första, krukor räcker. Krukor blir det smutsigaste och även kommer att värmas nästa gång du lagar mat, döda eventuella bakterier.
 • En del människor föredrar att hoppa över blekmedel. Om vattnet är tillräckligt varmt och tvål används, bör dina rätter vara ren för nästa gång.
 • 1 kapsyl av blekmedel kommer sterilisera 5 gallons (20 liter) vatten - du behöver inte mer än en liten bit för en eller två gallons (4 - 8 L). (En femtedel av en kapsyl är mindre än en matsked.) Tio droppar blekmedel är ett bra förhållande för en 2 liters hink. Det hjälper också minimera din packning, eftersom du bara behöver en liten droppflaska att städa upp efter flera måltider.
 • Pine halm eller löv wadded upp gör också en bra skurborste att skura ut fastnat på mat från en pott.
 • Om du inte har någon tvål och kan inte hitta någon grus eller sand för att använda som ett slipmedel scrub, kommer leran att arbeta som städerska för att ta bort mat skorpor från er rätter. Bara se till att du tvätta allt i kokande vatten.
 • Tvätta alltid händerna innan du hanterar rätter att begränsa spridningen av bakterier.
 • För superenkelt sanering och mycket lättare rätter (viktigt för pack-camping i vildmarksområden), prova fällbara plast camping rätter. När du är klar med dem och veckla ut dem, lägger de platt så är väldigt lätt att skölja och torka rent.
 • Teflon kokkärl endast kräva torkning med en pappershandduk och någon sterilisering.

Varningar

 • Den alkaliska vatten, skapad genom att blanda trä aska med fett, kan vara väldigt hårda på dina händer. I extrema fall kan denna bas lösning orsaka frätskador precis som en syra. Använd glovesm om du har dem, eller en pinne för att göra skura och skölj händerna noga när du är klar.
 • Använda blekmedel och andra rengöringsmedel kan ha en skadlig effekt på miljön. De är inte tillåtna i känsliga vildmarksområden som Boundary Waters Canoe Area.
 • Mat lockar björnar och andra djur. Lämna aldrig någon mat, snacks, godis, matrester, skrotar, i nära anslutning till ditt tält och camping.
 • Vänligen Skölj inte din tvål rätter i närliggande flod eller sjö, även om ditt tvättmedel säger "biologiskt nedbrytbart", är detta skadligt för vatten livet.
 • Använd inte stillastående vatten, eftersom det är mer sannolikt att innehålla skadliga parasiter.