Wke

Hur man försvara en basketspelare

Försvar är den viktigaste och, för vissa, den roligaste delen av basket. Lär dig att vara ditt lags defensiva propp.

Steg

Hur man försvara en basketspelare. Böj knäna och vara redo att flytta.
Hur man försvara en basketspelare. Böj knäna och vara redo att flytta.
 1. 1
  Böj knäna och vara redo att flytta. Spela inte försvaret stå rakt upp.
 2. 2
  Spela inte platt på hälarna. Hälarna ska vara igång tillräckligt för att skjuta ett kreditkort under dem.
 3. 3
  Varje gång han sätter bollen framför dig, peta på den. Tvinga din motståndare att skydda bollen och det kommer att begränsa sina alternativ och kasta ut honom ur rytm.
 4. 4
  Bo mellan din man och korgen. Detta gör att du kan skydda honom bättre. Det kommer också att skydda mot en möjlig enhet.
 5. 5
  Ha tillräcklig distans mellan dig och din motståndare som om han försöker att köra, kan du reagera i tid. Förhoppningsvis är du också tillräckligt nära att peta på bollen eller blockera hans skott, men det är inte nödvändigt.
 6. 6
  Ge inte upp om en motståndare kör förbi dig. Chansen finns, kommer han stöta på en av dina lagkamrater och tvingas att förändra hans väg. Du kan använda den tiden för att komma tillbaka framför honom.
 7. 7
  Gå inte för pump förfalskningar. Om han har sin dribbla, han kan genera dig verkligen. om han inte har sin dribbla, han kan fortfarande få dig upp i luften och dra en foul. Var lugn och vänta tills fötterna är i luften. Kom ihåg, har du gott om tid att parera skottet.
 8. 8
  Hoppa diagonalt mot honom och nå bollen när han hoppar. Du måste hoppa diagonalt eller annat du kommer medgång honom med din kropp. Om du kan nå bollen, blockera skottet. Om du inte får en hand på den, kör ner domstol för en snabb paus tillfälle. Om du är närmare korgen, ge din motståndare en bra bula och box ut för rebound.

Tips

 • Lär känna vad försvar passar dig bäst, och på bästa möjliga sätt som du kan slå din motståndare i försvar, titta hur han spelar och flytta, då motverka detta.
 • Bli inte lata när du spelar försvar.
 • Vissa människor säger att titta på dina motståndare midjan, men en bra basket förfalskningar spelare med hela sin kropp. Defense tar lite instinkt och mycket övning.
 • Vissa människor säger att skära av en motståndares starka sida, om han inte kan köra båda sätten, kommer han inte att vara en svår defensiv uppdrag.