Wke

Hur man blir en bra hopp shooter

Det är enklare än du tror. En bra hoppskott är kompakt och har liten eller ingen extra rörelse. När du försöker bli en bättre skytt, fokusera på de viktiga aspekter av skytte formen, sedan öva denna form om och om igen tills den är automatisk.

Steg

Hur man blir en bra hopp shooter. Böj knäna och Square dina axlar till korgen, har en bred bas och böj knäna.
Hur man blir en bra hopp shooter. Böj knäna och Square dina axlar till korgen, har en bred bas och böj knäna.
 1. 1
  Böj knäna och Square dina axlar till korgen, har en bred bas och böj knäna. Kontrollera alltid att du är balanserad när du fotograferar.
 2. 2
  Explode uppåt och skjuta bollen på väg upp.
 3. 3
  Armbågen måste vara rak vid inspelning. Det innebär att armbågen är alltid pekade i riktning mot korgen.
 4. 4
  Koncentrera dig på att snärta handleden rak. Håll din fullfölj tills bollen går igenom bågen. Alla bollens fart och skruv bör komma från handleden. Kraften för skottet ges av benen.
 5. 5
  Ett bra hopp skott har en hög båge som når sin högsta punkt 2/3 av vägen mot fälgen. När du fotograferar, tänk på ditt skott som går upp och ut. Återstoden av de två är det som gör ett hopp skott gå i.
 6. 6
  För din uppföljning igenom, när du släpper bollen, knäppa din handled så att din hand ser ut som du är på väg att lägga den i en kakburken. Detta ger bollen underskruv.
 7. 7
  Kom ihåg att fokusera på nötkött. B är för balans, är E för ögat, är E för Elbow och F är för att följa igenom. Kom ihåg att alltid möta korgen och vara balanserad.

Tips

 • Utveckla en skyttens mentalitet. Inte väljer att skjuta, väljer att inte skjuta. En bra skytt tar varje öppet skott men inte tvinga skott som inte är tillgängliga.
 • Som dina framsteg i ditt hopp skott, öva slå skott på flykt. Stå vid 3-punkts linje och kasta upp bollen så den studsar på foul linje. Kör in och hämta bollen på motsatt armbåge, pivot först och sedan skjuta. Öva att göra detta från båda sidor av golvet.
 • Få till domstol så ofta som möjligt. Spela med en kompis om möjligt, ha den person foder du passerar från olika delar av golvet.
 • Lär dig att fånga och skjuta snabbt. Har dina händer och fötter i "redo" när du får ett pass så att du kan gå rätt upp.
 • Öva din foul skytte med samma form som din hoppskott. Du kommer att finna att hoppskott och foul skottet hjälpa varandra. Om du har problem med att skjuta dina hoppskott, gå till frikast linjen och koncentrera sig på att replikera denna form i ditt hopp skott.
 • Öva skjuta förfalskningar och steg jab så att du får en känsla för fotografering av stillastående.
 • Innan någon hoppar skott, öva din form utan en boll i flera minuter. Sedan öva formulär skytte med bollen, utan att lämna dina fötter. Böj knäna djupt och fullfölja ditt skott. Efter detta, öva hopp skytte, arbetar från färgen ut. Börja inte skjuta treor genast och inte skjuta treor exklusivt. Även treor är de mest populära skott i basket idag, kan ett bra hopp skytten slår hans mid-range hoppare. En spelare som kan slå byglar inuti 3 lodräta linjen är mycket svårare att gardera då en spelare som bara slår treor.
 • Använd kortet när det är möjligt. När du fotograferar en bank skott, sikta på en plats på den bakre skivan istället för att sikta på fälgen, och skjuta bollen högt och mjukt från brädet.
 • När du gör flera skott i rad eller swish ett skott utan att röra fälgen, kom ihåg det formulär du använde och den mentaliteten du hade när du sköt den. Försök att replikera som sköt och du kommer att finna att det händer oftare.
 • När du fotograferar, låtsas att du står i en telefonkiosk utan tak. Du måste skjuta bollen upp och ur telefonhytt, kommer detta att hjälpa dig med båge på bollen.
 • Följ alltid ditt skott. Så fort dina fötter vidrör golvet efter ett hopp skott, springa mot korgen och språng mot fälgen. Av de alla spelare på planen, kommer du att ha den bästa idén när skottet går att missa.
 • Ta alltid ditt hopp skott som om du spelar i ett spel. Ett bra sätt att komma ihåg att detta är "ta spelet skott på vilt fläckar vid hastigheten i spelet."
 • Den viktigaste delen av varje hopp skott är förtroende. Du måste vara säker i ditt formulär och säker på att varje skott du tar kommer att gå i. När du utvecklar detta förtroende, kommer du att finna att bollen verkar gå in oftare och svåra skott blivit lättare.
 • Om du missar länge prova skytte på toppen av ditt hopp, eller helt enkelt skjuta högre
 • När stirrar skjuta / värmer upp ditt skott, öva din form utan att försöka skjuta den nära kanten. Efter, står nära nätet, och göra ett skott par hopp, ta ett steg tillbaka när du känner dig redo.

Varningar

 • En bra hopp skott kommer inte lätt. Det tar repetitiva praxis och god ton att bli en riktig shooter. Du kan inte förvänta dig att göra alla dina skott.

Skjut borrar

Utgå från 3 till 5 meter ut från kanten och skjuter ca 25 skott som görs. När du börjar göra dessa nära håll skott ditt självförtroende och formen kommer att förbättra. Efter att ha tagit dessa bilder, börja skjuta lite längre bort från kanten i olika positioner på banan och göra runt 100 skott i praktiken. Du måste dock komma ihåg att du inte ska känna dig som om ditt skott tvingades. Detta händer när du börjar ta bilder som är utanför din räckvidd. Detta kommer inte bara förstöra din form, men också göra dig mindre säker på ditt skott i situationer speltid.