Wke

Hur man gör en eskimåsväng

Eskimo rullar i kajaker är fruktad av nybörjare, avundas av intermediärer, och känd av alla. Dessa rullar är mycket enkelt, säkert och roligt, förutsatt att du lär dig och utföra dem på rätt sätt. Det finns många sätt att utföra denna manöver. Denna Google kommer att diskutera hur man utför en eskimå rulle i en normal, kontrollerad flatwater miljö.

Steg

Hur man gör en eskimåsväng. Komma över din rädsla för att bli nedsänkt i vatten.
Hur man gör en eskimåsväng. Komma över din rädsla för att bli nedsänkt i vatten.
 1. 1
  Komma över din rädsla för att bli nedsänkt i vatten. Lär dig att fullända en kontrollerad kapsejsning och utförsel av din kajak. Förstå att du aldrig är instängd, och du kan lämna när du vill. Har en kompis föra fören på sin båt bredvid din cockpit, vinkelrätt mot båten. Medan du håller på sin båge, långsamt lean & tipsa din båt i vattnet ca 45 grader, sedan återgå till upprätt genom att trycka ner sin båge. Upprepa detta några gånger, långsamt ökande hur långt du lutar i vattnet. Perfect detta tills du kan vända helt upp och ner, och sedan dra dig tillbaka upprätt igen. Försök att öka mängden tid du fortfarande upp och ner samtidigt som den är lugn.
 2. 2
  Nu när du är bekväm att kapsejsade, är det dags att börja öva valsen. De kommande stegen kommer att vara en simulering av vad du kommer att göra medan nedsänkt, men du måste träna dem upprätt först. Placera paddeln parallellt med din båt längs vänster (babord) sida. Paddeln ansikte ska vara vänd uppåt mot himlen.
 3. 3
  Vrida överkroppen åt höger och dra tillbaka din högra arm, ta med din paddel ansikte i en båge över dina däck framför dig och i vattnet på höger (styrbord) sida av båten, efter igenom helt ända tillbaka till aktern, längs styrbordssidan av båten. Ju högre en båge du gör, desto mer flippa kraft du ger dig själv, men det måste kännas naturligt och inte äventyra din förmåga att dra paddeln mot motståndet i vattnet
 4. 4
  Har en vän titta på formuläret, och föreslå sätt att jämna ut dina handlingar.
 5. 5
  Nästa steg innebär att vi tränar våra manöver under vattnet. Varnas att detta inte kan vända tillbaka över helt eftersom du fortfarande är ny på det. Ha din väns båge i närheten för en nödsituation yta. När du känner att du är redo, kantra din båt och prova paddeln manövern. Beroende på hur länge du kan hålla andan, kan du få två eller tre försök av detta innan du behöver ytan. Håll dig lugn, förbereda dig för att studsa tillbaka till ytan för en bråkdels sekund, och tvingas tillbaka ner. Detta kommer att ge dig en uppfattning om hur snabbt och hårt du behöver för att utföra manövern för att orsaka en flip.
 6. 6
  Med övning, och med ett möjligt krav på en hip-snap att snurra båten en extra liten bit, bör du fullända detta till en punkt där det känns väldigt naturligt och enkelt för dig.

Tips

 • Se filmerna nedan för att se dessa steg i aktion.
 • Beroende på maskinen på din båt, vilken typ av vatten du befinner dig i, etc. experimentera med saker som hastighet, styrka och Arch-höjd manövern. Hitta vad som fungerar för dig.
 • Prova inte detta utan en spray-kjol, eftersom för mycket vatten kommer att översvämma din båt, störa manövrera och gör båten tyngre och mindre livaktig.

Varningar

 • Använd alltid lämplig skyddsutrustning, inklusive men ej begränsat till life-jacket/PFD, våt / torrdräkt, visselpipa, första hjälpen kit, etc.
 • Vara bekant med området du tränar i. Att slå huvudet på en sten som du bläddrar, eller inte ha tillräckligt med utrymme för att våt-avsluta din kajak äventyrar din säkerhet
 • Försök aldrig dessa manövrar ensam tills du är ettusen procent bekväm med dem.
 • Välj en lämplig vattentemperatur som gör att dina muskler att utföra. Extremt kallt vatten kommer att orsaka din kropp att stängas och energi avledas från dina manövrar för att hålla kroppen varm.
 • Vara förtrogen med assisterade och frivilliga räddnings tekniker (att komma tillbaka in i kajaken efter en våt-exit)