Wke

Hur man gör en roundhouse kick

Om du funderar på att prova kampsport hemma, eller om du bara vill imitera Chuck Norris eller Bruce Lee, då kanske du vill lära mawashi geri, även känd som roundhouse kick. Även om det ser ut som en lätt spark att utföra, det finns vissa mindre skillnader i hur man utför det enligt din vakt och vakten av din motståndare.

Steg

Hur man gör en roundhouse kick. Håll armarna upp i en attack formulär redo att kasta och blockera.
Hur man gör en roundhouse kick. Håll armarna upp i en attack formulär redo att kasta och blockera.
 1. 1
  Få in din vakt. Om din högerhänt placera din vänstra ben framåt och vänster ben på baksidan. För att göra en vakt sätta händerna i en knytnäve och lyft fram ca öronhöjd men se till att du fortfarande kan se.
 2. 2
  Håll armarna upp i en attack formulär redo att kasta och blockera.
 3. 3
  Placera din främre fot framåt i en vinkel så att om du sparkar med höger ben du främre foten är vänd kvar sedan snurra din midja i en snabb rörelse mot motståndaren och utvidga ett av benen för att sparka din motståndare med den cirkulära fart.
 4. 4
  Om du sparkar med höger ben och sedan kasta höger hand framför ansiktet för att skydda den och svinga din vänstra arm tillbaka för dig att ta fart.
 5. 5
  Dra ut benet i en mjuk rörelse med din midja och se till att skenbenet träffar dem som skenbenet är ett stort ben och är svårare att bryta än foten som har många små ben som lätt kan brytas.
 6. 6
  Dra benet tillbaka till den ursprungliga hållning och vara redo att avsluta, måste du hålla upp händerna som sedan kan motverka genast.

Välja lämplig vakt

 1. Ta en "side-kick" vakt om du vill att kick att vara snabb och ha en bra kick. Många kampsportare säga knäppa är vad du letar efter i en vanlig reglerad kamp (3 eller 5 minuter per omgång) eftersom det orsakar omedelbar skada på motståndaren.
 2. Ta en boxning vakt om du vill att det ska vara stark. Styrka är att föredra i Muay Thai och MMA matcher, där scoring är inte beroende av den mängd strejker, men den totala skadorna. Om du är oerfaren i kampsport, kommer du föredrar förmodligen en spark utförs med denna vakt eftersom du inte kan skydda dig effektivt med den andra vakten.

Utföra kick med "side-kick" guard

 1. Andas in innan kick, för när du ska utföra sparkar du kommer att vara sårbara för en motattack från din motståndare.
 2. Hitta ett hål i vakten på din motståndare och räkna ut hur man ska utnyttja det. Välj om du ska utföra mawashi geri efter en combo, eller som en motattack.
 3. Vik ditt knä. Detta är en teknik som du lär dig i juni Fan Jeet Kune Do. Fälla knät förhindrar slöseri med energi. Håll det förlängas medan sparkar, hindrar det från att blockeras eller undvikas och så att luften kan strömma in snabbare.
 4. Vänd höfterna till den motsatta riktningen (dvs om du utför sparkar med höger ben, vrid höfterna åt vänster.) Denna teknik är valfritt, men hjälpsamma.
 5. Andas ut och på samma gång förlänga dina ben så att foten slår vad du har riktat.
 6. Retreat foten snabbt och höra tydliga snäpp på målet.

Utföra sparka med boxning vakt

 1. Andas in innan kick eftersom när du ska utföra sparkar du kommer att vara sårbara för en motattack från din motståndare.
 2. Hitta ett hål i vakten på din motståndare och räkna ut hur man ska utnyttja det. Välj om du ska utföra mawashi geri efter en combo, eller som en motattack.
 3. Vik ditt knä ger det en mycket liten vinkel. Detta är ett trick som du lär dig i Muay Thai: hålla benet förlängs (men inte helt) kommer att maximera din makt.
 4. Vänd höfterna till den motsatta riktningen (dvs om du utför sparkar med höger ben, vrid höfterna åt vänster.) Denna teknik är valfritt, men hjälpsamma.
 5. Andas ut.
 6. Sikta och sparka för att träffa med skenbenet istället med foten.

Tips

 • Stretching kommer att förhindra vissa skador och öka din flexibilitet.
 • Om du är höger fot dominant, träna din vänstra ben mer. Det kommer subconciously träna din högra benet också, och ge dig en balanserad attack. Med endast ett starkt ben är väldigt förutsägbar. (Vice versa gäller också).
 • Använd snap tekniken för höga och låga sparkar.
 • Använd den andra tekniken för kroppen sparkar.

Varningar

 • Andas in innan slående kommer att lämna dig mer sårbar för en motattack för att slå andan ur dig - av denna anledning, flera kampsport stilar andas ut innan du startar kick att minimera de skador som orsakats av en motattack mot magen eller membran.
 • Om du sparkar med höger fot, se till att den vänstra foten i marken svänger med höften... om du inte gör det kan du sluta med en stukad eller hyperextended fotled / knä. Den stödjande foten skall vändas så att den pekar bort från målet vid tillslaget.
 • Ovanstående teknik är inte hur man ska utföra själva brytningen av en styrelse med ett runt hus spark. Om du sparkar med toppen av din fot samtidigt som man försöker bryta en styrelse, kommer du skadar allvarligt din fot. För att bryta en styrelse eller annat objekt, måste du dra foten bakåt, så att bollen på foten träffar föremålet.
 • Alltid hålla en hög vakt när du kan nås med din motståndare, annars kan slås ut lätt med en hög spark eller en mycket kraftfull spark.
 • Håll överkroppen rak. Luta inte huvudet eller axlarna nedåt eller åt sidan. Detta gör att din motståndare att attackera din oskyddade ansikte.
 • Dra tårna tillbaka. Om du slår med spetsen på tårna, kommer du skada dem. Stryk med bollen på foten, nedanför tårna.
 • Sträck inte ut benet, annars kan du (beroende på morfologi) skada dina ben och bindväv. Ha alltid en liten vinkel för att förhindra permanenta problem.
 • Inte utnyttjar ett runt hus eller något sätt att sparka i en verklig kamp, ​​såvida du inte har faktiskt tränat under överinseende av en kampsport instruktör. Ofta om du försöker att sparka i en kamp utan korrekt bygga upp dina muskler, kommer det att vara svagare än en punch, samt att placera dig i en position som kommer att utsätta dig för din motståndare.