Wke

Hur man har bra gym etikett

När du är på gymmet, det finns massor av sätt som du kan visa hänsyn när det gäller andra, och genom exempel, förhoppningsvis leda andra att göra samma igen, så att alla har en trevlig gym upplevelse.

Steg

Hur man har bra gym etikett. Läs reglerna och smälta dem.
Hur man har bra gym etikett. Läs reglerna och smälta dem.
 1. 1
  Läs reglerna och smälta dem. De välskötta gym har tydliga regler om användning av utrustning, utrymme och liknande. Känner till dessa kommer att se till att du inte besvär någon annan och det ger dig också ammunition behövs om någon annan använder gymmet överträdelser dem och olägenheter dig. Även om det finns ingen anledning att göra en stor sak dem, de är där för säkerhets skull och en förbättrad användarupplevelse, så var medveten om deras innehåll.
 2. 2
  Torka av utrustningen som du använde när du är klar. Mot detta syfte, bär en handduk eller några pappershanddukar med dig. Även om du inte tror att du svettas, det finns fortfarande de "äckliga" celler som du skulle dela. Också, skjul vi hudflagor, hår och andra delar av oss själva, så det är bäst att lämna den ren.
 3. 3
  Få till det. Sakta inte ner saker genom att prata med dina vänner under träningen. När du pratar med andra, det finns en tendens att röra sig långsammare och att söla över utrustning snarare än att fokusera på övningen. Antingen prata med dina vänner, eller motion. Åtminstone bör detta vara den etikett som visas när gymmet är upptagen eller trångt.
  • Eftersom gymmet är inte om chattar, ta några catch-up chattar med andra på caféet. De flesta gym har antingen en eller har en i närheten. Om inte, bara hitta ett område från den utrustning att ha en pratstund.
 4. 4
  Inte få din mobiltelefon där med dig. Du är där för att utöva, inte chatta eller göra affärer. Många människor går till gymmet för att stänga av och glömma om arbete eller sysslor. Förvara din mobiltelefon i locker.
  • Om du väntar ett brådskande samtal, ta det utanför för att inte störa andra och för att behålla din egen integritet under hela samtalet.
 5. 5
  Försök att hålla de "ljudeffekter" till ett minimum. Grymtande vid ansträngning är acceptabelt, men yelling med varje repetition är onödigt och kan vara ganska förvirrande för andra, särskilt om den är kontinuerlig. Om du försöker få uppmärksamhet, bära några fina kläder och ta den till dansgolvet.
 6. 6
  När du är klar med vikter, sätta tillbaka dem på rätt plats. Detta gäller även om du hittade dem på fel ställe att börja med. Två fel gör inte ett rätt. Inte bara är det oförskämt, men det är farligt.
  • Tappa inte vikterna. Du skadar maskiner, golv och vikter. Om du måste släppa dem, då kanske deras vikt är för mycket för dig ännu. Detta är inte en "död vikt" tävling. Och kom ihåg - fötter och tår är inte immuna mot att krossas.
 7. 7
  Inte hog inte någon maskin. Håll dig i rörelse. Du behöver inte vara på någon maskin i över 10 minuter, några kanske 20-30 max. Om du tror att du gör, torget där med gym operatörerna först, så att du inte skapar en flaskhals.
  • Visa även risken för skador du kan göra för dig själv när du överdriva användning av utrustningen. Det handlar om din hälsa samt etikett.
  • Om det inte är upptagen och det är klart att ingen väntar på maskinen, är lite extra tid sannolikt att vara tillåtet.
  • I sin tur, var inte otålig när man väntar på att andra ska avsluta. Detta kommer att ångra något bra träningen gör dig, samt vara dålig etikett. Vänta en paus i den andra personens träna först, och sedan frågar artigt om de kan ange sin sluttid och stannar vid detta. Mest etikett observera gym publiken får meddelandet, om inte, kan du alltid be om hjälp från gymmet ledning.
  • Inte hog inte vatten fontän för länge heller. Få din drink snabbt och röra sig längs.
 8. 8
  Gå inte mellan andra utövar och spegeln. Många gym motionärer använder spegeln för att försöka titta på deras form och de kommer inte att uppskatta distraktion.
 9. 9
  Wear antiperspirant om nödvändigt. Om du har problem med kroppen lukt, kommer det att göra miljön trevligare för alla. Det spelar ingen roll vad din ålder, fysik eller kön, går lite deodorant långt i att upprätthålla goda personliga relationer på gymmet. Men gå inte till den motsatta ytterligheten och överdriva parfym eller cologne, som kan vara lika kränkande för andras luktsinne.
  • En t-shirt moppar upp mer svett än ett linne eller linne.
  • Se till att alla kläder du bär är inte alltför knapphändig eller tillåta glimtar av privata områden när du flyttar.
 10. 10
  Om du ser någon som ser ut som de kanske behöver en spotter, vara redo att kliva in och göra det åt dem. Det är en fantastisk möjlighet att göra vänskap med dem med gemensamma intressen. I sin tur kan de göra det för dig, inklusive timing dig, motivera dig och hjälpa dig med förslag.
 11. 11
  Var uppmärksam på din känsla av personligt utrymme. Det är inte mycket trevlig att få smackade med svängande armar från någon annan som utövar (felaktigt). Säkerhetskopiera till människor, sticker svettiga armhålor i andras ansikten och trampa på fötterna allt du behöver för att undvika att göra. Var medveten hela tiden för att vara en hänsynsfull utrymme användare på gymmet, markera de osynliga gränser innan du går vidare och motion.
 12. 12
  Gör lyften är rätt. Du ser mycket dummare göra en hiss felaktigt än att använda lägre vikt och med rätt teknik. Vanliga brottslingar:
  • Inte slå bröstet på bänkpress
  • Swinging ryggen i en curl (det är för biceps, inte ryggen)
  • Lat pull down bör vara till bröstet, inte din ryggrad
  • Går utöver parallellt på framåt eller i sidled hantel höjer
 13. 13
  Slutligen men viktigast, ta hand om du försöker att söka en dejt med någon på gymmet. Var taktfull och undvika att be ut varje person som verkar som en möjlighet - det är kränkande! Kom ihåg att de flesta människor är faktiskt på gymmet för att träna först och främst.

Tips

 • Betala dina gym avgifter i tid. Även om du kan ha utvecklat en god, personlig relation med gym ägaren, detta är inte en ursäkt för att sträcka vänskap genom att inte betala i tid. Alltid vara snabb med betalningar och hålla sig à jour med specialerbjudanden eller förändringar som kan påverka vilken typ av medlemskap du behöver.
 • Var riktigt försiktig med att tro att du vet bäst hur man ska råda en annan person att utöva. Du kanske inte vet den bästa metoden för dem och du kan enkelt bugg dem. Det är okej att påpeka att de ska skada sig själva om eller erbjuda tips du har hittat praktiskt för dig själv, utan att vänta sig av dem att ändra sina vanor.
 • Alltid plocka upp efter dig själv, inklusive omslag, tomflaskor etc.
 • Håll ditt gym locker snyggt och rent.

Varningar

 • Lämna all förbannelse vid hemförsäljning. Det finns många människor som inte vill höra svära så mycket som de inte vill höra grymtningar.