Wke

Hur man kör upp en vägg och bläddra

Har du någonsin sett en stjärna actionhjälte eller videospel karaktär springa mot en vägg, ta några steg på den, och bläddra baklänges? Visste du önskar tyst för dig själv att du kan göra samma sak? Tro det eller ej, medan svårt och riskabelt, är det möjligt att köra upp en vägg och bläddra. Flytten kallas Wall Flip. Efter massor av utbildning och erfarenhet, kan du försöka dessa steg för att slutföra detta otroliga (och farliga) flytta.

Steg

Hur man kör upp en vägg och bläddra. Samla erfarna observatörer som vet hur man korrekt att upptäcka en vägg flip.
Hur man kör upp en vägg och bläddra. Samla erfarna observatörer som vet hur man korrekt att upptäcka en vägg flip.
 1. 1
  Samla erfarna observatörer som vet hur man korrekt att upptäcka en vägg flip.
 2. 2
  Kontrollera väggens beskaffenhet leta efter ett säkert grepp och stabil yta.
 3. 3
  Kör på väggen med måttlig hastighet. Titta på den plats du ska sätta fötterna är mycket viktigt. När du lär dig detta drag, kommer du behöver mer fart, men när du väl har fått ner pat, kan du prova det med mindre hastighet som det blir lättare.
 4. 4
  Plantera din svagare fot cirka en meter (gård) från väggen och hålla titta på den plats du ska placera din andra foten på väggen. Detta bör vara ungefär brösthöjd, men praktiken visar dig var som fungerar bäst för dig.
 5. 5
  Skjut upp väggen med din starkare fot, medan du fortsätter att titta på den platsen. Ju längre du ser på det, ju högre du kommer att gå. Håll bröstet och huvudet så högt som möjligt så länge som möjligt eftersom detta kommer att ge dig mer höjd på rotationen.
 6. 6
  Luta dig tillbaka! Detta är mycket viktigt. Om du inte luta dig tillbaka, kommer du inte göra det runt. Sikta mot horisonten. Se till att hålla benen går runt. Om de slutar att rotera, så gör du.
 7. 7
  Titta på din position. Vid det här laget bör du vara horisontell, med din avslutande (svagare) ben stack uppåt för att ge kraften i rotationen. Detta är viktigt. Fortsätt att trycka dina förhöjd (starkare) fot nedåt mot väggen för att förlänga den uppåtgående rörelse.
 8. 8
  Luta huvudet bakåt också! En allmän regel om rotationer är att din torso följer huvudet. Arm positionering är inte viktigt, och det är bara beroende på personliga preferenser. Din vristen gör en liten snärt för att slutföra rotationen.
 9. 9
  Titta på din landning och tvinga benen runt den. Håll ögonen öppna för att upptäcka det på rätt sätt! Detta är hänga tid, med en liten tuck att styra rotationen (snäva tuck för en snabb rotation, öppen gör det långsamt).
 10. 10
  Böj knäna för att absorbera landning och behålla balansen. Detta är en mycket hög effekt flytta, även på gräs, så överdriv inte.
 11. 11
  Öva en snabb vändning, eller du kunde göra en bakåt återhämtning (vilket är ännu svårare, men bra om du klarar av det).

Tips

 • Fokusera på att bli horisontell, och verkligen köra det benet mot himlen för att få rotation överstökat så fort som möjligt.
 • Stöd (spotting) är viktigt när man lär sig detta drag, men ibland får i vägen, särskilt för människor som inte är vana att flips. Men ändå, om du är nybörjare, försöker detta utan någon som upplevt att hjälpa dig, kritisk och ibland även potentiellt dödliga skador kan uppstå.
 • Om du vill göra två steg på väggen: placera din första fot lägre så skulle du med en ett steg flip, detta sätt kan du skjuta dig själv uppåt så att du kan placera din andra fot högre.
 • Träna dina sinnen på hur man reagerar uppochnervänt, och i luften. Det är viktigt att vänja sig eftersom det ger mer självförtroende och en bättre allmän känsla av antenn position.
 • Envisioning gör det ÄR viktigt. Om du inte kan se det hända och sätta full kraft på att uppfylla denna vision, kommer du förmodligen inte. Har förtroende.
 • Försök att placera en studsmatta mot en vägg och gör en rekyl flip off av det. Du får höjden du behöver öva utan att behöva köra hela vägen upp på väggen.
 • Börja med en kilformad matta placeras mot en vägg med en annan platt matta nedan, om möjligt.

Varningar

 • Inrätta en säker landning, tag människor att upptäcka dig, och satsa 100%. Inte komma halvvägs upp väggen och bestämma att du inte är mentalt förberedda för att göra det ännu, det är så de flesta tumlande skador uppstår. Kör inte på väggen tills du är fast beslutna att slutföra flytten.
 • Allvarligt, kan detta vara farligt. Följ alla försiktighetsåtgärder om du är ny på det, och försök inte att imponera på dina vänner genom att försöka det när du är full.
 • Dessa anvisningar förutsätter den tidigare förmågan att kunna utföra en back flip. Om du inte vet de nödvändiga villkor som det tar att fullt rotera genom en framgångsrik back flip, försök inte väggen luckan. Lär ryggen vänd först på en studsmatta eller några mattor.
 • Alltid värma upp och stretcha innan väggen luckan.
 • Kom alltid ihåg att se till att väggen du gör detta på är solid. Om det inte är, kan du enkelt lägga din fot in i eller genom det, och om du får din fot fångad, kan du dinglar upp och ner med något sätt att få din (bruten) fot ut på egen hand.
 • Väggen flip sig är farligt och kan orsaka allvarliga skador, även paralys eller död om felaktigt avrättades. Försök aldrig att lära sig detta utan att ha två utbildade personer som kan stödja dina fall och med beaktande av de risker (t.ex. ytförhållanden, avstånd till sjukhus, skicklighet spotters, tidigare skador).

Saker du behöver

 • Bra skor med trappsteg.
 • En solid (och icke-hal) vägg
 • Spotters (människor att hjälpa dig och se till att inget går fel)
 • Mats eller annan mjuklandning område (tillval)