Wke

Hur man kan behandla en bakterieinfektion

Kroppen är värd tusentals bakterier som spelar en viktig roll för att upprätthålla din hälsa. En bakteriell infektion är framstående när dessa bakterier reproducera utom kontroll och invadera andra delar av kroppen eller när skadliga bakterier introduceras till ditt system. Bakteriella infektioner kan vara lätt eller svår. Du måste veta vilken typ av bakterier som finns i din kropp för att framgångsrikt behandla en bakteriell infektion. Använd informationen i den här artikeln för att bestämma den bästa behandlingen för just din typ av bakteriell infektion och hur man använder förebyggande åtgärder för att undvika skadliga bakterier som kan orsaka infektioner i framtiden.

Steg

Hur man kan behandla en bakterieinfektion. Bestäm specifika bakterier genom ett blodprov, urin kultur eller kompress i det smittade området.
Hur man kan behandla en bakterieinfektion. Bestäm specifika bakterier genom ett blodprov, urin kultur eller kompress i det smittade området.

Precisera den typ av bakterier som ansvarar för din infektion

 1. 1
  Bestäm specifika bakterier genom ett blodprov, urin kultur eller kompress i det smittade området.
 2. 2
  Vet att olika typer av bakterier orsakar olika sjukdomar som varierar i svårighetsgrad.
  • Stafylokocker, mer allmänt kallas "Staph," är grampositiva kocker i kluster (med hänvisning till gram fläcken mönstret och formen av bakterierna när de ses i mikroskop) som vanligtvis invaderar kroppen genom ett snitt eller sår.
  • Streptokocker, mer allmänt kallas "strep," är grampositiva kocker i kedjor och en vanlig typ av bakterier som orsakar halsfluss, lunginflammation, cellulit, svinkoppor, scharlakansfeber, reumatisk feber, akut glomerulonefrit, hjärnhinneinflammation, öroninflammation och bihåleinflammation.
  • E. coli, en gramnegativ stav, finns i avfallet för djur och människor och kan orsaka svår diarré och kräkningar.
  • Rått eller dåligt fågel, kött och ägg kan innehålla salmonella, en gramnegativ stav och ett potentiellt allvarliga bakterier som stör mag-tarmkanalen och kan orsaka svår sjukdom, oftast kräver långvarig antibiotikabehandling.
  • Bacillus anthracis, en gram-positiv sporbildande stav, kan sända genom förorenad ull ("Woolsorter sjukdom") som kan orsaka hud mjältbrand (bildning av svart sårskorpa) och pulmonell antrax (influensaliknande sjukdom snabbt utvecklas till feber, blödning i lungor och stötar).
  • Haemophilus influenzae, gramnegativa stavar, överförs av aerosol (alltså mycket smittsam), och kan orsaka struplocket, meningit, otitis media och lunginflammation.

Ta antibakteriella antibiotika för att behandla en bakterieinfektion

 1. 1
  Välj typ av antibakteriella antibiotika som fungerar bäst mot de specifika bakterier som har orsakat infektionen. Din läkare kan hjälpa dig att välja rätt antibiotika.
  • Bredspektrumantibiotika bekämpa många typer av bakterier. Tetracyklin och Ciprofloxacin är exempel på bredspektrumantibiotika.
  • Medium-spectrum antibiotika rikta en grupp av bakterier, penicillin och bactracin är populärt medium-spectrum antibiotika.
  • Smalt spektrum antibiotika är gjorda för att behandla en viss typ av bakterier. Polymixins faller in i denna lilla kategori av antibiotika.

Undvik bakterier som kan orsaka infektion

 1. 1
  Följ anvisningarna när du förbereder råa livsmedel för att säkerställa att du koka dem ordentligt och vid rätt temperatur.
 2. 2
  Tvätta råa frukter och grönsaker och de ytor som kommer i kontakt med rå mat av något slag för att döda potentiellt farliga bakterier.
  • Använd olika skärbrädor för frukt och grönsaker och rått kött för att undvika korskontaminering.
 3. 3
  Håll händerna rena. Tvätta med tvål och vatten i 20 sekunder eller använd ett antibakteriellt rengöringsmedel efter att du kommer i kontakt med personer som är sjuka eller offentliga platser i allmänhet.
 4. 4
  Rena skärsår och andra sår huden med tvål och vatten och tillämpa en antibakteriell salva. Täck såret för att hålla den säker från invaderande bakterier.

Tips

 • Om du är allergisk mot en viss typ av antibiotika, bära ett armband eller bära ett kort som visar din allergi om du inte kan förmedla denna information i en nödsituation.

Varningar

 • Alltid avsluta en kurs av antibiotika som ordinerats av din läkare för att säkerställa att du behandlar en bakterieinfektion tillräckligt.
 • Titta efter tecken på en allergisk reaktion när du tar antibiotika mediciner. Du kan utveckla en reaktion i alla åldrar oavsett tidigare exponering för ett visst antibiotikum. Tecken på en reaktion inkluderar hudutslag och andnöd. Ring din läkare om du tror att du har en reaktion och sluta ta antibiotika.