Wke

Hur man kan minska din aptit

Aptit är både ett psykologiskt och fysiskt fenomen. Ibland äter vi när vi är uttråkade, stressad, eller bara för att det är "dags" att äta, även om vi inte är riktigt hungrig. Det finns många viktminskning program och bantningspiller som saluförs som aptitsuppressants, här artikeln kommer att visa dig några saker du kan göra för att minska din aptit naturligt.

Steg

Hur man kan minska din aptit. Hitta något annat att göra i 20-30 minuter.
Hur man kan minska din aptit. Hitta något annat att göra i 20-30 minuter.
 1. 1
  Borsta tänderna eller använda munvatten. De flesta människor känner inte för att äta rätt när de gör detta, särskilt eftersom det gör många livsmedel smakar illa. Lyckligtvis finns det en handfull av tekniker för att bekämpa eftersmaken av tandkräm.
 2. 2
  Drick vatten eller (osötad) örtte. Gör detta under hela dagen.
 3. 3
  Motion. Både aerob träning och styrketräning ändra kroppens hormonnivåer på ett sätt som tillfälligt dämpar aptiten, men aerob träning är mer effektiv eftersom den berör två av hormoner i stället för bara one.However, finns det en tendens att kompensera med senare matintag efter träning.
 4. 4
  Drick lite eller te. Koffeinet dämpar aptiten hos vissa personer. Lägg inte till socker om du försöker gå ner i vikt.
 5. 5
  Hitta något annat att göra i 20-30 minuter. Komma bort från köket och fördjupa dig i något som intresserar dig. De flesta hungerpangs kommer att passera under denna tid. Sedan hitta något annat att göra (äta kan vara ett sätt att klara av tristess).
 6. 6
  Titta på en bild av något som är ointressant / brutto till dig. Footage av medicinska eller kirurgiska procedurer, till exempel, kommer att ta de flesta människors sinnen bort att äta.
 7. 7
  Tänk dig själv att äta något som är motbjudande för dig.
 8. 8
  Gör något motbjudande, som att städa toaletten eller kattlådan.
 9. 9
  Luktar något unken. En doft av en dumpster brukar göra susen. Så kommer förbi någon med fruktansvärd kroppslukt. För vissa människor, och med bara en mycket stark parfym eller cologne kan göra sin mage tur.
 10. 10
  Ät något som tar upp mycket utrymme i din mage, men har få kalorier. En enkel soppa (oftast vatten) eller sallad (mestadels gröna) kommer att göra susen.
 11. 11
  Få tillräckligt med sömn. Brist på sömn sänker nivån av leptin i kroppen, med den följden att du känner dig hungrigare. Se.
 12. 12
  Lägg till mer fibrer i din diet. Videon nedan förklarar i detalj hur du gör detta kan påverka din aptit, bland annat.
 13. 13
  Lägg mer protein till din diet. Protein bryts ned långsamt och tar längre tid att omvandla till kroppsfett än fett eller kolhydrater. Magert kött är en bra källa till protein, som är baljväxter, nötter, ägg och mejeriprodukter.
 14. 14
  Undvik sockerhaltiga livsmedel. I många människor, särskilt de som redan är benägna att fetma, stora mängder socker kommer snabbt spike ditt blodsocker, lämnar du trött och hungrigare än tidigare.
 15. 15
  Ät långsamt - Det hjälper att använda mindre skedar. Du behöver ca 20 minuter från början av en måltid för att få full känsla (detta är hur lång tid det tar för hjärnan att skicka signalen av innehåll). Om du äter snabbt, slut dig att äta mycket på 20 minuter.
 16. 16
  Sätt en blå glödlampa i ditt kylskåp eller använd en blå tallrik. Den blå färgen minskar naturligt aptiten, verserna färgerna gult eller rött, som ökar aptiten.

Tips

 • Drick något när du börjar känna dig hungrig, kroppen ofta förväxlar törst med hunger.
 • Lägger mindre på tallriken när man äter, desto mindre du ser mindre du äter.
 • Försök att äta mycket frukt, grönsaker, kött och spannmål. Dessa hälsosamma livsmedel grupper bör hjälpa till att hålla din aptit i balans.
 • Tugga tuggummi. Studier visar att tuggummi minskar hunger.
 • Tugga sockerfritt tuggummi och undvik att socker i kaffet. Om du har för lägga konstgjorda sötningsmedel.
 • Försök att äta sex små måltider om dagen, för att hålla din ämnesomsättning igång. Det är att föredra att ha dem på fasta tider.

Varningar

 • Det är okej att minska din aptit, men du måste fortfarande äta! Det är viktigt för kroppen att ha 3 regelbundna måltider eller upp till 8 små måltider per dag (detta bidrar till att öka din ämnesomsättning). Om du bränner mer kalorier än du förbrukar kommer du att gå ner i vikt. Äta hälsosamt och regelbundet, men bara när du är hungrig. Sluta inte äta, är att en sjukdom som kallas Anorexia Nervousa som är mycket farligt.