Wke

Hur man planerar en diet viktökning på en student budget

Den goda nyheten är: det är oftast lättare att gå upp i vikt än att förlora den. Här är några steg för att hjälpa.

Steg

Hur man planerar en diet viktökning på en student budget. Rådgör med din läkare innan du påbörjar någon ny diet / motion plan.
Hur man planerar en diet viktökning på en student budget. Rådgör med din läkare innan du påbörjar någon ny diet / motion plan.
 1. 1
  Rådgör med din läkare innan du påbörjar någon ny diet / motion plan. Se till att diskutera planen och ta hand om eventuella problem. Överväga att besöka en nutritionist.
 2. 2
  För att gå upp i vikt, behöver du inte bara vill få fett. Du vill också att bygga upp muskler och stärka ditt hjärta. Så lyfter vikter, promenad eller jogga, gå i trappor, och simma eller idrotta. Försök att träna minst fyra gånger i veckan i minst 20 minuter (mer är perfekt men att bygga upp långsamt om du är för närvarande en soffpotatis).
 3. 3
  Var uppmärksam på matpyramiden. Du vill ha en balanserad kost med livsmedel från varje kategori.
 4. 4
  Om du inte redan har startat, lära sig läsa näringslära etiketter och få in vanan att läsa etiketten på varje livsmedel du köper. Viktiga saker att titta efter är portionsstorlek, kaloriinnehållet, gram fett, protein, fibrer och vitaminer. En hälsosam kost är till stor del kolhydrater, lite protein, lite fett och tillräckligt av de dagliga vitaminer, med en rimlig mängd fiber.
 5. 5
  De flesta kalori-täta objekt är kött, mejeriprodukter, ägg, nötter, och "skräpmat" snacks. Ät dem att gå upp i vikt, men överdriv inte, särskilt med skräpmat, som har massor av kalorier men få eller inga näringsämnen.
 6. 6
  Vet skillnaden mellan "bra fetter" och "dåliga fetter." Enligt aktuell forskning, är omättad bra, är mättat dåligt, och "transfetter" eller härdade fetter är mycket dåliga! Olika typer av fett har varierande effekter på ditt kolesterol, påverkar vilken hälsa dina artärer och ditt hjärta. Exempel på bra fetter är avokado frukter, naturliga oljor i vissa typer av fisk (som lax och tonfisk), linfröolja och olivolja. Försök att undvika eller minimera de fetter som finns i produkter som kokos grädde, smör och kakor.
 7. 7
  Glöm inte att äta dina frukter och grönsaker. Även om de flesta av dem är låga i kalorier, de är fulla av näringsämnen du behöver, som fibrer, vitaminer och mineraler.

Tips

 • Ha en målvikt i åtanke och skära ner på kaloriintaget när du når ditt mål.
 • Inte överäta inte. Det kommer att få dig att känna sjuk och kan skada din kropp. Ät så mycket du känner dig bekväm med (kanske några extra tuggor), och inget mer.
 • Försök att inte gå upp i vikt för snabbt. Dina muskler kommer att bygga upp och din kropp kommer så småningom lagra extra kalorier som fett, men det kommer att ta tid. Stressa inte.