Wke

Hur sluta skräpmat

Vissa livsmedel som dessa ser lockande men är inte den hälsosammaste behandla! Vad ska du äta? Älskar du skräpmat och du kan inte få nog av det? Så här ska sluta äta onyttig mat och börja med hälsosammare mat!

Steg

Hur sluta skräpmat. Utöka dina kulinariska horisonter.
Hur sluta skräpmat. Utöka dina kulinariska horisonter.
 1. 1
  Starta. Många människor äter snabbmat eller skräpmat eftersom de är alltid på språng och har inte tid att laga mat själva (det kallas snabbmat av en anledning!). Även om du inte har mycket tid, försöka lära några snabba och enkla.
  • Om du är mycket i skräpmat, kanske försöka göra dina egna hamburgare och pommes frites är en bra idé. Generellt är maten du förbereda hemma friskare än vad du kan hitta på en snabbmatsrestaurang.
 2. 2
  Utöka dina kulinariska horisonter. De flesta människor tycker att skräpmat mycket välsmakande, men det finns också massor av mat som är hälsosam och god på samma gång. Om du inte vill att laga mat, kan du prova ändå nya rätter genom att gå till olika restauranger.
 3. 3
  Vet vad skräpmat kan få dig in. Ohälsosam kost leder till fetma, och fetma leder till många hälsoproblem, till exempel hjärt-frågor. För att inte nämna de estetiska frågor.
  • Att äta en massa skräpmat förknippas ofta med andra livsstilsrelaterade problem, som brist på fysisk aktivitet, tv eller Internet beroende, bulimi, ibland även depression. Veta om du har något av dessa problem, och behandla dem därefter.
 4. 4
  Sluta köpa skräpmat. Du kan inte äta det så länge du inte har det! Bara inte sätta denna förpackning av flis i din varukorg nästa gång du går till snabbköpet. Köp hälsosamma saker istället-frukt till exempel.
 5. 5
  Resist. För två veckor gå utan någon typ av skräpmat. Du kommer så småningom sluta sugen det. Detta gör att du känner så mycket bättre. Och hjälpa dig att leva längre med din nya hälsosamma livsstil.

Tips

 • Gör inte helt plötsligt börja äta skräpmat efter 2 veckor av motstånd, du kan komma in i ohälsosamma matvanor igen.
 • Detta kan hjälpa dig att gå ner i vikt också.
 • Läs etiketten, skulle saker som du aldrig trodde vara gödning skulle överraska dig!
 • Försök att undvika att gå tidigare områden skräpmat i livsmedelsbutiker, det kan locka dig att komma in i ohälsosamma matvanor igen.
 • Planera måltider i förväg, det kommer att göra dig mindre benägna att plocka upp snabbmat och det innebär att du kan skräddarsy din inköpslista för att passa. Så att du vet exakt vad du köper.
 • Prova dricksvatten citron på morgonen och när du känner för att äta skräpmat. Detta snabbar upp ämnesomsättningen.

Varningar

 • Fortfarande bibehålla en hälsosam diet. Inte äta är mer skadligt än att äta i de flesta fall.