Wke

Hur man känner igen symptom på lågt kalium

Din kalium nivå påverkar nerver och kommunikation med muskelceller i matsmältningssystemet, hjärta och alla andra muskler. De flesta av kroppens kalium är inre celler och den nivå av kalium i blodet hålles normalt inom ett specifikt område av det endokrina systemet. Personer med en låg nivå av kalium (hypokalemi) kommer att uppleva en mängd olika fysiska svårigheter - vilket gäller även för högt kalium (hyperkalemi).

Steg

Hur man känner igen symptom på lågt kalium. Räkna med de första tecknen på om måttligt lågt kalium vara muskelvärk, kramper och onormal svaghet.
Hur man känner igen symptom på lågt kalium. Räkna med de första tecknen på om måttligt lågt kalium vara muskelvärk, kramper och onormal svaghet.

Identifiera vanliga tecken

 1. 1
  Räkna med de första tecknen på om måttligt lågt kalium vara muskelvärk, kramper och onormal svaghet. Låga kaliumnivåer kommer inte att tillåta neuromuskulära celler att ladda snabbt, vilket hindrar dem från att avfyras flera gånger, vilket innebär att musklerna har svårt att upphandlande.
 2. 2
  Observera att effekten av låga kaliumnivåer på hjärtat, en - kan och låga kaliumnivåer orsaka förändringar i dess funktion. Detta kan inkludera oregelbundna hjärtslag, såsom farlig arytmi i svåra fall.
 3. 3
  Inse att om man upplever diarré, uttorkning, kräkningar och svaghet, då kan man behöva bestämma sina kaliumnivåerna genom att ha blod dras och få grundläggande metabolic panel av test (BMP), inklusive sådana för elektrolyter (som inkluderar natrium, kalium, kalcium, magnesium, klorid, vätefosfat, och vätekarbonat,...). Den omfattande metabolisk panel (CMP) lägger leverfunktionsvärden, som kan kan användas i avancerade diabetes, alkoholmissbruk eller svår blodtryck.

Diagnose orsaker

 1. 1
  Kontrollera om bakomliggande orsaker till lågt kalium. Till exempel patienter med högt blodtryck kan behandlas med diuretika utveckla låga kaliumnivåer grund av drogen orsakar vätskeförlust (syftet med diuretikum).
  • Diuretika är en klass av läkemedel som innehåller furosemid och hydroklortiazid (HCTZ). Diuretika försöker lindra högt blodtryck genom att öka urinering takt. Dock kan detta orsaka mineraler som kalium vara svårt att upprätthålla en balanserad till de kroppsliga behoven, eftersom de utsöndras från kroppen via urinen.

Genomför laboratorietester

 1. 1
  Ha ett elektrokardiogram (EKG eller EKG). Detta kommer att övervaka hjärtats funktion för tecken på skador eller andra problem. Patientens hud rakas vid behov och 12 elektriska ledningarna är placerade på armar, bröst och ben. Varje ledning överför elektrisk information om hjärtat till en monitor i 5 till 10 minuter. Patienten bör förbli så stilla som möjligt och det kan vara nödvändigt att upprepa EKG.
 2. 2
  Kontrollera kalium i blodet. En serumkaliumnivån på mindre än 3,7 millimol per liter (mmol / L) kan betraktas som låg. Ytterligare elektrolytnivåer såsom kalcium, glukos, magnesium och fosfor kan kontrolleras vid denna tidpunkt. Ett blod-analys kan också omfatta kväve blodurea (BUN) och nivåer kreatin, som är indikatorer på njurfunktionen. Patienter som får digitalis behöver också deras digoxin nivån kontrolleras detta läkemedel påverkar hjärtrytmen.

Tips

 • Kalium är ett grundämne som endast förekommer i naturen i form av salter, till exempel: kaliumklorid som används som en saltersättning, men mindre önskvärt, olika smak från bordssalt, natriumklorid. Det är vanligt i havsvatten och många mineraler, och är också en viktig förutsättning för nästan alla organismer.

Behandla låga kaliumnivåer

 • Testning kan indikera behov av att ta flytande eller kalium piller för att höja nivåerna av kalium i blodet. (Kontroll av eventuella underliggande orsaker till dina låga kaliumnivåer behövs också.)
 • Mild hypokalemi kan inte kräva ordinerad behandling - när det finns "inga symtom". Läkaren får helt enkelt förlita sig på kost och kroppens förmåga att rätta till en låg nivå av kalium naturligt, äta livsmedel som innehåller mycket kalium inklusive mörkgröna, bladgrönsaker, tomater, citrusfrukter (som apelsiner), och, också, bananer.
 • Svåra fall av hypokalemi kan också behandlas genom att injicera en kalium-lösningen direkt i venerna.