Wke

Hur man lär sig att Whitewater kajaken

Den grundläggande information som du behöver veta som en början lugn kanotist.

Steg

Hur man lär sig att Whitewater kajaken. Lär dig grundläggande paddling och säkerhet tekniker med en instruktör.
Hur man lär sig att Whitewater kajaken. Lär dig grundläggande paddling och säkerhet tekniker med en instruktör.
 1. 1
  Lär dig grundläggande paddling och säkerhet tekniker med en instruktör. Använd en framåtslag för framdrivning, sopa stroke för svarvning, och stag för stöd.
 2. 2
  Lär dig att eskimåsvängen med en instruktör. Även om du förmodligen har en vän som vill lära dig att rulla, är detta den viktigaste färdighet du får lära dig i din paddling karriär. Inte snåla. Prata med din båtliv butik för att hitta en europeisk Kanot Assoc. certifierad instruktör. Inte bara kommer de att kunna lära dig snabbare, kommer de också fokusera på att se till att du kommer att kunna rulla tillbaka upp i stora vatten. eller BCU certifierad i Storbritannien.
 3. 3
  Börja i en pool. Det är dumt att tro att du kommer att kunna bara hopp på floden och gå ner. Du måste börja med pool sessioner som kommer att bekanta dig med din båt, lära sig att "wet exit" och de grundläggande strecken paddel.
 4. 4
  Få rätt växel. Prata med din lokala båtlivet butik om vad kajak är lämpligt för din skicklighetsnivå. Tänk vilken typ av paddling du vill göra. Vill du bara köra klass II-III lugn eller vill du lära dig att dra cartwheels, EndoS och Blunts i ett hål med de stora hundarna? Glöm inte din flytväst, hjälm och paddel. Sök på nätet (outdoorplay.com är en bra sajt) för att se till att du får det bästa erbjudandet. Båtliv butiker är också din bästa källa till information om lokala instruktörer och andra paddlare början.
 5. 5
  Gå med i en lokal klubb lugn båtliv eller online-grupp för att bekanta sig med andra paddlare och att hjälpa till att organisera kajakturer. Paddla i en grupp som är bäst för säkerheten på floden och för pendeltrafik fordon på Put-in och ta ut platser.
 6. 6
  Få en flod guidebok eller hemsida som beskriver floderna i ditt område. Varje sektion av floden har fått betyget på internationell skala floden svårigheter. Början kajakpaddlare utbildas på lätt klass I och klass II river sektioner. Sedan kan du gradvis gå upp till floden sektioner med högre klasser av lugn som din paddling färdigheter förbättras.
 7. 7
  Hitta de webbplatser och telefonnummer som ger uppdateringar vattenföring för ditt område. Floden flyter kan variera kraftigt baserat på väder och släpper dammen. River guideböcker bör beskriva minflödena behövs för båtliv och hur högre flöden påverkar lugn svårigheter på varje avsnitt av floden.
 8. 8
  Gå med i en eller flera av de regionala eller nationella grupper för lugn segling och river bevarande hjälpa till att bevara floderna på vilken idrott är beroende av.

Tips

 • Med en klass kommer ofta betyda att du inte behöver oroa möts köpa redskap den första par gånger. Du bör kunna få paket erbjudanden på poolen, rulla och river klasser, med redskap så att du kan åtminstone få en smak av kajakpaddling innan spendera stora pengar.
 • När lära sig att rulla, kom ihåg att det sista sak att komma upp ur vattnet bör vara ditt huvud. Detta gör att du kan förbli stabil under hela din roll och göra ditt liv enklare övergripande!
 • Köp din båt lokalt och handla redskap på internet. Outdoorplay.com och NRSweb.com är två av mina favoriter.
 • Vänta inte för länge med att komma på floden. Medan pool sessioner är stor, det handlar om att njuta av naturen.
 • Skräpa inte ned. Det finns inget värre än att vara på en orörd vattenväg bara ha det bortskämda av en hänsynslös jerk är skräp flyter genom. Packa in och packa upp det.
 • Var aggressiv! Ta inte mjuka paddeltag när du faktiskt på floden. Välj din linje genom en snabb och begår.
 • Forsränning är också bra. Ett bra sätt att lära sig hur man navigerar en viss flod är att registrera dig för en kommersiell flotte resa om möjligt. Dessa guider gör detta för en levande, dag in och dag ut och vet floden som baksidan av sina händer! Ställ frågor!
 • Se till att du står för flodflöden när man beslutar vad som går till att göra. Floder kan variera mycket i svårighetsgrad beroende på vattnets nivå och det är viktigt att veta vad du får dig in. Det är ofta webbsidor med flöden från olika stater eller särskilda floder. Europeiska Whitewater är också ett bra ställe att börja.
 • ProfessorPaddle: http://www.professorpaddle.com/rivers/riverlist.asp är ett bra exempel på floden mätare och beskrivningar för lugn båtfolk.

Varningar

 • Övertro - Får inte komma i över huvudet. Floden bryr sig inte vem du är, hur mycket du gör eller om du bara dum. Ta dig tid att lära sig ordentligt från kvalificerade individer.
 • Om det i en kajakpaddling tävling och du ser någon i verklig fara, måste du hjälpa honom eller henne, eller du riskerar diskvalificering för livet.

Saker du behöver

 • Kajak - om du börjar kommer du förmodligen vill ha något med en högre volym. Du kan alltid uppgradera senare. Glöm inte flotation krockkuddar! Var inte rädd för att köpa begagnad... Du kan oftast få en hel del på en äldre båt som kan vara rätt för dig.
 • Paddla - Prata med din båtliv professionella att ta reda på vad du behöver. Var inte rädd för att köpa begagnad här heller.
 • Neopren kapell - täcker sittbrunnen för att hålla majoriteten av vatten ur båten.
 • Hjälm - Om du i första hand ska båtlivet en mycket stenig, ytlig flod eller bäck se till att det finns tillräckligt skydd för din kupol.
 • PFD (flytväst) - Prata med din båtliv professionell för att säkerställa att den uppfyller Kustbevakningen specifikationerna för din typ av sport. Prova den först och se till att du har tillräcklig rörlighet. Inte snåla här!
 • Paddla-jacka eller Drytop - Beroende på klimatet du behöver en viss nivå av skydd mot elementen. Du kanske också vill investera i isoleringsskikt.
 • Våtdräkt eller Torrdräkt - Återigen beroende på klimatet. Om du har råd med torrdräkten, kontrollerar du att det passar, har en bra garanti - sedan köpa det.
 • Bra vatten-skor eller sandaler - Se till att de kommer att hålla upp till korta vandringar och grov terräng längs floden.
 • Torr väska - Någonstans att stuva din lunch, dina smokeables, etc.