Wke

Hur man lyckas i livet som en late bloomer

Inte alla av oss är snabb i vändningarna och lyckas tidigt i livet. Några av oss är som långsamt kokande grytor, som behöver tid att samla visdom och förstå världen omkring oss. Men se upp när en late bloomer äntligen blir det - sena mamelucker är de drivande krafterna i världen eftersom de har tillbringat en lång tid smälta idéer, information och kunskap bara för att komma upp med några fantastiska lösningar på världens problem.

Steg

Hur man lyckas i livet som en late bloomer. Bestäm om du är en late bloomer.
Hur man lyckas i livet som en late bloomer. Bestäm om du är en late bloomer.
 1. 1
  Bestäm om du är en late bloomer. Det finns många sätt som du blommar kan försenas:
  • Pedagogiska late bloomer. Detta kan betyda att dina betyg i skolan var sådär tills plötsligt blommar och överträffa alla de andra barnen i en uppsättning av tentor.
  • Karriär late bloomer. Det kan också vara så att du har spenderat de första 15 - 20 år av ditt vuxna liv undrar vad karriär du vill ha. Då du faller plötsligt in i den och göra briljant.
  • Social late bloomer. När alla andra inredningar upp sina Firsts, idén att göra nya vänner och dejting var främmande - kanske skrämmande för dig. Det är, tills en dag, du inser att prata med folk är inte alls lika skrämmande som det verkar, och din umgängeskrets utvecklar sig.
 2. 2
  En sen blunder är en djup tänkare och är ansluten till världen på ett sätt som skiljer sig från "rush-rush, nå-nu" publiken. Du är smart. Snabba kollegor lider av utbrändhet, och du är bara på uppgång och nu är redo att ta över rodret. Människor tenderar att göra dåliga beslut när de har bråttom att hänga med alla andras tidslinje, som ett resultat, du fatta bättre beslut och färre misstag.
 3. 3
  Vet dina starka sidor. Dessa inkluderar reflektion, omtanke och tålamod. Använd dessa för att bygga upp ditt självförtroende och att tidvattnet dig själv genom livets låga poäng när du känner att du simmar mot strömmen.
 4. 4
  Håll ett "idéer bok" handy - Kanske bredvid din säng eller i väskan. När idéer slå dig (och sena mamelucker har många idéer), skriva ner dem. Du kan vada i obeslutsamhet på gång men den tanken har betydelse och kan vara mycket användbar senare när du kommer tillbaka till den.
 5. 5
  Du ska inte vara avundsjuk på vänner och kollegor som redan har "gjort det" eller verkar bättre anpassas till världen än du. Du bara tar längre tid än dem eftersom resultaten saken mycket för dig. För dig betyder resan så mycket som resultatet. Det är ingen mening med att jämföra dig själv med andra. Acceptera att du är en enskild människa går på en enskild linje vid en individuell takt.
 6. 6
  Inse att andra kan vända sig till dig när de behöver lugna ner. Använd denna färdighet för att hjälpa dem. Också inse att detta är en viktig färdighet som du kan använda i att välja ett yrke, karriär eller livsstil.
 7. 7
  Njut av din slutliga framgång och bygga vidare på det. Det tog dig en lång tid att komma dit, men satsningar är, vet du vad du gör långt mer än de som fått det tidigare och folk börjar komma till dig eftersom de har stort förtroende för din erfarenhet, kunskap och det faktum att du har tänkt så djupt om allt och nått dina egna slutsatser i stället parroting någon annans.
 8. 8
  Spela in dina tankar. Din processen att komma dit du är kommer sannolikt hjälpa någon annan, speciellt andra familjemedlemmar. Egenskaper som denna kan lätt ärvt och om dina barn eller annan familjemedlem kan hjälpas genom dig, då du kommer att ha gjort livet bättre för någon annan.
 9. 9
  Lita alltid på dig själv och dina förmågor, för du får där och du kommer att erövra de svårigheter på ett sätt som andra bara kan drömma om. Omedelbar prestation är inte alltid en fairytale besannas - tänk på de människor som är så rädda för att de inte vet vad de ska göra. Sen mamelucker undvika den känslan genom att se till att de vet vad de gör!

Tips

 • Var stark och medveten om dina styrkor.
 • Var kreativ i att övervinna hinder. Låt inte någonting, inte ens en brist på pengar eller åldersdiskriminering, komma mellan dig och dina drömmar. Om du står inför en vägg du inte kan spränga igenom, ta en spade och gräva under den eller låna en stege och klättra över toppen! Ännu bättre, bara gå runt sidan. Ta Evelyn Gregory, som blev en flygvärdinna för US Air Express på ålder 71. Efter att avvisas av tre flygbolag, accepterade hon ett jobb som en grind agent och låta företagets mässing lära känna henne. Sex månader senare var hon anställd av US Air Express och flög för dem för de kommande sju åren.
 • Kom ihåg att ingenting du vill göra är tröttsamt. Från utsidan ser på, det låter skrämmande att gå till läkarutbildningen vid 46, gå med i Peace Corps vid 65, eller bli en flygvärdinna på 71. Men sanningen är att det inte är ansträngande, det är spännande. Det är betydligt mer ansträngande att göra något du inte tycker om.
 • Hjälp andra sena mamelucker att hitta sin väg i livet. Försäkra dem om att de inte kommer på efterkälken eller mindre intelligenta än andra människor. Vi är alla värda i denna värld och vi alla har ett syfte.
 • Investera tid i att bygga vänskap. Genom vänner du kommer att växa mer än att försöka att försöka livsresa själv.
 • Var ärlig mot dig själv. Ta en ordentlig titt i spegeln och fråga dig själv: "Vad jag gör som jag vill sluta Vad är det jag inte gör som jag vill börja?" Även om du har ingen aning om vad dina passioner och gåvor är, utan tvekan du är klar om något i ditt liv. Börja där.
 • Odla ett sinne för humor. Skratta ofta speciellt på dig själv. Forskare vid Loma Linda University i Kalifornien har upptäckt att skratt inte bara minskar stress och stimulerar immunförsvaret, men också sänker nivåerna av dopamin. (Dopamin styr vår "kamp eller flykt svar.") Med andra ord kan ett gott skratt lindra ångest av risktagande.

Varningar

 • Det finns mycket åldersdiskriminering och sexism i reklam för jobb och även kurser University. Glatt kommentera alla ageist definitioner i sin publicitet och göra ett skämt om att vara i början av din karriär precis som de yngre, när du ringer upp eller e-post frågar om jobbet. Jag tyckte att jag fick intervjuer på det sättet, inte accepterar dold åldersdiskriminering.
 • Var försiktig med pengar - du behöver vara mer spartanska i din livsstil och vara SMÅSNÅL.
 • Var realistisk i dina förväntningar. Många arbetsgivare är ovänliga mot sena mamelucker, eftersom de vill göra en långsiktig investering i en anställd och / eller rädsla för att äldre arbetstagare blir mer inställda på sitt sätt.
 • Om du börjar studera igen eller att göra frivilligt arbete för att byta karriär, i ditt huvud låtsas att du är yngre, inte råda chefen eller föreläsare med dina visdomsord om livet att börja med, kommer de uppskattar inte det tills de lär känna dig mycket bättre. Behandla dem med respekt även om de är hälften eller en tredjedel av din ålder.
 • Kom alltid ihåg att det är bättre att göra något ofullständigt än att göra ingenting felfritt. Prova det bästa du kan, är det bästa du kan tillräckligt bra.
 • Uppdatera dina datorkunskaper och försöka lära sig så mycket du kan om sociala nätverk och de senaste tekniska prylar.