Wke

Hur kan man vara optimistisk

Även att vara skeptisk kan vara ett hälsosamt sätt att undvika att bli utnyttjad, vara pessimistisk - det är, alltid antar det värsta - kan få stora negativa konsekvenser för ditt liv. Ser bara de negativa aspekterna av varje situation kan leda till att du missar möjligheter, försummelse problem som behöver lösas, och misslyckas med att vidta åtgärder som annars skulle förbättra dina relationer och livskvalitet. Faktum är att studier visar att pessimisterna är mer benägna att utveckla kroniska sjukdomar senare i livet än optimisterna. Optimister leta efter ljuset i slutet av tunneln. Om du har alltid haft en pessimistisk världsbild, kan det vara svårt att flytta fokus, men det är möjligt att börja se glaset som halvfullt, inte halvtomt. Faktum är att du kan komma att inse att glasögon är allmänt fulla - det är bara att gravitationen drar den tätare flytande material mot botten.

Steg

Hur kan man vara optimistisk. Släpp antagandet att världen är emot dig, eller att du är född med ett grått moln över huvudet.
Hur kan man vara optimistisk. Släpp antagandet att världen är emot dig, eller att du är född med ett grått moln över huvudet.
 1. 1
  Släpp antagandet att världen är emot dig, eller att du är född med ett grått moln över huvudet. Det är ett antagande som inte har någon grund i anledning eller. Ibland kan vi plocka upp en känsla för pessimism från en förälder som lämnat negativa antaganden om världen någonstans längs linjen. Hursomhelst, ju förr du kan tillskriva din pessimism till en unik kombination av omständigheter snarare än tillståndet i världen själv, desto lättare blir att ändra ditt perspektiv.
 2. 2
  Förstå att det förflutna inte lika framtiden. Bara för att du har upplevt smärta eller besvikelse i det förflutna det betyder inte att det som börjar dåligt kommer att sluta illa. Gör inte en dålig start förvandlas till en självuppfyllande profetia för ett dåligt slut.
 3. 3
  Se dig själv som en orsak, inte en effekt. Du behöver inte vara en produkt eller ett offer för dina omständigheter. Sluta tänka på vad som händer med dig och börja tänka på vad du kan göra hända. Om du inte är nöjd med hur är nu, sätta upp mål och gå vidare. Använd dina tidigare negativa erfarenheter att bygga karaktär och fatta bättre beslut. Livet handlar om att ta många risker varje dag, och inte alla av dem kommer att sluta positivt. Det är vad som definierar risk. Men baksidan är att vissa åtgärder kommer att leda till goda resultat, och det är generellt bättre att ha en blandad kompott än att inte ha något alls. Helst ska det bra grejer uppväger de dåliga, men du kommer aldrig att nå den punkten om du inte sätta dig där ute och hoppas.
 4. 4
  Använd positiva affirmationer. Skriv ner korta uttalanden som påminner dig om vad du försöker att ändra på hur du ser på världen. Sätt dem på platser där du ser dem varje dag, till exempel på badrumsspegeln, insidan av din, på, och även tejpade till din vägg. Några affirmationer att börja med är:
  • "Allt är möjligt."
  • "Mina förhållanden skapar inte mig, skapar jag mina omständigheter."
  • "Det enda jag kan kontrollera är min inställning till livet."
  • "Jag har alltid ett val."
  • "Jag väljer att leva mitt positiva sidorna i livet."
 5. 5
  Kom ihåg att livet är kort. När du känner pessimism grumling ditt omdöme eller du börjar känna dig ned om framtiden, påminn dig själv om att varje minut räknas. Varje tid grubblande garantier ingenting men mindre tid att njuta av vad livet kan ha att erbjuda. I grunden är pessimism opraktiskt eftersom det får dig att spendera tid älta saker som inte har hänt ännu och är inte garanterat att hända. Det hindrar också dig från att få saker gjorda. Pessimism raser obeslutsamhet. Det är ett slöseri med tid, och tid är en begränsad resurs som du inte har råd att ta för givet.
 6. 6
  Vara en balanserad optimist. Ingen föreslår att du blir en omedveten Pollyanna, låtsas att inget ont kan eller någonsin kommer att hända. Detta kan leda till dåliga beslut och uppmanar människor att dra nytta av dig. Istället vara en rationell optimist som tar det goda med det onda, i hopp om att det goda slutligen uppväger de dåliga, och med insikten att vara pessimistisk om allt utför ingenting. Förbered för det värsta men hoppas på det bästa - den förstnämnda gör dig klok, och den senare gör du en optimist. Att vara optimist är inte detsamma som att vara en extrovert. Du behöver inte vara en extrovert att vara optimist.

Tips

 • Räkna dina välsignelser, varje liten en. Fokusera på de bra saker i ditt liv, oavsett hur små eller till synes obetydliga, kommer att hjälpa utforma en bättre attityd och ta dig bort av negativa.
 • Belive i dig själv och din förmåga att göra världen till en bättre plats.
 • Oroa dig inte om det förflutna eller framtiden. Kom ihåg att det förflutna är historia, framtiden är ett mysterium, och som idag är en gåva... det är därför det kallas detta!
 • Passera en välsignelse till en vän eller främling, låta någon ha det parkeringsplats, låta någon framför dig i kön på marknaden. Att göra trevliga saker för andra är en omedelbar pick-me-up.
 • Var inte sysslolös. Det ordspråket är sant att tomt sinne är djävulens verkstad. Lyssna på musik, spela med husdjur, besöka vänner eller släktingar, läsa böcker, serier, chatta med en vän, laga mat, gå skyltfönstren... listan är oändlig.
 • Lär dig att vara lycklig och dela kärlek med dina nära vänner.
 • Öva genom att förmedla dessa idéer till andra. Om du hör någon som är pessimistisk, råda dem utifrån dessa steg. Ibland är det lättare att förstå ett perspektiv om du förklara det för någon annan först.
 • Titta gärna. Studier har visat att sätta ett glatt leende på läpparna faktiskt kan få dig att känna dig gladare och mer optimistisk om den nuvarande och framtida. De kan också få dig mer "tur leenden" än en rynkad panna. Har du någonsin hört talas om uttrycket, "honung fångar fler flugor än ättika"? Det är faktiskt sant. Att vara snäll och omtänksam faktiskt får dig lyckligare än att vara sur.

Varningar

 • Även om det är sant att du skapar dina egna omständigheter acceptera att det förflutna är det förflutna. Låt inte negativa omständigheter utlösa irrationella skuldkänslor eller pessimism.
 • Förväxla inte pessimism med depression. Depression kan göra allt ser värre ut än det är.
 • Inse att det inte handlar om vad som händer dig, det handlar om hur du reagerar på vad som händer.
 • Alla har sina tider av svaghet. Du kan snubbla på tider och gå tillbaka in i dåliga vanor, men kom ihåg tidigare känslor av optimism och påminn dig själv om att den känslan är inom räckhåll. Ge aldrig upp och så småningom kommer du att lyckas.
 • Undvik cynisk / pessimistisk underhållning. Du är vad du tittar på.