Wke

Så sluta göra ursäkter

Har du någonsin gjort ursäkter för att sitta och vänta på att saker förändras och kommer ingenstans? Med alla fördelar med att få in tillståndet, söka önskad utbildning, ett jobb, eller en karriär förändring, varför skulle du fortfarande tvekar?
Du kan "bota" mycket av detta genom att schemalägga dina prioriteringar så att du gör brådska din vän istället för att bara prioritera ditt schema. Så får din stora mål (de flesta viktiga mål) och bästa idéerna i rad först för att arbeta - och spela. Här är några idéer.

Steg

Så sluta göra ursäkter. Kolla in dina möjligheter.
Så sluta göra ursäkter. Kolla in dina möjligheter.
 1. 1
  Lista alla dina ursäkter för varför du inte har, eller kan inte, uppnå ett visst mål. Nu, gå igenom var och en, och hitta sätt att komma runt, eller lösa, var och en. Det finns alltid ett sätt, men så länge som dessa ursäkter sitter i huvudet utan tas upp, förblir de hinder.
  • Exempel: "Jag kan inte få ett jobb eftersom jag inte har en bil." Kan du låna en bil för att komma till anställningsintervju, eller spara pengar för att hyra en? Utnyttja kollektivtrafik eller cykla? Köp en begagnad moped eller scooter? Kan du flytta närmare där jobbet finns?
  • Exempel: "Jag kan inte få vänner som rumskamrater att hjälpa varandra." Prova dem som arbetar i samma typ av karriär, samma språk, arbetsplats eller på samma bolag. Fråga runt. Söker bostad tillsammans. Titta runt nära de jobb där vissa eller alla av er kan gå eller ta bussen eller tunnelbanan. Överväg att hyra för att dela ett eller två sovrum eller två sovrum med två enkelsängar (halva bäddar) i varje sovrum. Detta kan komma igång, bryta sig ur ett dåligt jobb, till bättre - och där du kan hantera boende och transporter.
   • Hur får tillsammans med rumskamrater i din lägenhet
   • Hur du berätta för dina rumskamrater att städa upp efter sig
  • Exempel: "Jag kan inte äta hälsosamt eftersom hälsosam mat är för dyrt." I själva verket kan du äta hälsosamt om du håller med råvaror och förbereda allt själv.
  • Exempel: "Jag kan inte dricka tillräckligt med vatten eftersom det är smaklöst jag vet vattnet är bra för mig och hjälper till att höll min vikt i schack, men juice och läsk bara smakar så mycket bättre.". Du kan faktiskt ändra dina vanor / livsstil att dricka mer vatten än saft / läsk.
   • Älskar smaken av vatten: lära sig att njuta av smaken av vattnet.
   • Drick mer vatten varje dag: börja dricka mer vatten varje dag.
  • Exempel: "Jag kan inte träna eftersom jag är för upptagen." Organisera ditt schema så att du kan träna. Prova att införliva motion i dina dagliga aktiviteter: istället för att köra, kan du gå eller cykla? Använd trapporna istället för hissen?
  • Exempel: "Jag har ingen talang." Åh, ja du gör! Talanger andras som du kan beundra alla har lärt sig, utvecklar praktiseras, försökt och förbättras precis som den pedagogiska processen dina generella förmågor.
  • Exempel: "Jag kan inte ta itu med problem i mitt kristna äktenskapet." Man kan hitta några saker att tänka på och några förslag som du kan anpassa till din egen situation. Se om din pastor erbjuder rådgivning eller kan rekommendera någon.
 2. 2
  Kolla in dina möjligheter. Acceptera inte några skäl att förhala (som vädret eller din omgivning). Om du hittar dig själv agerar som världen är emot dig, nästan som om världen försöker hindra dig från att komma framåt, kan du vara en pessimist.
  • Var en positiv tänkare: Vara optimistisk.
  • Förbättra dig själv och stärka din karaktär: Stärka karaktär.
  • Bestäm dig för att leva i nuet:.
 3. 3
  Sluta förhala använder själv prata. Det sätt som du läser en uppgift och beskriva det för dig själv har en stor inverkan på hur du närmar dig det, eller om du kommer att göra det alls. Den goda nyheten är att om du kan bli medveten om dessa mentala dialoger, märker de mönster, och förvandla dem till produktiva uttalanden, då är du rätt för att övervinna många ovälkomna känslor och beteenden.
 4. 4
  Skriv personliga långsiktiga mål. Ställ också kortsiktiga mål du behöver göra för att få dem gjort. Ansvara, ansvarig (hjälpa dig själv och din arbetsgivare att göra bättre), och anpassas till din situation. Det viktigaste när du ställer långsiktiga mål, dock, är att vara så detaljerad som möjligt. Många människor tycker att det är bra att visualisera själva utföra och leva målet, nästan som en film som spelas upp i deras sinnen. Vissa människor även använder självhypnos för att hjälpa till med att uppnå målen.
 5. 5
  Ställ prioriteringar. Använd din tid, talanger och resurser med människor, aktiviteter, eller saker som är meningsfulla för dig. Sluta slösa bort någon av dem på (onödiga) saker eller människor som inte hjälper ditt liv - eller att hålla dig från att gå vidare till vad du vill ha eller göra. Ta en stor uppgift, och bryta ner det till det minsta antal åtgärder du kan, och ta itu med varje steg en efter en, som en att göra-lista.
 6. 6
  Fråga dina prioriteringar. Om man beslutar att ändra en vana inte fungerar inom tre eller fyra veckor av ärliga försök, fråga dig själv vad stört. Ibland tar det många misslyckade försök att nå ett mönster som fungerar eftersom du kan stöta på oväntade hinder - goda giltiga skäl för den gamla vanan som måste förstås och accepteras för att göra ändringen. Fråga varför du gör ändringen - om du inte gör det själv, men att behaga någon annan, får det inte medföra några fördelar alls. Realistiska, praktiska mål delas upp i mindre steg som bygger på små framgångar att nå ett långsiktigt mål är de mönster som fungerar.
  • Så sluta slösa bort ditt liv
 7. 7
  Sluta tveka. Om du hittar dig själv analysera, kanske våndas över vissa beslut eller uppgift, det finns några bakomliggande rädsla som måste åtgärdas. Till exempel kanske du föreställa dig det värsta scenariot. Eller kanske du helt enkelt rädd för att misslyckas.
  • Gör ett bra beslut och veta varför
  • Stanna på uppgiften och vara fokuserad
 8. 8
  Bocka av saker på din lista som du gör dem: bland annat gör behövs arbete eller sysslor, etc. hålla Kanske ett "mål" journal. Känn känslan av prestation från att komma igång. Ibland när du känner dig omotiverad, hjälper det att titta tillbaka och se alla de saker du redan har åstadkommit, oavsett hur små de är.

 1. 1
  Erkänn och lär av dina misstag och från andras. Låt inte fel att hålla dig tillbaka. Ibland är vi hårdare på oss själva än någon annan är på oss. Du måste ge dig själv möjlighet att göra misstag, eftersom mycket av livet är trial and error, och du måste känna dig själv.
 2. 2
  Ut ur fällan att skylla dina förlorade år: saknar utbildning, rikedom eller prestigefyllda positioner. Få din dröm utbildning. Börja planera hur du ska göra det. Overcome familj ursäkter när de inte ger dig, och din familj behöver.
 3. 3
  Vill ursäkta dig själv med, "Jag måste motivera mig själv"... Oavsett om du behöver en utbildning, ett jobb, eller en karriär, hitta något du gillar att läsa, eller att göra som ett jobb, till exempel starta eget serviceverksamhet. Nätverk för att ta reda på från olika företag om de vet någon som anställer.
 4. 4
  Säg inte "jag är för ur form och övervikt." Förbättra din hälsa och kondition genom. Du kan komma i form genom att börja med per dag starter level övningar - även om du är riktigt ur form, kan du ändå fixa det. Du kan göra en diet plan att inkludera äta mer gröna och gula grönsaker och äta sallader med olja och vinäger eller låg kolhydrat dressing, klippa ut kolhydrater som vitt livsmedel (bröd, nudlar, grädde såser), desserter och glass. Använd hög fiber tortillas eller tunna wraps att göra ett slags kinesisk eller mexikansk stil kött wrap (tacos, enchilada). Undvik att äta fet eller panerad stekt mat. Tappa wokade livsmedel. Tappa unbreaded (icke-slagna) pan grillat kött, kanske på hushållspapper.
  • Hur man gör låga Carb kex
  • Hur man gör låga Carb pannkakor
 5. 5
  Undvik ursäkter som "jag inte har något att ha på sig." Få lite nödvändiga arbetet-kläder. Få kläder till en, eller en tjänst som Goodwill Industries i Europa, Frälsningsarmén Store eller annan välgörenhet. Om det behövs, begära assistans på kyrkor för några funktionsdugliga kläder och skor. Detta kan vara ett problem, särskilt om du vill hänga med det senaste modet. Välj kläder som gör att du känner dig bekväm.
 6. 6
  Använd din erfarenhet, utmaningar och dina svårigheter att skapa möjligheter. Din erfarenhet är en styrka även om det inte passar situationen perfekt. Lär Hur kan man vara påhittig och Hur kan man vara proaktiv. Göra extra ansträngningar för att övervinna i ditt område av ursäkter. Gör något du kommer att bli mycket lyckligare med dig själv om du verkligen är proaktivt.
 7. 7
  Ta hand om dig själv. Ta ut och göra framsteg inom alla områden i livet utan att göra ursäkter:

Tips

 • Slappna av och vila lite när man känner sig håglös eller lata, och sedan pop tillbaka upp och få upptagen oavsett vad ursäkt: ". Jag är alltid trött" - Få ett glas vatten eller en kopp kaffe eller te.
 • Om du är deprimerad eller sjuk, ta hand om dig själv. Se en läkare...
 • Läs om företaget vinstdelning och andra förmåner inklusive Aktiespar eller särskilda förmåner. Ibland arbetsgivaren kommer att matcha dina investeringar i sina vinstdelning / pension planer.

Undvik problem med bostadslån

 • Undvika utestängning genom att veta din inteckning typ. Läs om alternativen hem köp såsom olika typer av bolån som finns tillgängliga.
 • Lär dig att prata med bolåneinstitut om en potentiell hem köp. Det finns problem som kan leda till att du förlorar ditt hus vid en ballong som kommer på grund av till exempel - eller om en justerbar ränta håller på att justeras till en hög ränta för ett annat exempel (de inte frågar dig om det innan du lyfter priser. Det händer när det ges i kontraktet som du undertecknat.). För att undvika dem:
  • Om möjligt endast acceptera en fast (permanent) ränta. En fast ränta kan inte ändras utan att ett omförhandlat inteckning. Det skyddar dig mot att tvingas att acceptera vad som finns på den framtida tidpunkt som tyvärr sker med ARM inteckning förklaras här i ett annat tips senare.
  • Acceptera inte en typ ballong anteckning av hypotekslån eftersom lånet kommer att förfalla och tvinga återapplicering för ett nytt lån om några år. En ballong anteckning innebär att finansieringen är endast för en del av priset (för att få en lägre betalning i början av lånet, vilket trick folk att tro enbart på den nuvarande kortsiktiga) och när ballongen (resten av lånet) kommer på grund du kan utestängas på om du inte kan få finansiering i god takt och med en betalning som du har råd att betala.
  • Vägra någon form av ninja Mortgage såsom "ingen inkomst, inget jobb, ingen tillgång", "liar lån" eller något liknande lån - om de är tillgängliga, eftersom räntorna kommer att vara hög, och det kan också finnas en ballong betalning efter 5 år till exempel. Ett undantag för att använda några av dessa inteckningar skulle vara om du har en egen verksamhet som entreprenör, och så att du inte kan bevisa din inkomst.
  • Undvik ARM eller refinansiera det om möjligt att få ut av det - om du redan har det: "Adjustable Rate Mortgage", som har lägre räntor endast i början, men då det kan vara mycket högre (justerat) räntor efter en åren vilket kan göra hus betalningar alldeles för dyrt.

Börja ett litet företag tjänsten

 • Kan du börja framgångsrikt ett litet företag eller erbjuda en tjänst för att göra extra inkomst - eller till en levande? Många av dessa kan vara givande arbete som kan monteras på ditt schema.:
  • Lär dig att göra service datorer för att förbättra hastigheten på en dator. Till exempel, ladda ner en helt gratis basprogram dator vård som IObit ASC (Advanced System Care) - "CNET: s -. # 1 mest populära system nytta" och även "MajorGeeks '- Editors Pick: En klicka på en dag för att säkra, rengöra, reparera och optimera din dator". Du kan använda detta för att lära sig att använda sådana verktyg för fri och så att du kan:
   • Rengör datorn registret, även ta bort skräp-filer som tillfälliga filer,
   • Ta bort spionprogram, gör privatlivet svep (ta bort onödiga dator historia och onödiga cookies).
   • Du kan lista i IObit programmet i alternativen önskade cookies för att hålla - till exempel från er internetbank, e-posttjänst, Google och internet leverantör, etc. för att påskynda eller anpassa systemet.
  • DTweak gratis komplex Tweaker och optimera verktyg kommer att hitta många problem och ta bort dem som IObit (gratis version) inte hittar. Den är speciellt utformad för Windows (Win7, Vista och XP). Med DTweak du kan - ren fil och defragmentera register system - prestanda tune dator - optimera och öka hastigheten på din Windows-system.
  • Det finns naturligtvis flera andra gratis program som städar (ta bort gamla eller överblivna registrering spår från) registret. Till exempel kallas en RegScrubVistaXP är ganska grundlig. När den är installerad startar du om datorn och använd sedan RegScrubVistaXP som är mycket snabb RegScrubVistaXp hittar och åtgärdar hundratals problem som IObit ASC inte hittar,! Och den äldre "RegScrubXP" (innan Vista) hittade bara några tiotal problem. Du kan ladda ner sådana program från en etablerad freeware / shareware och informationwebbplats med freeware nedladdningar som denna etablerade www.majorgeeks.com freeware / shareware webbplats:
  • Du kan Thwart malware och surfa på internet på ett säkert sätt när du får nytta freeware, shareware eller rättegång programvara som du behöver eller vill ha från nedladdning webbplats.
   • Varning: Microsoft program som heter RegClean stöds inte längre av Microsoft, eftersom det tar bort registreringar av oanvända Microsoft Office program som "installera på första användning". Detta problem är för MS Office XP/2000 och efteråt enligt Microsoft.

Gör ströjobb