Wke

Hur man lyckas utan college

En högskoleexamen i informationsåldern är mycket nödvändigt och avgörande förutsättning för framgång i livet. De flesta jobb och karriär kräver en högskoleexamen av något slag. Men detta betyder inte att framgång i livet är inte möjligt utan en högskoleexamen. Denna artikel är inte att uppmuntra dig att inte ha en högskoleexamen, är det faktiskt en guide till hur man ska hantera dig själv och lyckas i livet om du för tillfället inte har någon möjlighet att få en högskoleexamen. Detta kan vara av många skäl, inte minst ekonomiska sådana. Du kan använda de tekniker i den här artikeln för att få ett uppsving som även kan ta bort alla hinder som du hade, och så småningom hjälpa dig att få din examen!

Steg

Hur man lyckas utan college. Bestäm om du väljer att inte gå på college eller om det finns andra skäl.
Hur man lyckas utan college. Bestäm om du väljer att inte gå på college eller om det finns andra skäl.

Identifiera hur du kommer att använda den här artikeln

 1. 1
  Bestäm om du väljer att inte gå på college eller om det finns andra skäl. Om det är ditt val att inte gå på college och sedan hoppa in i nästa avsnitt.
 2. 2
  Identifiera orsaken till att du inte får en högskoleutbildning. Så enkelt som det kan vara, är detta steg viktigt. Du måste vara ärlig mot dig själv när du identifierar den verkliga anledningen till att du inte får en högskoleexamen. Några av de vanligaste identifierade verkliga orsakerna och deras förklaringar är:
  • Ekonomiska skäl. Detta är den främsta anledningen till att många människor runt om i världen inte får högskoleutbildning. Det kan ta många varianter som:
   • Familj har inte råd att betala för din högskoleutbildning.
   • Med mer akuta finansiella åtaganden för att uppfylla och känna att högskolan kommer att stå i vägen.
  • Låga betyg i gymnasiet / pre-högskoleutbildning. Detta är när dina genomsnittliga poängen i pre-högskoleutbildning inte kvalificerar dig att ange college. Blanda inte detta med din förmåga att gå på college eller att studera på college. Några av de största hjärnorna i världen inte gjorde det mycket bra i skolan, inför några alltför mycket besvär.
  • Låga betyg i första terminer på college. Det är när du får låga betyg / poäng under de första en eller två terminer och bestämmer att du inte kan fortsätta college eftersom du kommer att misslyckas om du gör.
  • Aldrig och nu är det för sent. Det är när du av någon anledning inte ansöka till college när du var yngre och nu känner att du är för gammal för att skriva in sig i college.
  • Med inga akademiska intressen. Inte alla människor har akademisk räntor. Föreställ dig hur livet i college professorer skulle vara om de hade några rörmokare, vaktmästare, mekaniker, byggnadsarbetare och så vidare. Dessa jobb är lika viktiga som någon akademisk relaterade jobb i samhället.
 3. 3
  Bestäm om du kan lösa dessa problem. Alltid sätta fortsätta din utbildning som första alternativ / svar. Du kan använda de tekniker i den här artikeln för att lyckas i livet tills du kan fortsätta om det är på något sätt möjligt.

Att välja en karriär

 1. 1
  Utvärdera dina kunskaper och intressen. Du måste ta reda på varje färdighet du kan ha. Lista dina intressen är också mycket användbar i de flesta fall.
  • Du bör tydligt skilja mellan vad man kan göra och vad du vill göra. Ibland är dessa två är mycket olika varandra. Det är också rekommenderat att skapa två separata listor för dina kunskaper och dina intressen.
  • Sortera din lista över färdigheter beroende på hur bra du är på varje färdighet
  • Försök att skapa en tredje lista med korsade / relaterade intressen och färdigheter. Till exempel kanske du har ett intresse av att säga Robotics, och samtidigt få en bra upplevelse med motorcyklar. De två är löst relaterat eftersom de båda är sub-områdena mekanik och maskinteknik. Ett annat exempel är när du är riktigt bra på att designa frisyrer och klänningar och samtidigt intresserade av att lära sig att sminka. Båda förbinds löst som delområden av mode och design.
 2. 2
  Hitta en tillfällig inkomstkälla. Om du är i en ekonomisk kris eller av någon anledning utskuren från dina inkomstkällor, kanske du måste söka efter ett tillfälligt jobb för att "sätta bröd på bordet".
 3. 3
  Välj ditt önskade framtida karriär. Detta steg är vanligtvis förbises av många människor. Dock kommer det vara bäst om du fick bestämma i ett tidigt skede vad karriär kommer du att ta i framtiden. Naturligtvis kommer den karriären lista att välja från begränsas utan college. Det finns dock några välbetalda jobb som inte kräver någon högskoleutbildning.
  • Förväxla inte eller överlappar detta steg med föregående steg. Din tillfällig karriär behöver inte vara din permanent.
  • Gör inte detta beslut hastigt. Det är något som man måste djupt fundera och bör vara ett resultat av att balansera dina kunskaper och intressen tillsammans med dina förmågor.
  • Det kan vara till hjälp att skriva ner en lista på yrken du initialt intresserade, starten minska ner det bit för bit. Använd utslagning metoder. Med andra ord, börja ta bort yrken som du föredrar mindre. Uteslutandet av en specifik karriär kan baseras på många faktorer, av vilka några är:
   • Dina personliga preferenser mot en karriär.
   • Personliga erfarenheter med specifika yrken. Du kanske älskar bilar mer än något annat i världen, men det betyder inte garanterar dig en karriär i bilbranschen. Om du hade en erfarenhet innan och inför svåra tider försöker lära sig att fixa bilar, sedan "mekaniker" borde vara en bra kandidat för utslagning.
   • Finansiella frågor. Vissa yrken kan vara vackra till dig men kan också kosta en hel del att få till det. Till exempel, om du är skicklig på att spela piano och du älskar det, ta pianolektioner för att bli en professionell pianist kan kosta mer än du har råd med. Ibland kan detta problem lösas genom hårt arbete och spara pengar på din tillfälliga jobb. Det är dock svårt för det mesta och du måste ha viljan att göra det.

Att ha rätt kompetens

 1. 1
  Forskning din valda framtida karriär
  1. Gör en första online forskning på områden av ditt valda yrke. Börja med att söka allmänna platser, sedan därifrån, gå in på mer specifika ställen. Skaffa så mycket kunskap från denna forskning som du eventuellt kan. Här är några resurser som kan vara till nytta i detta specifika fall:
   • Obs: när du gör den inledande forskning kring ämnet, är det inte nödvändigt att läsa allt material du hittar. Läs bara inledande / entry level material, börja läsa mer kompletta material (t.ex. fullständiga böcker, specialiserade artiklar och liknande) senare under utbildning själv.
   1. Sök Wikipedia för de viktigaste ämnena på ditt valda yrke. Detta steg är vanligtvis mycket användbar speciellt i början. Därifrån kommer du lära dig om de olika undergrupper inom ditt valda yrke, några inledande information om området, länkar till andra Wikipedia-artiklar om ämnet, och externa webbplatser som kan vara användbara för att lära sig mer om ämnet
   2. Sök Wikibooks för böcker på området val.
   3. Sök på Google efter hur-till artiklar på fältet.
   4. Sök efter mer information om de externa länkarna dessa platser ger som källor och citeringar.
   5. Samla och organisera den information du hittar under din forskning. Försök att skapa en liten inledande guide till området ur dessa källor.
   6. Sök bok säljer sajter som Amazon för böcker i ämnet om det finns. Samla, spela och förstå deras sammanfattningar, ISBN och beskrivningar. Detta kommer att vara till hjälp i senare steg.
   7. Försök att hitta några "gör det själv" material relaterat till din valda området. Försök genomföra enkla sådana.
  2. Gör ett offentligt bibliotek sökning om det är tillämpligt. Det finns böcker för nästan alla yrken och områden. Om du har tillgång till ett folkbibliotek, hitta böcker på ditt valda område och börja läsa dem (eller åtminstone läsa dem ingångsnivå).
  3. Hitta metoder för att utveckla dina kunskaper i det valda området. Till exempel om det finns utbildningar som kan vidtas för att förbättra dina kunskaper och om det finns utbildningar som lär vissa specifika färdigheter relaterade till den valda karriär.
  4. Hitta metoder för att illustrera dina kunskaper inom det valda området. Till exempel om det finns tekniska certifieringar, organ registrering / organisationer, tester eller andra metoder som anses vara standard / allmänt godtagbart bevis på din skicklighet.
  5. 2
   Vidta nödvändiga åtgärder för att förbättra dina kunskaper i ditt valda yrke.
  6. 3
   Vidta nödvändiga åtgärder för att illustrera dina kunskaper i ditt valda yrke.
  7. 4
   Vara motiverad. Job rekryterare söker oftast människor med "emotionell intelligens", som har förmågan att arbeta med andra människor, och har en förståelse för komplexa unteachable kvaliteter och förståelse för olika typer av problem. Även om en akademisk titel verkar vara ett nödvändigt krav för de flesta jobb dessa dagar, men det finns många framgångshistorier utan dem och karriärer som inte kräver dem.

  Tips

  • Vanligtvis är det bästa sättet att veta att du faktiskt lärt sig och behärskar något att försöka förklara / lära ut / visa det, så försöker alltid att skapa guider (antingen skriftligt, illustrerat eller dras) förklarar vad ni förstått av någon resurs du forskning.