Wke

Hur man rida en recumbent cykel

En liggcykel är någon cykel där föraren är i ett tillbakalutat läge. Dessa cyklar är mer bekväm att rida (när du vänjer det!) Och snabbare på grund av minskad luftmotstånd. Men det är lite av en inlärningskurva när det gäller balansering, start, stopp och manövrera en liggcykel (som det finns med en upprätt cykel) men när du spika ner det, kommer du att undra varför fler människor inte åker dem!

Steg

Hur man rida en recumbent cykel. Hitta en klar, nivå utrymme, fritt från hinder och trafik.
Hur man rida en recumbent cykel. Hitta en klar, nivå utrymme, fritt från hinder och trafik.
 1. 1
  Hitta en klar, nivå utrymme, fritt från hinder och trafik. Välj en yta som är asfalterad, snarare än löst material såsom smuts eller grus, vilket kan glida. Prova en tom parkeringsplats eller bred, lugn sidogata.
  • Nybörjare kommer förmodligen finna det svårt att börja på en uppförsbacke. Få bekväm ridning innan uppförsbacke.
 2. 2
  Placera cykeln på en låg eller medelhög växel. Om du har navväxlar, kan du ändra växel medan utrullning eller står stilla (bara lossningstryck från pedalerna innan du flyttar växelreglaget). Med kedjeväxlar, kan du behöva demontera och byta redskap när du slår på pedalerna. Det hjälper att ha en assistent för denna process, eftersom du kommer antingen behöva rulla cykeln längs eller lyfta drivhjulet upp.
 3. 3
  Montera cykeln och sitta med båda fötterna i marken och händerna på styret. På under sadeln-styrning liggcyklar, placera dina ben på framsidan av sätet och till vänster respektive höger om bommen.
 4. 4
  Justera sätet till din längd. Mönster varierar, men vissa liggcyklar säten glida framåt och bakåt längs en bar (medan andra behöver justeras bom längd). Som med vanliga cyklar, vid den yttersta punkten på pedalens resor, ska knät har fortfarande en liten 15 graders böj i det. Inte låsa ditt knä. Du kanske också vill justera lutningen på sätet och placeringen av styret i detta skede, men dessa justeringar kan ha mer att göra med din långsiktiga komfort än bara börjat. Fötterna ska kunna nå marken och pedalerna bekvämt.
 5. 5
  Se till kickstand är upp, om det finns ett. Det är oftast bakom dig på en liggcykel, så det är lätt att glömma.
 6. 6
  Applicera båda bromsarna och sätta ena foten (din ledande fot) på pedalen. Dra pedalen bakåt med din tå tills det är ungefär rakt upp. När man rider en liggcykel, kommer du att driva tillbaka mot sätet, snarare än att använda din vikt för att driva pedalerna.
 7. 7
  Fixa ditt mål, med andra ord: titta i den riktning som du vill gå. Många tillbakalutad nybörjare kommer att titta på cykeln i stället för vägen, vilket gör dem ofrivilligt förlora sin känsla av orientering.
 8. 8
  Styr delvis med händerna. Vad du använde för att uppnå genom att förskjuta din tyngdpunkt genom att flytta runt på sadeln är inte längre möjligt. Du kommer fortfarande att styra dels genom att luta, men du kan behöva kompensera genom att flytta styrningen med händerna.
 9. 9
  Tryck på pedalen, lossa bromsarna, lyft din andra fot från marken, och du är utanför.
 10. 10
  Öva ridning utan vinglar. Gör några varv upp och ned på gatan och få känsla för balans. Liksom andra cyklar, går mycket långsamt är ett bra sätt att vingla mer och har svårare att balansera, så försök att komma upp till minst ett bra medium tempo. Balansen kommer att vara lite annorlunda från de cyklar som du har ridit, men grunderna är desamma.
  • Förändring i en högre växel om du vill. Återigen, ändra navväxlar medan utrullning, men ändra kedjeväxlar medan du trampar. Din tillbakalutad kan ha båda.
 11. 11
  Öva att bromsa och stoppa. Applicera båda bromsarna på en gång och få dina fötter redo att vidröra marken och komma till ett stopp. Gör dig redo att starta upp igen.
  • Kom ihåg att du måste haka om du använder Tåclips eller clipless pedaler. Tillåt gott om tid om du behöver lossa, eller få en känsla för cykeln utan klippning i.
  • Gear ner när du sakta ner, så att du kommer att vara redo för din nästa start.
  • Håll aktiveras bromsarna hela tiden om du inte ska flytta.
  • Avancerade bromsteknik:
   • Med främre hjulupphängningen, bromsar bäst kontrollresultat från bromsning med framsidan först, sedan den bakre. Detta tillåter framvagn ska komprimeras och hindrar bakhjulet från låsning-up, fisk-handel och förlora kontrollen.
   • Låga åkare kan vara så lågt att det kan vara möjligt att sluta samtidigt hålla sina fötter klippt i pedalerna, genom att lägga en hand på marken och vilar på det. Använd handskar och se till att du slutar helt innan du sätter ner handen, om du väljer att prova detta.
   • Använd din fart för att hjälpa dig själv sitta upp om du har en ganska upprätt sits. Moments innan avstannat, ta bort fötterna från pedalerna hålla böjda knän och höjde (skor oklippta om du använder clips). När du slutar, lyfter din fart automatiskt dig upprätt i sätet och du kan placera fötterna på marken när du slutar.
 12. 12
  Öva svarvning. Som på en upprätt cykel, lean i sin tur att hålla trycket på utsidan pedalen till hälen cykeln in som vertikal vinkel som möjligt. Feather dina bromsar går in på turn, sluta trampa, och ha den utanför pedalen nere. När du blir mer skickliga på din nya cykel, kommer du att kunna vända på ganska hög hastighet.
  • Bromsen innan en sväng, inte när du börjar, så att du reser rätt hastighet innan du byter riktning. Om du bromsar under en tur, är du sannolikt att sladda och tappa kontrollen, vilket resulterade i en nedgång.
  • Var mycket försiktig vändning på löst grus, olja, lera, is, snö, svart is (ser ut som en våt väg men däcken gör ingen spray), skräp, skräp, våta löv och våta eller dammiga järnsmide. En recumbent glider precis som en vanlig cykel och läppar hugg och kanter som är nära parallell med hjul, men det är svårare att sätta en fot i en hast.
  • Med vissa liggcyklar, kan förarens fötter störa framgaffeln-krona eller under sadeln styrmekanism (om sådan finns). Om detta är möjligt är det viktigt att sluta trampa runt hörn. Med andra typer, såsom lång-hjulbas cyklar, detta normalt inte kan hända, så det är säkert att trampa runt hörn.
 13. 13
  Approach järnvägsspår, galler och de upphöjda kanter uppfarter och hängrännor så nära du kan för att vinkelrätt. Recumbent hjul, särskilt småföretagen, tenderar att fånga läppar och kanter om du närmar dig dem nära parallellt. Promenera eller lyfta cykeln över höga trottoarkanter eller steg, eller om du är osäker. Försök att inte hoppa upp en trottoarkant på en liggcykel.
 14. 14
  Vara mycket medvetna om vägförhållanden. Som liggcyklar blir lägre och snabbare, är förmågan att se marken framför framhjulet reduceras väsentligt. Det blir svårare att upptäcka skräp och ogynnsamma förhållanden yta som potten hål. Att slå en sådan depression eller utför undanmanövrar kan avsätta dig.
 15. 15
  Ha tålamod. Förvänta dig inte att gå snabbare än en vanlig cykel omedelbart. Liggcyklar använder olika muskelgrupper och det tar tid att utveckla "recumbent ben". När stärkas, kommer din uthållighet och hastighet förbättras. Inledningsvis är det troligt att en nybörjare rider blir långsammare på en liggcykel än på en upprätt cykel. Som en mycket grov vägledning, antar att det kommer att ta minst flera hundra till tusen miles.

Tips

 • Som med alla cykel, se till att allt är i gott skick och däcken är ordentligt pumpade när du rider.
 • Behärska grunderna innan du flyttar till clip-mindre pedaler, men överväga att välja dem senare. Clip-mindre pedaler att förhindra "ben suck", orsakad av en fot vidröra marken och dras under ryttare - vilket kan orsaka allt från mjuk-vävnad skador till flera frakturer i benet och vristen! Leg suck kan vara ett större problem med låg sitthöjd.
 • Använd en spegel. Tittar över axeln för att se vad som kommer bakifrån är mycket svårare på en liggcykel, för både balans och fysiska orsaker. En hjälm eller handtagsmonterad spegel är en nödvändighet.
 • Om du tror att du kommer att krascha, stanna med cykeln. Du är inte sannolikt att gå över framhjulet, men du kommer sannolikt att glida. Låt cykeln slog i marken först. Det kan repareras lättare som du.
 • Precis som "normala" cyklar, liggcyklar finns i en mängd olika typer. Det finns långa hjulbasen (LWB) kryssare, kajakpaddlare låga racers, och många andra. Välj en som passar din körstil.
 • En bra cykelaffär kommer att se till att du har bemästrat start och stopp tekniken innan du lämnar med din nya cykel.
 • Eftersom det inte är möjligt att stå på pedalerna, kommer en nybörjare recumbent ryttare hitta inledningsvis kullar svårare att klättra. Detta gäller särskilt på grund av låga frågor hastighetsstabilitet som begränsar den lägsta användbara redskap. När en ryttare har utvecklat "recumbent ben", klättring kullar blir mycket lättare.
 • Packväskor och andra hinder för smidig luftflöde kan vara till stor uthållighet-dränerande dra.

Varningar

 • Öva på en parkeringsplats innan vi går på vägen.
 • Som nämnts ovan, måste du ha dina fötter redo att slå i marken när du har kommit till ett stopp, men dra inte fötterna på marken om du går för snabbt. Foten kan få dras bakom dig och blir skadad.
 • Som liggcyklar är lägre till marken än traditionella cyklar, kan rida igenom trafiken vara en farlig övning. Se till att du är synlig för förare och andra fotgängare lika. Vid körning i trafik, kan en säkerhet flagga öka kraftigt din synlighet. Sådana flaggor behövs endast i trafiken där hastigheterna är ofta låga. Flaggor är lätt strimlad vid högre hastigheter.
 • Sikten i korsningar är begränsad. De allra flesta liggcyklar där ryttaren sitter tillbakalutad bakåt ha ryttarens huvud väl bakåt, vilket innebär att det ibland är svårt att göra korrekta iakttagelser i korsningar där sikten kan hindras av parkerade fordon, byggnader, etc. Om detta är fall måste ryttaren sluta eller riskera framväxande i banan av trafiken.
 • Var mycket försiktig när man rider en liggcykel i närvaro av hästar och ryttare. Vissa ridit hästar kan vara rädd och visar de vita i deras ögon, och blir potentiellt okontrollerbara av sina ryttare. Det kan vara värre när man närmar sig häst och ryttare bakifrån. Ett ganska säkert sätt att handskas med hästar i trafiken är att meddela dig genom att säga "hej" till ryttaren, och sedan rulla långsamt, kontrollera om hästen har märkt dig och lugnas av din röst.
 • Köp inte en liggcykel om du inte är nöjd att få uppmärksamhet! Vart du än går, kommer folk frågar om din cykel!

Saker du behöver

 • En liggcykel
 • En cykelhjälm
 • Sport glasögon eller omlott solglasögon, för att hålla smuts och insekter ur ögonen
 • Cykel vantar eller handskar
 • Utrymme att rida
 • Vatten för att återfukta
 • Grundläggande Bike Tools om du skulle behöva göra en smärre reparationer på en cykelväg.