Wke

Hur att hoppa

kan tyckas självklart eftersom det är något du har förmodligen gjort sedan du var liten, men om du måste hoppa på en daglig basis (t.ex. om du är en idrottsman eller dans), med felaktig teknik kan förstöra dina knän och så småningom sätta dig i provision. Det finns många sätt att hoppa. Många är enkelt, roligt och spännande, men många också kan orsaka stora skador på dig själv, människor runt omkring dig, husdjur, mormor, och saker runt ditt hus / gård. Denna artikel fokuserar på grunderna i hoppning, du kan sedan läsa upp om hur man, ökar din vertikala hoppa eller ens hoppa på en vägg.

Steg

Hur att hoppa. Förbättra din flexibilitet.
Hur att hoppa. Förbättra din flexibilitet.

Förbered dig på att hoppa

 1. 1
  Förbättra din flexibilitet. De idrottare och dansare som kan göra de mest kraftfulla hopp är de med hela kroppen flexibilitet. Tänk på det. Om du hoppar över ett hinder, hjälper det att kunna svinga ledande benet var du vill att det ska gå så att du kan maximera dynamiken i ditt hopp. Om du kan ta med din benet lite högre än personen bredvid dig, har du en fördel. Även de bästa hoppare har 3:02 styrka förhållandet mellan deras quadriceps och hamstrings, respektive. Om du inte är flexibel, tenderar man att utveckla en obalans i styrka som kommer att begränsa din förmåga att hoppa. Stretch regelbundet så att du kan öka och bibehålla flexibiliteten i dina vrister, knän och höfter.
 2. 2
  Stärk dina inre magmuskler. Bara för att de inte gör en sex-pack betyder inte att du bör försumma dina inre magmuskler (den tvärgående bukväggen). De spelar en viktig roll i varje power rörelsen, inklusive hoppning. För att stärka dem, suga in magen med ett djupt andetag, hålla i 20 sekunder, släpp sedan. Upprepa 4 gånger, 3-4 gånger i veckan.
 3. 3
  Stärk dina dorsi-flexors. Dessa muskler används för att minska vinkeln mellan foten och benet (när du tar dina tår närmare smalbenen). När du hoppar, du behöver faktiskt motsatt rörelse (plantarflexion, samma rörelse som när du trycker ner pedalen när du kör) för att driva bort från marken. Så varför stärka dina dorsi-flexors? Eftersom varje uppsättning muskler är bara så stark som dess motsatta set. Din förmåga att pressa ner foten kommer att begränsas av din förmåga att dra foten uppåt, eftersom dorsi-flexors fungerar som stabilisatorer. Ett sätt att utöva din dorsi-flexors är att gå runt på hälarna, utan att låta bollar av dina fötter vidrör marken, tills du känner en bra bränna.
 4. 4
  Träna dina tår. Du kanske tror att de enda personer som behöver träna sina tår är balettdansörer, men faktum är att tårna lägga till den tryckande kraften i dina fötter. I en riktig hopp, de är den sista delen av din kropp för att lämna marken, och lite extra knuff från tårna kan förbättra effekten av ditt hopp. För att stärka dig tår muskler, curl och uncurl tårna upprepade gånger, eller driva upp på ditt tips tårna och hålla i minst 10 sekunder.
 5. 5
  Stretch. De bästa hoppare har 3:02 styrka förhållandet mellan deras quadriceps och hamstrings, respektive. Om du inte är flexibel, tenderar man att utveckla en obalans i styrka som kommer att begränsa din förmåga att hoppa. Stretch regelbundet så att du kan öka och bibehålla flexibiliteten i dina vrister, knän och höfter.

Hoppa

 1. 1
  Ta en eller två inledande steg, den energi som utvecklas i dessa åtgärder kan bidra till att generera ytterligare uppåt hiss.
 2. 2
  Komma i läge. Dina höfter ska böjas i 30 grader, knäna böjda 60 grader, vrister böjda 25 grader för att generera mest makt utan att skada knäna.
  • Var försiktig så att knäna inte pekar inåt i en "knock knä" läge, de ska placeras över den andra tån. Ha armarna längs sidorna.
 3. 3
  Tryck din kropp upp med benen, sprang bort bollar av dina fötter. Samtidigt gör följande:
  • Vifta tydligt med händerna upp i luften, mot taket, för extra fart;
  • Andas ut när du gör rörelsen (som när du lyfter vikter).
 4. 4
  Landa på bollar av dina fötter och "rulla" på hälarna. Före påverkan, böj knäna - och sedan göra en partiell knäböj, inte förbi 90 grader, för att absorbera stötar. Räta upp från huk hållning.
 5. 5
  Färdigt.

Tips

 • Välj skor med adekvat dämpning och stöd.
 • Inte hoppa medan sjuka, kan du känna dig yr och ramla och slå dig.

Varningar

 • Lås inte knäna. Undvik hög effekt. Böjning knäna tillåter benmusklerna att fungera som stötdämpare.
 • Var försiktig med annonserade hoppa program. Gör din forskning innan du köper en. Detta är mycket viktigt.
 • Inte over-do träning. Jump utbildning handlar om korta, högkvalitativa insatser snarare än lång, låg intensitet arbete.
 • Pressa inte dig själv bortom gränsen för säkerheten. Smärta är din kropp säger att du ska sluta och du måste lyssna. Om du är öm från ett träningspass, gör att du gick längre än vad din kropp är van vid. När du är öm, bör du pressa dig själv. Om smärtan är svår, gå till doktorn. Du kan ha dragit en muskel eller stukad något.
 • Också titta innan du språng - du kan hoppa in i någon eller något farligt.