Wke

Hur man späda olja tea tree

Tea tree olja har en mängd olika användningsområden. Det är inte bara en idealisk behandling för många skönhetsprodukter krämpor, såsom akne och en mängd andra hud relaterade frågor, men det kan också blandas med andra ingredienser för att vara en helt naturlig, giftfri rengöringsmedel. Det är dock viktigt att veta det rätta sättet att späda olja tea tree, så att du kan skörda många belöningar denna mångsidiga olja ger.

Steg

Hur man späda olja tea tree. Placera några droppar i tvätten när den är i tvättmaskinen.
Hur man späda olja tea tree. Placera några droppar i tvätten när den är i tvättmaskinen.
 1. 1
  Tillsätt 2 tsk. av tea tree olja till 16 oz. (473 ml) av varmt vatten. Denna blandning kan användas som ett allrengöringsmedel, giftfri rengöringsmedel för bänkskivor och toppar spis.
 2. 2
  Kombinera 14 oz. (414 ml) vatten med 1 oz. (29 ml) Murphy Oil Soap och 10 droppar tea tree olja. Lägg kosher salt till detta hopkok för att ge extra städning makt för badkar.
 3. 3
  Placera några droppar i tvätten när den är i tvättmaskinen. Den tea tree olja ger en fin ren doft till kläderna.

Eliminera och mögel lukt

 1. 1
  Placera 16 oz. (473 ml) av varmt vatten inuti en spraybehållare. Släpp 2 tsk. av tea tree olja inuti denna container. Blanda väl.
 2. 2
  Spraya denna blandning direkt på mögel och mögel att bli av fuktig, smaklös lukt. Vänta några dagar.
 3. 3
  Återgå till det rum där sprayen användes. Du kommer att märka att den unkna lukten är borta. Detta beror på att tea tree-olja tillsammans med vattnet fungerar att neutralisera lukter.

Beauty tips för tea tree oil

 1. 1
  Införliva några droppar tea tree olja i ditt vanliga schampo. Denna blandning hjälper till att lindra torr flagnande hårbotten och är en effektiv behandling för mjäll.
 2. 2
  Använd den som en form av aromaterapi. Tillsätt några droppar till 16 oz. (473 ml) av hett vatten och låter den varma vatten till ånga. Andas in ångan från det förångade vattnet och tea tree olja. Denna behandling fungerar för att lindra bröstet trängsel och hjälper till att behandla ansiktsbehandling akne.
 3. 3
  Späd några droppar tea tree olja med aloe lotion för att lindra lindrig solbränna. Den tea tree olja minskar inflammation medan aloe lindrar smärta orsakad av solbränna. Den aloe och tea tree oil både hjälpa till att återfukta huden.

Tea tree olja minskar inflammation

 1. 1
  Tillsätt 1 tsk. av tea tree olja till 2 msk. av transportör olja, såsom avokadoolja. Blanda väl.
 2. 2
  Använd en bomullstuss eller bomullspinne att tillämpa denna blandning på ställen på kroppen där psoriasis, eksem eller utslag föreligger. Använd en blotting rörelse på det drabbade området i motsats till en gnugga rörelse.
 3. 3
  Vänd bomullstuss eller bomullstuss över och använda den andra sidan av bomullstuss eller bomullspinne för att transportera bort överflödig vätska på kroppen.

Tips

 • Tea tree olja används också i en mängd andra skönhetsprodukter, såsom de för munhygien, hudlotion, läpp-och munsår samt svampinfektioner i naglarna.
 • Eftersom tea tree olja anses ha antiseptiska och anti-svamp egenskaper, den hjälper till att döda bakterier som orsakar akne, vårtor och andra hud relaterade frågor. Det hjälper också förhindra infektioner orsakade av andra och tredje gradens brännskador, samtidigt hjälper till att förhindra ärrbildning.

Varningar

 • Tea tree olja kan vara giftiga för husdjur, främst katter som kanske äter det under grooming.
 • Innan du ansöker olja tea tree på större områden av kroppen, är det viktigt att placera en liten mängd på en bit hud. Detta test kommer att låta dig veta om du har någon typ av allergisk reaktion mot tea tree-olja. Om så är fallet, kan du sluta och kontakta en läkare.