Wke

Hur tar man bort en Hickey

Att ge en Hickey är ganska lätt, men att ta bort en snabbt är inte, och har en i vanlig vy kan vara pinsamt. Om du har en, är här en samling av tips som har fungerat för människor. Och, kom ihåg att hickey avlägsnande är inte ett ämne för vetenskaplig undersökning, så kanske dessa metoder fungerar inte tillförlitligt!

Steg

Hur tar man bort en Hickey. Applicera en icepack eller kall sked på Hickey så snart som möjligt efter mottagandet.
Hur tar man bort en Hickey. Applicera en icepack eller kall sked på Hickey så snart som möjligt efter mottagandet.
 1. 1
  Applicera en icepack eller kall sked på Hickey så snart som möjligt efter mottagandet. Du kan svepa lite is i en handduk, använd pre-frysta is förpackningar eller lägg en sked i frysen i några minuter. Håll försiktigt på huden i flera minuter (upp till 20 minuter, om det inte känns alltför obekväm), ta bort kompress i flera minuter, och sedan använda den igen.
  • Om du använder en sked, kommer du behöva upprepa frysning som en varm sked är värdelös. Du måste använda en stor press med sked men bör se resultat under ett par minuter att göra detta.
 2. 2
  Prova tandborste eller kam metod. Många svär vid det.
  • Lätt borsta Hickey och området runt det med en styv borste tandborste eller en kam. Att göra detta stimulerar cirkulationen, men trycker för hårt kan göra Hickey värre, så var försiktig.
  • Vänta ca 15 minuter. Den rodnad och kommer att sprida sig, men kommer att vara mindre uppenbar efter ca 15 minuter.
  • Applicera en kall kompress, som ovan.
  • Upprepa om nödvändigt. Beroende på storleken på din Hickey, kan denna metod fungerar eller det kan bara sprida missfärgning lite.
 3. 3
  Denna metod är förmodligen den mest smärtsamma.
  • Sträck huden platta (drar ifrån Hickey på två motstående sidor).
  • Använd kanten av ett stort mynt för att skrapa huden. Använd myntet som Hickey var smör på rostat bröd, och spred sig utåt. Du måste trycka ganska hårt (så hårt du kan, men inte så att du bryta huden, blödning eller skada). Vad en del människor tror att detta gör är att trycka på överflödigt blod, som har rymt från kapillärerna, ur ytan huden. Det kommer att finnas rodnad från skrapning, men det kommer att försvinna mycket snabbare än en Hickey. Även då är en skrapa mycket mindre iögonfallande än en Hickey.
 4. 4
  Applicera ett lager av tandkräm till Hickey, och när den stannar stickningar i några minuter, ta bort tandkrämen med en varm tvättlapp. Vänta 24 timmar och upprepa om det behövs. Du kommer att se bättre resultat om du kan göra detta så snart som möjligt.
 5. 5
  Dölja Hickey med smink. Det mest effektiva är grön-tonade concealer, eftersom den är utformad för att negera röda hudtoner. Applicera en foundation (en lite ljusare än din hudton) direkt på och runt Hickey så det är inte självklart att du döljer något. Om du inte har concealer, prova en ögonskugga som är ljusare än din hudton.
 6. 6
  Täck Hickey helt. Ha en, halsduk eller krage skjorta eller blus (klä på lämpligt sätt för väder).
  • Style håret (om det är tillräckligt länge) så att den hänger över Hickey.
  • Ofta kontrollera placeringen av den täckande medel, se det ändå döljer Hickey.
 7. 7
  Applicera Arnica salva. Arnica är ett växtbaserat salva som vissa hävdar bidrar till att minska svullnad och kan minimera uppkomsten av en Hickey. Bara vara medvetna om att det inte finns något vetenskapligt stöd för Arnica minska svullnad. Somliga påstår trollhassel också förkortar hickey läkningstiden.
 8. 8
  Applicera vitamin K grädde. Vitamin K kan hjälpa reabsorb blodet fastnat i närheten av ytan av huden som orsakar uppkomsten av en Hickey (mer specifikt rodnad eller brunhet).
 9. 9
  Applicera värme till en Hickey som varar mer än ett par dagar. Mätta en tvättlapp i varmt vatten, vrid ur den och hålla den mot huden i flera minuter. Värm tvättlapp med mer vatten vid behov. Alternativt kan du prova en återanvändbar värme plåster på apoteket - det håller sig varm längre, det är lätt att använda och billiga.
 10. 10
  Massera området. Detta hjälper till att få blodcirkulationen igång och hjälper åtminstone att lätta skador.
 11. 11
  Vänta. Hickeys brukar blekna naturligt i ett par dagar till en vecka. Det finns inget säkert sätt att bli av med en annan än att vänta, så ha tålamod och försöka minimera eller dölja sitt utseende så mycket du kan.

Tips

 • Följa stegen i Hur bli av med blåmärken kan också hjälpa, eftersom både hickeys och blåmärken orsakas av ansamling av blod.
 • Om någon upptäcker din Hickey, spela bort det. Den ursäkten av "locktång brännskada" är vanligt, men det fungerar inte på en massa människor eftersom en brännskada och ett blåmärke ser ingenting likadana för alla som vet. Försök med en annan ursäkt, en som skulle orsaka ett blåmärke, som du fick hit med en ping-pong boll eller annan projektil. Folk förmodligen inte kommer att tro dig, men åtminstone är det rimligt.

Varningar

 • Tillämpa för mycket press på Hickey gör att blodet att gå bort, men kan lämna ett bestående blåmärke. Dessa blåmärken har ofta en grönaktig rösterna.
 • Applicera aldrig isen direkt till en Hickey. Wrap isbitar i en handduk för att göra en kompress, och ta bort den om kylan blir för smärtsamt. Du kan få köldskador om det är för kallt, eller om du håller den för länge.
 • Om någon föreslår en Hickey "botemedel" som låter farligt eller dumt, försök inte det. Använd sunt förnuft, en Hickey är verkligen inte en big deal.

Saker du behöver

 • Tandborste
 • Eyeshadow eller foundation lite ljusare än din hudton
 • Concealer (företrädesvis den gröna sorten)
 • Ice pack (pre-fryst kylklamp eller isbitar insvept i en handduk)
 • Dölja kläder