Wke

Hur man spelar discgolf

Så du har hört talas om detta "frisbeegolf" som pågått runt för de senaste 40 åren. Här är din chans att komma in på det roliga för Disc Golf.

Steg

Hur man spelar discgolf. Lär dig lite om sporten.
Hur man spelar discgolf. Lär dig lite om sporten.
 1. 1
  Lär dig lite om sporten. Discgolf är en sport som har vuxit mycket populärt eftersom det är uppfinningen i slutet av 60-talet. George Sappenfield, en kalifornisk, insåg att golf skulle vara mycket roligt om det spelas med frisbees, så han inrättat en kurs av mål för barnen att leka på. Ett år senare Sappenfield introducerade spelet till många andra Spelare. Många av dem förde spelet tillbaka till UC Berkeley. Den blev snabbt populär och de installerade en permanent kurs 1970. Under tiden på den östra kusten standardiserade mål skapades och spelet blev mer allvarligt. Nu Disc Golf kurser kan hittas över hela Europa och det är lätt för alla att komma in i hobbyn.
 2. 2
  Hitta en kurs discgolf nära dig att spela på. En bra källa till detta är kursen locator i de externa länkarna avsnittet.
 3. 3
  Skaffa dig en uppsättning skivor. En första uppsättning består vanligen av en drivrutin, en mid-range och en putter. Att få dessa kan göras på flera sätt. Det finns ett fåtal kurser som har pro butiker, några som även hyra skivor. Detta är dock ett undantag och inte en regel, så det rekommenderas att hitta en lokal återförsäljare (deckare och Sams bära skivor) eller köpa på nätet. Ett bra sätt att göra detta är på Innova Discs webbplats, eller Discraft, eller någon av de återförsäljare länkade i de externa länkarna avsnittet.
 4. 4
  Det hjälper att gå ut till den kurs du ska spela några minuter innan din "tee-off" tid så att du kan gå kursen och få en uppfattning av målen platser, kommer detta att göra ditt spel enklare eftersom du inte kommer måste aktivt söka efter dem när du spelar.
 5. 5
  Få några vänner tillsammans och njuta av spelet i discgolf. Du hittar de flesta kurser har inga greener avgift så att du kan spela så mycket som du önskar allt till priset av förlorad skivor, vilket kommer ske så småningom.

Tips

 • Disc Golfare är en hjälpsam vänlig gäng människor. Fråga gärna att gå med andra spelare, och be om hjälp frikostigt. Sporten har ett "nytt kid på blocket" känner till den, och spelarna tycker om att hjälpa andra att komma in i sporten.
 • Billiga skivor, som inte är pre-owned, är billiga av en anledning. En bra skiva kommer variera allt från 10€ -15€ USA, om du betalar något mindre du förmodligen slösa pengar på en sämre produkt. Men du bör också inte spendera en förmögenhet på din första skiva, oddsen är att du inte kommer att få det mycket länge... om du har tur.
 • Det par varierar på olika hål, vanligtvis beroende på längden av hålet. Ofta är dock paren 3. Du hittar oftast större par siffror i turneringsspel med mycket långa hål.
 • Scoring är naturligtvis att uppnå minst antal slag möjligt. Betyg förvaring underlättas om man räknar alla hål som ett par 3. Helt enkelt lägga upp dina poäng och subtrahera 3 * antalet hål du spelade.
 • Skivor tenderar att sjunka som stenar i vatten, med undantag för särskilt utformade 'floater' skivor. Så bär extras om du planerar att navigera vatten utan en av dessa.
 • Arbetet med en stil att kasta som passar ditt spelande. Det finns massor av sätt att kasta en skiva så du måste bara hitta en som är rätt för dig. Den vanligaste enheten kallas en backhand. Forehand enheter är populära också. Andra kast inkluderar Tomahawks, Thumbers, Vägvältar, och skott hiss.
 • Träd och hög vegetation kommer också att bidra till förlorade skivor så att inte få alltför frustrerad om du förlorar din älskade förare, de flesta skivor detaljhandeln för mindre än 15€ USA så de är inte alltför svårt att byta ut även på en budget och vissa leverantörer säljer Begagnade skivor till reducerat pris.
 • Se hur du får bättre på discgolf för att lära mer.
 • Detta är ett bra spel för den högskolestudent som vill umgås med sina vänner, men vill inte spendera en massa pengar så få kurser har greener avgifter.
 • Din första set kan innehålla endast en förare och en putter på ett absolut minimum för dem på en stram budget.
 • Samla en mängd olika vikter och typer av skivor för större mångsidighet på spel.

Varningar

 • Undvik att kasta din skiva på trottoaren eller annat hårt underlag eftersom detta kommer varp plasten orsakar oberäkneligt flygning.
 • Förvara inte dina skivor i en hög temperatur område som detta kommer också varp plasten orsakar oberäkneligt flygning.
 • Din arm kommer att tröttna! För att förhindra detta kan du spela de första gångerna på endast topp eller botten 9 hål och ta pauser för att vila armen.
 • Du kommer att förlora SKIVOR! Detta är ett faktum att varje skiva golfspelare måste ta itu med. För att minimera detta köp färgglada skivor och hålla koll på flygbanan av dina skivor.
 • Undvik att kasta dina skivor i träden som de kommer att fastna och täta växter eftersom de är svåra att hitta även om färgglada.

Saker du behöver

 • En uppsättning skivor
 • En skiva golfbana eller bärbar mål
 • Ca. 90 minuter för en full 18 hål