Wke

Hur man surfar

Surfing är ett populärt tidsfördriv över hela världen. Spänningen i att fånga en våg och rida den över vattnet in till stranden är en sällsam upplevelse som inte bör missas. Följ dessa steg för att lära sig att börja surfa själv.

Steg

Hur man surfar. Lär surfing etikett.
Hur man surfar. Lär surfing etikett.

Framställning

 1. 1
  Få en surfbräda. Styrelser kan delas upp efter typ, vissa är lättare att lära sig med än andra. De flesta surfa butiker kan ge expertråd som hjälper dig att välja en nybörjare styrelse som är rätt för dig.
  • Vet grundtyper. Även om du bör respektera rekommendation av en surf shop pro over råd du läser på Internet, kan det vara bra att ha en uppfattning om de grundläggande typer av kartong innan du handlar. De är som följer:
   • Den longboard är den äldsta och längsta typ av surfbräda allmänt tillgängliga, från 8 till 12 fot i längd. Longboards är ofta rekommenderas för nybörjare på grund av sin användarvänlighet.
   • Den Funboard är en nyare typ av surfbräda som är något kortare än en longboard, men fortfarande upp till 8 meter lång. Funboards kombinera jämnhet och stabilitet av en longboard med några av smidigheten hos en shortboard.
   • Den shortboard är mindre än sju meter lång, med en skarp näsa och flera fenor. Det krävs mer övning att behärska än längre typer av surfbräda, men anses vara den definitiva högpresterande professionell styrelse.
   • Fisken är ännu kortare än en shortboard, och mycket bredare. Dess planhet och liten profil gör den idealisk för ridning liten surf som andra styrelser ibland kämpa med.
   • Vapnet är en lång (upp till tio meter), tunn kartong med en nål näsa som är utformad för att surfa de allra största vågorna. Den klarar höga droppar och höga hastigheter med lätthet.
  • Passa upp. På många ställen är en våtdräkt precis lika viktigt som styrelsen själv för en trevlig surfing upplevelse. Den våtdräkt håller kroppen varm i kallt vatten, hjälpa förhindra frossa och hypotermi. Om din surf shop rekommenderar en våtdräkt, få monteras och köpa en innan du trycker på stranden.
  • Få lite vax. Surfbräda vax är en viktig och billig produkt som kan gnuggas på toppen av en surfbräda att öka foten greppet, så att bättre balans i vattnet. Fråga din surf shop som typ är lämplig för temperaturen på vattnet du kommer att surfa i.
  • Var billigt om du vill. Du kan ofta vänja utrustning från varvet försäljning eller andra secondhand källor för en bråkdel av kostnaden för nya redskap. Om du behöver spara pengar och känna dig säker på din förmåga att välja rätt bräda, gärna ta detta synsätt i stället.
   • Välj ett skum surfbräda snarare än en glasfiber en, eftersom de är mjukare och mindre benägna att orsaka dig skada medan du lär.
   • Skick är inte speciellt viktigt när man väljer en styrelse. Så länge det fortfarande är rak och slät på botten, kommer även en surfbräda med top-side hack och repor fungerar bra på vågorna.
 2. 2
  Lär surfing etikett. Det finns ett antal sunt förnuft regler som de flesta av de surfa gemenskapen håller sig samtidigt på vattnet. Veta dessa kommer att göra dig till en säkrare och trivsammare surfare att vara runt.
  • Tappa inte in på andra. Fånga en våg kallas "släppa in", och gör det medan någon redan rida på vågen anses oartigt och potentiellt farlig. Kom ihåg att skanna raden av vågen för andra surfare innan du försöker fånga den.
  • Respektera förkörsrätt. När det finns mer än en surfare paddling att fånga en våg, den person som har paddlat närmast den plats vågen bryter har förkörsrätt för den vågen.
   • Om två personer väntar på samma våg, fångar oavsett vilken människa det första har förkörsrätt.
  • Håll åt sidan. När du lyckats med att surfa en våg, är det viktigt att veta var man ska gå efteråt så du kan säkert simma tillbaka ut för mer. Inte paddla i mitten där andra surfare kommer att komma. Istället, paddla åt sidan först, för att hålla centrum klar.
 3. 3
  Hitta en plats. Besluta om ett område som är bra för början surfare. Det är där du kommer att gå när du är redo att testa dina färdigheter i vattnet.
  • Fråga runt för rådgivning. Fråga din lokala surf shop, eller surfare på avancerad surfa raster där nybörjare bör surfar. De kommer gärna peka dig till en lämplig plats.
  • Kolla på nätet. Om du inte kan hitta några råd som verkar pålitlig, gå online och söka efter rekommendationer där. Du kommer ofta att kunna hitta diskussionsforum för lokala surfare som har bra information.

Utbildning

 1. 1
  Få hjälp. Det bästa sättet att träna och förbereda sig för att slå stranden är med en annan person i närheten som vet mer om surfing än du gör, och kan ge feedback och råd.
  • Betala en instruktör. Det mest tillförlitliga sättet att lära sig grunderna i surfing i en tydlig, metodiskt sätt är att ta lärdom av en instruktör. För en avgift, kommer han eller hon lär dig allt du behöver veta och ge dig tips som hjälper dig att få ut i vågorna och ha roligt snabbt.
  • Be en vän. Om du har en vän som surfar, be honom eller henne att lära dig. Fördelarna med denna metod är tvåfaldigt: först kommer en kompis inte betalt för lektionen, för det andra kan du öva i avskildhet i ditt eget hem i stället för på stranden framför andra. Å andra sidan, kan informationen vara mindre tillförlitliga eller svårare att följa jämfört med en instruktör.
 2. 2
  Öva. Det finns några viktiga tekniker för att få bekväm med innan du försöker rida en riktig våg. Du kan träna på dem när och var du vill, så länge du har din bräda med dig. Kom ihåg, att ha en annan, mer kunnig person närvarande påskynda processen.
  • Bär ditt koppel. Din surfbräda levereras med en handled koppel för att hålla den från att flyta bort från dig i händelse av en wipeout. Vänja sig vid att bära den när du är på din bräda.
  • Ligg på tavlan. Ligg magen och ner på brädan så att din kropp är uppradade rakt ner i mitten av brädet. Du bör ha ett par inches mellan fötterna och den bakre änden av brädan.
   • Om du är på stranden, se till att du inte är bredvid vågorna eller de kan skölja över dig när du tränar.
  • Paddle. Från magen-down-läget, öva en paddling rörelse med båda armarna för att få en känsla för de muskler som du kommer att arbeta, och det perspektiv du har från styrelsen.
  • Lär dig att dyka upp. Komma upp från liggande ställning åstadkommes vanligen med en teknik som kallas "poppar upp." Den dyker upp är en viktig del av att surfa, men det tar lite övning för att få kläm på.
   • Liggande på bordet, sätta händerna upp från sidorna och ta en skena (sidokant) av brädet nära bröstet med varje hand.
   • I en snabb, explosiv rörelse in kroppen med armarna och stoppa upp fötterna och under, för att om var din midja brukade vara. Låt den ena foten stå framför den andra.
    • Beroende på vilken fot kommer naturligt framför, kan du antingen vara en "vanlig" eller "goofyfoot." Regelbunden innebär att din vänstra fot är framme, betyder goofyfoot din högra fot leder.
    • Det är ibland lättare för nybörjare att stoppa benen på brädet långsamt, och sedan stå upp snabbt. Känn dig fri att göra detta tills du blir mer självsäker.
   • Upprätthålla balansen. När du har poppat upp, hålla ihop knäna väl böjda, armarna löst och förlängd, och din torso lutade sig fram för att sänka tyngdpunkten.
   • Du kan öva poppar upp utan en surfbräda närvarande, så känn dig fri att göra det överallt där du har lite utrymme tills du känner dig bekväm att göra det.
 3. 3
  Få bekväm i vattnet. Innan du planerar att surfa, besöka stranden du kommer att surfa på och ta en bra lång simtur för att se till att du känner dig säker i vattnet. Aldrig surfa var som helst du inte är bekväm simma på egen hand.
  • Ta mentala anteckningar. Var uppmärksam på vattentemperatur, djup, och alla strömmar som du märker. Notera placeringen av bryggor, stenar och andra faror.
  • Spela det säkert. Om det finns en livräddare torn, planerar att surfa i en tid då lifeguard är i tjänst. Ta dig tid att fråga andra surfare på stranden om de har några råd eller varningar för dig.

Fånga en våg

 1. 1
  Sätt upp ett mål plats. Inte tänker på simning för långt ut där mer avancerade surfare kan vara flytande, men se till att du är i tillräckligt djupt vatten för att hålla från att träffa huvudet bör du falla av din styrelse.
  • Kom ihåg att vara artig. Planera för att simma upp de sidor av den huvudsakliga korridoren om andra surfare är närvarande.
 2. 2
  Simma till din plats. När du är redo att gå ut i vågorna, gå din bräda tills du är om midjan eller bröstet-djup, sedan ligga på brädan och paddla rakt in i vågorna.
  • Simma rakt. Om du slår vågorna på en blick vinkel, kommer de slå dig över. Stanna vinkelrätt mot mötande vågor och "cut" genom dem istället.
  • Välj en referenspunkt. Välj ett landmärke på stranden och kasta en blick på den regelbundet när du flyttar in i djupare vatten. Detta kommer att hjälpa dig att mäta ditt avstånd, och avslöja dolda strömmar som kan flytta dig ur kurs.
 3. 3
  Vänd runt. Kvar i styrelsen och paddla hårt på den sida som du vill vända sig bort från. Detta kommer att rotera styrelsen så att den är riktad mot stranden.
  • Bo tillbaka. Tänk på att hålla kroppen rak och långt bak på brädan när du paddlar för maximal board kontroll. Fötterna ska vara några inches från den bakre änden.
 4. 4
  Paddla på en våg. Vågor kommer att komma från bakom dig. Låt dem inte ta dig på sängen, vända på huvudet och titta på dem. När du ser en väg att bryta, börja paddla.
  • Var snabb. Du vill fånga vågen innan den går sönder, så du har tid att komma upp på brädan.
  • Ha tålamod. Om du missar en våg, bara paddla tillbaka ut och vänta på nästa sannolika kandidaten.
 5. 5
  Fånga vågen. När du har en bra känsla av fart och rörelse av vågen, dyka upp på din bräda med den teknik du har övat.
  • Fortsätt att försöka. Du kommer förmodligen glida av de första gångerna, men låt dig inte avskräckas. Vissa människor kan lära sig i en eftermiddag, medan andra tar en vecka eller mer för att få kläm på saker. Fortsätt att försöka och du kommer så småningom att göra det.
  • Försök vistas låg. Överväg stående på knä för de första försöken tills du får en bättre känsla för fysik involverade i att surfa en våg.
  • Försök vistas ännu lägre. Om du har problem med att erövra din rädsla, eller bli frustrerad försöker dyka upp på din bräda, praktik rida vissa vågor in samtidigt på magen först.
 6. 6
  Rid in i kust. Med fötterna planterade på bordet nära den bakre änden, böjde knäna och armarna löst, du nu surfa din första vågen! Vara fokuserad och låt den föra dig in till stranden.
  • Börja enkelt. Först bör du rida varje våg rakt i. Detta är en kortare och långsammare sätt att rida än mete på en våg, men det är lättare att få kläm på.
  • Gör dig redo att vinkeln. När du vant sig vid känslan av att surfa, kommer du förmodligen vill prova mete din bräda över en våg. Sportfiske på en våg kan du rida mycket längre och nå högre toppfart än en rak åktur. Det tar lite övning, men är inte särskilt svårt om du redan har vant rida rakt.
   • Välj den riktning du vill rida över vågen (vänster eller höger) tidigt. Om vågen är tillräckligt låg, börja paddla i den riktningen innan vågen träffar. För större vågor, vänta tills du får dras upp på vågen.
   • Lean i din tur. Använd din kropp för att försiktigt doppa en skena av din bräda i den aktuella. Detta skapar en köl som kommer att förvandla brädet.
    • Kom ihåg att stanna långt tillbaka på en longboard för att undvika att gräva näsan av styrelsen i den våg som du kommit runt.
   • När du fånga rätt vinkel, hålla balansen och cykla ner curl.
 7. 7
  Gör dig redo att utplåna. Torka outs är en obehaglig men oundviklig del av surfing upplevelse. Med tiden kommer du att bli bättre på att undvika torka outs, men för nu, följ dessa enkla steg för att stanna så säker som möjligt när man råkar:
  • Håll dig lugn. En utplåna kan vara farligt, men om du håller huvudet finns det oftast inget att frukta. Tänka klart och agera beslutsamt för att minimera risken.
  • Hoppa bort från brädet. Mest utplåna skador inträffa som ett resultat av styrelsen träffa surfare. Kom alltid ihåg att hoppa ut till ena sidan så fort du känner en utplåna kommer, snarare än på framsidan eller baksidan.
   • Inte dyka i. Alltid antar vattnet är grunt när du hoppar, för att förhindra oavsiktliga skallskador.
   • Bly med din botten. Det säkraste övergripande ståndpunkt att ange vattnet från en utplåna är kanon läge, med dina lemmar stoppade hög och din rumpa som leder in vattnet.
  • Låt dig sjunka. Vågor är kraftfulla, men de har inte alls lika mycket drag under ytan. Låt din kropp sjunka för en sekund eller två och du kommer ofta passera säkert under vågen du utplånades på.
  • Återgå till ytan långsamt. Simma upp försiktigt och känner inför dig själv för att undvika att bli träffad av styrelsen.
   • Öppna ögonen en kort stund och titta upp om du kan, för att säkerställa att din styrelse inte lurar direkt ovanför dig.
  • Återgå till din styrelse. När du har säkert dykt, följ din handled koppel och klättra upp på din bräda för att förhindra den från scything eller floppa genom vattnet, vilket kan orsaka allvarlig skada för dig själv och andra. Kliv ombord, vila på magen, och återta kontrollen.
   • När du är säker på din surfbräda, ta en stund att slappna av och rensa huvudet innan du gör något annat.

Tips

 • Alltid följa råden från säkerhetsskyltar och mer erfarna surfare.
 • Var inte rädd att be om hjälp! Många avancerade surfare är glada att hjälpa nybörjare så länge de är artiga.
 • Respektera lokala samhället var du surfar. Följ reglerna och vara vänlig.
 • Sit-ups och armhävningar är ett bra sätt att tona upp för surfing. De flesta åtgärder i surfing beror främst på de muskelgrupper som dessa övningar förbättrar.

Varningar

 • Surfar inte ensam, särskilt som en nybörjare. Även en kompis på stranden är säkrare än att gå solo.
 • Bo nära till stranden, i surf som är lämplig för nybörjare, tills du grundligt upplevt med nybörjare vågor.
 • Undvik riptides. Riptides ser ut som sand vid toppen av vattnet, och kan dyka brun eller rödaktig. De bildar vanligen nära berg bryggor, grynnor och bryggor.
 • Om du fastnar i en riptide, simma parallellt med stranden tills du hittar i slutet av det, snarare än att försöka kämpa dig rakt igenom det. Om du inte kan simma parallellt, trampa vatten eller flyta, och skrika på hjälp.