Wke

Hur man tränar järn spjut handen kung fu

Iron Body Training är en fasett av Shaolin Kung Fu där utövaren tränar sin kropp så att han kan ge eller upprätthålla hårda slag utan allvarliga skador på olika delar av kroppen, med många sub-kompetens med fokus på olika delar av kroppen. Denna artikel kommer att berätta exakt hur man tränar din finger-tip strejker för att öka kraften.

Steg

Hur man tränar järn spjut handen kung fu. Du måste vara bekant med 5 steg Chi Kung andning.
Hur man tränar järn spjut handen kung fu. Du måste vara bekant med 5 steg Chi Kung andning.
 1. 1
  Du måste vara bekant med 5 steg Chi Kung andning. Det skulle vara fördelaktigt att ha en god kvalitet Dit Da Jow salva för beredning och läkning.
 2. 2
  Förbered dina händer genom att kanalisera chi / styrka i dina händer. När du kan aktivera din hand chi du träna det 5 dagar från 7 till 20 veckor (100 gånger). Använd Dit Da Jow (DDJ) före och efter varje övning. Om du lyckas varje gång med att aktivera dina händer utan att misslyckas, kan du fortsätta till nästa steg.
 3. 3
  Förbered en skål, kruka eller något sådant som är dubbelt du handen djupt och 4 gånger handen bredd. Fyll den med kokande vatten. Häll den i behållaren först starta din 5 förberedelser steg andning. När dina händer är redo, exekvera 100 Snake Strikes Head Finger (50 varje hand) 5 dagar från 7 till 20 veckor utan att misslyckas eller fel innan du fortsätter till nästa nivå.
 4. 4
  Byt ut vattnet i behållaren med fina, väldigt hitta vit sand. Igen som förut, förbereda dina händer med DDJ och dina händer med Five Step andning (FSB). Se till att din nagel är kortare än fingrarna annars kommer du att tvinga sand in under naglarna och det kommer att vara mycket smärtsamt. Din är ännu inte redo för detta. Nu PUSH händerna genom sanden tills alla fyra fingrar är helt i sanden. Återigen öva tills du kan göra det 100 gången, 50 med varje hand i ett träningspass. Nu börjar öka hastigheten på din skjuta, gradvis tills den är slående hastighet. Ta det långsamt eftersom det är det vinna eller försvinna fas. Du kanske också vill komplettera detta med 100 armhävningar först på din knytnäve sedan på tre mittersta fingrar på varje hand.
 5. 5
  Vid något tillfälle ska du bryta huden! Alltid stoppa om din hand är skadad och börja om från början igen!
 6. 6
  Ersätt de fina sandkornen med grov sand granulat och upprepa som tidigare och fortsätta din push-up på tre fingrar. Om du kan göra 100 armhävningar på båda händerna 5 dagar från 7 fortskrid INTE till nästa nivå. Återigen, om du kan arbeta med grov sand så enkelt som med han finner sand, med slående hastighet fortsätta.
 7. 7
  När du kan slå de mungbönor med lätthet också, ersätta dem med vita floden grus som är rundade och inte har vassa kanter. Gör allt som i de tidigare stadierna!
 8. 8
  Slutligen, är det sista steget för att ersätta gruset med järn eller stål kullager och upprepa utbildningen. Utbildningen är klar när du kan slå bollen-lagren utan smärta eller skada dig själv.
 9. 9
  Återigen, kom ihåg, om man blöder, börja om igen. OM DU HAR ledvärk, sakta ner! OCH DU ÄR BÄST att göra detta under ledning av en Chi Kung ELLER KUNG FU MASTER.

Tips

 • Under hela din träning, bör du använda liniment på din näve för att förhindra skador. Detta liniment kallas Die (1) Da (3) Jiu (3) på kinesiska, och allmänt känd för västvärlden som Dit Da Jow. Att tillämpa denna liniment till det drabbade området före och efter träning, gnugga det väl, är tänkt att förhindra skador senare i livet orsakas av Iron Body Training. Den liniment är erhållas från kinesiska medicinska hallar eller på internet. Du bör se till att den typ du använder är specifikt för utbildning Iron Body.

Varningar

 • Sådan Iron Body Training fungerar genom att förkalkas benet och förtjockning av huden. Detta kan orsaka oönskad missbildning såsom förkortade fingrar. Genomgår inte sådan utbildning utan att känna till riskerna. Denna form av Iron Body Training är den minsta rekommenderade på grund av dess stora potential för missbildning.
 • Var försiktig när slående - vet din gräns och försöka att inte gå över. Börja försiktigt och sakta bygga upp styrka.
 • Denna konst är inte något som kan uppnås snabbt - det är för livet. Kontrollera att du har maximal engagemang innan man börjar på utbildningen.
 • Denna information ges endast för informativa ändamål och bör endast ske på egen risk.
 • Visa inte upp dina färdigheter. Om du vill lära dig Iron Body Kung Fu för att visa upp, bör du ompröva ditt motiv.