Wke

Hur man tränar järnhand kung fu

Iron Body Training är en fasett av Shaolin Kung Fu där utövaren tränar sin kropp så att han kan ge eller upprätthålla hårda slag utan allvarliga skador på olika delar av kroppen, med många sub-kompetens med fokus på olika delar av kroppen. Denna artikel kommer att berätta exakt hur man tränar dina nävar för att stärka din attack.

Steg

Hur man tränar järnhand kung fu. Börja med att göra eller få en påse fylld med mungbönor.
Hur man tränar järnhand kung fu. Börja med att göra eller få en påse fylld med mungbönor.
 1. 1
  Börja med att göra eller få en påse fylld med mungbönor. En sådan påse skall gjort av starkt material, såsom denim, och skall sys samman med stark tråd. När fylld till maximal kapacitet med torkade mungbönor, borde det likna en fyrkantig kudde.
 2. 2
  Placera påsen på en hård yta. Om detta är en mur, se till att den är ordentligt fäst den.
 3. 3
  Träna allsköns stängda handen slår på påsen. Du kan träna på följande:
  1. Stansning. Knyta näven ordentligt, med tummen utanför, och slå med de två första knogarna. Se till att handleden hålls rak och använda så mycket kraft som du kan stå, skrika med varje strejk. Varianter av slag kan användas, såsom Leopard Punch eller Phoenix Eye, men var försiktig med dessa eftersom om felaktigt gjort, kan leda till skador.
  2. Hammer-näve. Använda knuten näve, slå med kanten. Använda så mycket kraft som du kan stå, skrika med varje strejk.
  3. Back-näve. Med baksidan av näven, kontakta påsen med de två första knogarna. Återigen använder mest kraft som du kan stå och skrika med varje strejk.
 4. 4
  När du kan slå påsen med maximal kraft, kan du byta ut mungbönor med grus och upprepa utbildningen.
 5. 5
  När detta är gjort, kan du byta ut gruset med järn eller stål kullager, och upprepa träningen igen.
 6. 6
  Utbildningen är slutligen färdig när du kan utföra de stängda handen slår på säcken med full kraft utan skador och med minimal smärta för dig själv.

Tips

 • Under hela din träning, bör du använda liniment på din näve för att förhindra skador. Detta liniment kallas Die (1) Da (3) Jiu (3) på kinesiska, och allmänt känd för västvärlden som Dit Da Jow. Att tillämpa denna liniment till det drabbade området före och efter träning, gnugga det väl, är tänkt att förhindra skador senare i livet orsakas av Iron Body Training. Den liniment är erhållas från kinesiska medicinska hallar eller på internet. Du bör se till att den typ du använder är specifikt för utbildning Iron Body.

Varningar

 • Denna information ges endast för informativa ändamål och bör endast ske på egen risk.
 • Sådan Iron Body Training fungerar genom att förkalkas benet och förtjockning av huden. Detta kan orsaka oönskad missbildning. Genomgår inte sådan utbildning utan att känna till riskerna.
 • Denna konst är inte något som kan uppnås snabbt - det är för livet. Kontrollera att du har maximal engagemang innan man börjar på utbildningen.
 • Visa inte upp dina färdigheter. Om du vill lära dig Iron Body Kung Fu för att visa upp, bör du ompröva ditt motiv. Använd inte din skicklighet för att såra människor, men i stället för självförsvar enbart.
 • Var försiktig när slående - vet din gräns och försöka att inte gå över. Börja försiktigt och sakta bygga upp styrka.