Wke

Hur man uppskatta en fotbollsmatch på TV

Få ut det mesta av en fotbollsmatch på TV innebär att göra mer än att bara sitta ner och följa bollen runt på skärmen... Här är hur man kan engagera och fördjupa dig i både spelet och sporten från bekvämligheten av ditt eget vardagsrum- eller den lokala baren!

Steg

Hur man uppskatta en fotbollsmatch på TV. Läs mer om de länder som spelar, inklusive deras historia, kultur och politiska staten.
Hur man uppskatta en fotbollsmatch på TV. Läs mer om de länder som spelar, inklusive deras historia, kultur och politiska staten.
 1. 1
  Läs mer om de länder som spelar, inklusive deras historia, kultur och politiska staten. Hur populärt är fotboll i dessa länder? Vilka länder har särskilda rivaliteter med varandra? Ofta i VM, forna kolonier är angelägna om att vinna mot det land som de blev självständigt från, eller har spända miljöer på grund av starka politiska skillnader och konflikter.
 2. 2
  Analysera touch av spelarna. Kan de kontrollera bollen i luften i en knapptryckning och därefter omedelbart vara beredd att skjuta eller passera? Har de kontrollerar bollen i väntan på vad de vill göra härnäst? Kan de undvika en försvarare när pressade, täcka bollen och ändå hitta en öppen lagkamrat? Fokusera på frisparkar och sparkar hörn, så kallade fasta situationer, vilket ofta resulterar i mål.
 3. 3
  Identifiera de viktigaste aktörerna. Medan du tittar på sina drag, försöka plocka ut individer och förstå de roller de varje lek för tiden. I synnerhet, se upp för:
  • The Star - Vanligtvis finns det en spelare som varje pjäs bollen går igenom. Liksom Ribery i Frankrike, Messi i Argentina eller Gomez i Tyskland, Cristiano Ronaldo i Portugal, eller Neymar i Brasilien - de kör showen för sina lag.
  • The Rookie - Identifiera de kommande och framtida stjärnor. Det finns oftast en ny ung spelare som bryter igenom i VM och bländar världen, såsom Fernando Llorente (Spanien), Eden Hazard (Belgien), Alex Oxlade-Chamberlain (England), eller Rafael och Oscar (Brasilien).
 4. 4
  Granska taktik lagen. Är det lag som vinner stannar spelet för att få bollen till inkast? Är de försöker hålla bollinnehav istället för att gå framåt? Håller de bollinnehav och sakta arbeta upp fältet eller gör de skickar en lång boll upp till framåt (de bästa lagen gör lite av båda)? Titta hur lag försvarar: spelar de en off-side fälla och flytta den defensiva linjen upp området eller spela djupare, kompakt och nära sitt mål? Dubblera de lag en spelare när han får bollen? Är de sträcks eller organiserat?
 5. 5
  Beakta hastigheten på spelet. Bra lag varierar och kontrollera tempot i spelet, några korta pass och sedan en lång passning som delar försvar och sätter en lagkamrat igenom med en chans på mål. Stora lag spelar bollen med fart - vassa passningsspel, drivna bollar, och piskade i korsningar. Var uppmärksam på hur momentum förändringar spel. De säger ofta de första fem minuterna och sista fem minuterna av varje halvlek är viktiga moment i spelet, inte medge ett tidigt mål och leta efter ett sent mål när det andra laget är trött. Lag kasta sig över andra lag strax efter att de gör.
 6. 6
  Känn ut den känslomässiga nivån av lagen. Är de lag som spelar med energi och att vara aggressiv eller sitta tillbaka skrämmas? Titta hur varje 50/50 boll utmanas för. Ibland är en stor kamp och utmaning för en boll en sak att uppskatta, eftersom de hoppa upp i luften för att leda bollen till en lagkamrat mellan två försvarare, en armbåge i ansiktet i processen. Lyssna när fansen jubla, sjunga och vissla. Lyssna på deras nationalsånger. Se hur publiken sjunger, står hopp, klappar och nästan hela spelet.
 7. 7
  Glädje i de mål firandet. Ett mål är svårt att komma med, och en spelare kan övervinnas med känslor och välförtjänt så, en körning till bänken för att fira, en dans, glidande på sina bröst mot var deras fans är belägna, rippning av jersey och avslöjar en under skjortan med ett meddelande och så vidare. Håll inte tillbaka, om du är upphetsad, visa det!

Tips

 • Kolla markera videor från några av världens största aktörer, som Steven Gerrard, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, Thierry Henry och Samuel Eto. Det är värt att kolla in videor av fotboll storheter som Maradona, Pelé, Marco Van Baston, Zico, Zinedine Zidane, Dennis Bergkamp, ​​Johan Cruyff, George Best, Bobby Charlton, Alfredo di Stefano, Gianfranco Zola och Eusébio, för att se hur spelet används som ska spelas. Det finns också alla tiders stora spel värt att titta-De 1999 Champions League-finalen där Manchester United kom tillbaka för att vinna i övertid mot Bayern München, 2008 års rivning av Real Madrid med Barcelona i den tidigare nämnda "El Clasico" eller Liverpool Football Club vs AC Milan Champions League finalen 2005, där Liverpool kom tillbaka från 3-0 i halvtid att vinna på straffar.
 • Se matcherna på en latinsk kanal eller utländsk station - kommentatorerna är bättre, kanske du förstår inte ett ord, men det kommer inte så mycket - du vet när något spännande händer. Detta är bäst om du förstår spelet och icke-verbala signaler. Om du inte förstår signaler, såsom gula kort och fouls, börja titta på spel i engelska och sedan som du förstår spelet mer, framsteg på främmande språk kommentarer.
 • Håll utkik efter ett lag som är en man kort. Ofta ett lag kommer att vara en man kort på grund av ett rött kort och spela bättre bara för att de tvingas. Varje pass och kör är en lite mer exakt, eftersom de vet att de kör för att spelare som är borta och de vet att de måste arbeta så mycket svårare. Ibland tittar en lag en man slåss och kämpa mot ett fullt lag är spännande.
 • Ta reda på var spelare tjänar sina löner, som i vilket klubblag de spelar för vecka i veckan ut. Du ser ofta lagkamrater i samma klubblag slåss mot varandra, eftersom deras länder gå head to head på internationell nivå.
 • Det bästa sättet att uppleva en fotbollsmatch är att faktiskt vara där. Sporten följs passionerat i de flesta länder över hela världen, men det finns ett fåtal länder som hävdar att de har den bästa support. Kanske det berömda spel är matchen mellan River Plate och Boca Juniors i Argentina-definitivt värt resan för enkla passion och volym supportrarna ger. Likaså är derbyt mellan Celtic och Rangers i Glasgow, Skottland eller att Barcelona kontra Real Madrid ("El Clasico") i Spanien alltid uppvärmd angelägenheter. Slutligen finns England, som beskrivs av FIFA: s president Sepp Blatter som "Motherland" av fotboll och är allmänt erkänd som uppfinnare av den moderna fotbollsspelet. The Premiership, vilket är den engelska lekar högst placerade ligan, är den mest sedda fotbollsligan i världen och live-spel är strålade till 600 miljoner hushåll världen över. Manchester United är den mest kända klubben i England, med en global fanskara som överskrider någon annan klubb i världen. Spel att greppa inkluderar The Manchester Derby, med Manchester United och Manchester City, The North London Derby, med Arsenal och Tottenham och Merseyside Derby med Liverpool och Everton. Även om det är värt att notera att på grund av den typ av fotboll i England är du sannolikt att se en hög standard av fotboll oavsett vilket lag du går att se. Om du går till ett riktigt spel, försiktig. Fotbollshuliganer fortfarande förekommer i alla länder och i Derby spel som de ovan, kan fansen få väldigt "passionerad". Var smart. Ha neutrala färger, vilket innebär kontrollera hemma och borta tröjor för båda lagen och undvika att bära någon av de färger förknippas med någon klubb. Kolla var du är på marken, är det alltid bättre att sitta med hemmet fansen. Dubbelkolla vilken lag är hemma innan du går och se till att heja på hemmalaget, även om du föredrar är för bortalaget. Om du planerar att åka till en av världens fotboll berömda Derbys som de som anges ovan vara beredda att sitta och lyssna på svordomar och hot om våld. Om du inte är bekväm med detta sedan plocka ett spel som inte har en rivalitet som ditt första spel. Var uppmärksam på stämningen av människor runt omkring dig. De får inte uppskattar din närvaro.
 • Om du bara inte kan få dig själv att delta i ett levande spel då spelet är bäst ses på en stor TV, företrädesvis en 32 eller högre och i High Definition.
 • Om man verkligen vill hitta fotboll mer intressant, lägga lite pengar på spelet. Betting hjälper dem som befinner sig oftast ganska likgiltig för fotboll, hitta lite intriger i sporten.

Varningar

 • Vissa människor, särskilt fans av spelet, kallar "fotboll", "fotboll". Du bör vara medveten om detta när du letar efter spel på utländska stationer. Om du kallar det "soccer" du kommer att vara ansvarig för att komma under granskning från riktiga fans av sporten. "Fotboll" är den term som accepteras i de flesta länder, och internationellt.
 • Framhärda och belöningar kommer att följa. En fotbollsmatch, ungefär som en boxningsmatch, kan tyckas långsam och tråkig inledningsvis, men en punch, eller i fotboll, ett pass, en räddning, ett mål, ett rött kort, eller ett antal andra händelser kan aktivera ett spel på sin huvud.

Saker du behöver

 • En TV.
 • Möjligen lite snacks och några kompisar eller andra människor nära dig.
 • En sval dryck (läsk, öl, etc.) av något slag. Tittar på alla som kör kan göra vem som helst törstig.
 • Något som gör en gudlösa mängd buller.