Wke

Hur man vinner en grip lätt

Om du hamnar behöva försvara dig själv i en (eller i en brottningsmatch), grappling är ett bra sätt att få din motståndare i en utsatt position på marken. Följ dessa steg och du kommer att ha en bättre chans.

Steg

Hur man vinner en grip lätt. Om personen är större än dig, använda en sorts rugby tackla att ta honom.
Hur man vinner en grip lätt. Om personen är större än dig, använda en sorts rugby tackla att ta honom.
 1. 1
  Om personen är större än dig, använda en sorts rugby tackla att ta honom. Försök inte att använda headlocks eller lås arm om du inte är bekant med dem. Sikta på att dra din motståndares ben ifrån honom. Om han inte har ben att stå på, kan han inte stå, kan han?
 2. 2
  Bortsett från en rugby tackla, kan du försöka en sorts judo kast som gör att du för en trevlig sida kontroll om du är snabb. Din motståndare kommer vanligtvis att vara en diagonal till dig om han planerar på stans eller sparkar. Steg i nära så att benet mittemot benet närmast dig beröring, så nära höften som möjligt (lite nedanför höften är bäst för maximal hävstångseffekt.) Böj knäet honom närmast, bara lite. Haka insidan av armbågen (den som ligger närmast honom, bör armen vara ett V) under hans skuldra, och använda den för att lyfta honom vikt uppåt över låret du (i den ordningen, inte nödvändigtvis samtidigt) så att han välte din höft / lår.
  • Om du tänker på att lära honom en läxa genom att slå ut honom kall, låt baksidan av huvudet kontakt med marken, inte alltför hårt. Du vill visa honom att inte bråka med dig, inte mentalt handikapp honom. Annars få till en snabb sida kontroll och kasta en Europeana på honom. Såvida han upplevt i Jiu-Jitsu, kommer han fortfarande undrar vad som hände, och bör inte sätta upp mycket motstånd. Stoppa bara korta av en översträckning och håll den där. När han gråter, kan du sluta.
 3. 3
  Oavsett fysiska formen på din motståndare, dra åt nacken och vrid huvudet tillbaka mot topparna på dina axlar och köra din panna i sin bröstbenet när du attackerar benen. Hook runt baksidan av din motståndares knän så att de faller ned och din kan hålla kroppen i kontroll. När du gör dessa saker försöker att bokstavligen gå igenom sin kropp. Detta kommer att lägga dem platt på marken.
 4. 4
  När du har din motståndare på marken (förutsatt att du är på fötterna), antingen springa eller sparka honom i överkroppen och bröstet.
 5. 5
  Om du har fallit till marken på toppen av motståndaren, och du inte vill riskera att försöka få upp, sätta din fulla kroppsvikt på din motståndares axlar. Detta gör det svårare för honom att komma på fötter. Om du är på hårt underlag såsom betong eller trä, slog huvudet tillbaka till det - inte för hårt dock, eftersom det finns en risk för dödsfall.

Tips

 • Om du råkar befinna dig på marken under ett slagsmål, täcka huvudet med händerna och sparka ut med fötterna tills du får en möjlighet att komma till dina fötter
 • Om du verkligen vill vinna kampen - ignorera alla ovanstående och lära Brazilian Jujitsu. Grappling är för en på en konfrontationer ENDAST. Om du försöker att brottas i en kamp med många motståndare du kommer att få stampade på.
 • Om du kämpar mer än en motståndare, fördela smärtan jämnt göra maximal skada i korta hårda slag mot deras ansikten. Vara snabb!
 • Om möjligt, gå bort från kampen så att ingen kommer till skada.

Varningar

 • Tänk också på att försöka ta en något erfaren brottare eller grappler till marken på det sätt som beskrivs av författaren kommer att leda dem att få kontroll över situationen och sätta dig i en mycket utsatt position.
 • Gör inte om du inte måste.
 • Ta en brottare eller grappler, med minimal erfarenhet, till marken i en kamp är förmodligen det värsta draget du kan försöka göra. Om du inte är mer erfaren än din motståndare på marken, försök inte att ta dem dit. För den delen, bara gå bort om möjligt.
 • Den här artikeln kommer att få dig slagen väldigt dåligt i en verklig kamp. Om du placerar all din vikt på motståndarens skuldror, kommer det att vara lätt för dem att rulla dig över dem eftersom din vikt inte är jämnt fördelad.