Wke

Hur off road enhjuling

Under de senaste åren, har återvänt i kraft som en populär sport. Från unicycling proffsen på torg, till den lilla ungen som rider runt kvarteret, har unicycling vuxit upp snabbt på oväntade ställen. Och det var oundvikligt att det skulle flytta in den sista utposten - off-road unicycling (ORU) sensation. Om du vill gå vidare från belagd yta unicycling, kommer den här artikeln hjälper dig att komma igång i off-road unicycling, en krävande sport av smidighet, balans och styrka.

Den här artikeln innehåller några tips om unicycling off-road. Det förutsätts att du redan är medveten om grunderna i. Observera att off-road unicycling också är känd som berg unicycling (MUni) eller ojämn terräng unicycling.

Steg

Hur off road enhjuling. Förstå vad det innebär.
Hur off road enhjuling. Förstå vad det innebär.
 1. 1
  Förstå vad det innebär. Off road innebär att få bort asfalterade områden och asfalterade vägar och slå i smuts eller rock spår. Om du inte vill att vandra långt från hemmet, kan du använda lokala parker och vandringsleder. Alternativt, kan du packa tältet, en ryggsäck, din enhjuling, och ge sig ut i landet för en verklig get-away, fjärr upplevelse.
  • Grundläggande styrka och balans är avgörande för god unicycling, på alla underlag. Du måste vara stark, vig och ha en god känsla för balans.
  • Det är en riktigt bra idé att försöka delta i en workshop som drivs av yrkesverksamma inom off-road. De kommer att kunna titta på din teknik (eller brist på den) och ställ dig rakt. Leta efter lokala klubbar, grupper eller universitet team för eventuella helgkurser.
 2. 2
  Kontrollera att du har en lämplig off-road enhjuling. Off-road enhjulingar eller enhjulingar berget är annorlunda än sina kusiner från staden. Den off-road enhjuling kommer att ha däck som liknar mountainbikes (större och knölig), med förmåga att hantera alla terräng. Dessutom, off-road enhjulingar tenderar att ha hårdare sadlar, lättare och större nav och robusta ramar. Det finns andra möjliga funktioner också (såsom fälgbromsar), som återförsäljaren kan övertyga dig värd att betala för.
  • Få all säkerhet redskap tillsammans innan du ens startar. Bär alltid din, armbågsskydd och benskydd!
 3. 3
  Starta lätt, börja långsamt. Ojämn terräng är svårt nog på en cykel. På en enhjuling, kommer det att kännas utmanande i början, så förvänta dig att göra långsamma framsteg. Ett bra sätt att gå off-road första gången är att försöka gräs, och sedan gradvis utvecklas till grövre struktur terräng.
  • Öva på gräs först. Det ger motstånd och några stötar för att få dig van vid att vara utanför asfalterade områden. Och om du faller, är det oftast snäll mot dina ben.
 4. 4
  Börja leta efter spår av din locale. I detta skede är det bra att bo nära hem som du kommer att uppskatta möjligheten att kväva hem och ny energi i komfort. Ett antal länder, såsom Europa, Kanada och Nya Zeeland, har online-kataloger på lämpliga spår för off-road eller mountainbike unicycling. Off-road terräng kan vara allt från grusvägar, vandringsleder, stigar eld, berg cykelleder, till banor gjorda av djur såsom rådjur, getter eller får.
  • Hitta platta smuts spår först. Försök att hitta en som inte har några klipphällar eller. Ju smidigare det är att börja med, desto bättre. Tanken är att helt enkelt vänja sig vid känslan av Unicycling över smuts och mindre stötar i detta skede. Rida så rakt som möjligt, gå så långsamt som du behöver för att känna sig trygga.
  • Utvecklas till en bumpier, grus eller små sten strödda väg.
  • I alla tider, koncentrera. Lär dig att läsa leden som hägrar framöver så att du vet vad du ska undvika - det kommer med övning och erfarenhet.
 5. 5
  Håll ena handen hårt under sätet som du lär dig att rida över varje ny struktur. Detta kan bidra till att ge dig lite mer kontroll över processen, samt hjälpa dig att placera mer kraft på den främre pedalen. Håll din baken ungefär en halv tum till en tum från sätet.
  • Fortsätt att öva tills du kan inte bara enhjuling på ojämn terräng men du också att du har möjlighet att återhämta sig från att gå över gupp, snarare än välter.
 6. 6
  När du känner dig säker på att du kan rida och återställa på en plan, stenig stig, så är du redo att ta itu med stigningar och lutningar. Dessa föra sin egen uppsättning av risker för nybörjare off-road unicyclist.
  • Leta efter låga, svagt sluttande kullar till att börja med. Som med den första gången du försöker svår terräng, försök att hitta en smidig lutning till att börja med.
  • Rida uppför kullen vid olika hastigheter. Börja långsamt, sedan gradvis bygga upp fart tills du känner dig bekväm att gå uppför kullen ganska snabbt. Dra upp på sätet när du går uppför, eftersom detta kommer att ge extra klättring kraft - du kan behöva fortsätta att öva att känna dig säker att använda endast en arm för balans.
  • Successivt öka brantheten av lutningar och fortsätta att försöka ut de olika hastigheterna. Observera att bunny hopping kan vara en källa till hjälp som du klättrar högre på brantare backar.
  • Öva minskar. Det är inte så svårt som att gå uppför men hastigheten innebär att det finns en större risk för att falla en längre väg och skada dig själv avsevärt. Dessutom går utför kräver en hel del styrka i benen och grepp, för att bromsa enhjuling hastighet.
  • Håll sitsen när man går neråt. Du kommer att behöva för att kunna dra sitsen upp tillräckligt för att tillämpa bakåt pedaltrycket att sakta ner. Som med en cykel, är det mycket svårare att rida långsamt neråt än det är att köra fort. Böj knäna inåt eftersom detta gör att du kan pressa ihop benen och pressa på sätet.
  • Koncentrera dig på att hålla fötterna på pedalerna när du rider nedförsbacke, som gupp riskerar att kasta fötterna utanför. Det är en bra idé att öva rida en på foten för att vänja sig vid jämvikt som krävs i händelse av att en fot flyger av.
  • Återigen kan kanin hopping färdigheter hjälp med, eller med användning av tekniken av "serpentinväg" på brantare, hal terräng. När du har bemästrat downhill, är du redo att gå in muni utmaningen tävlingar!
  • Om det är för brant, komma och gå tills du känner säkrare igen. Det är bättre än att ha en olycka.
 7. 7
  Fortsätta att öva. Som med alla lärande, är praktiken viktig - ingen artikel, ingen lärare, kan ingen teori lära dig muskelminne. Du behöver bara gå ut och lära sig genom att ge det en chans, igen och igen.
  • Utmana din kompis mountainbike till ett race när du är super säker. Detta kan vara en stor test av styrka och förmåga när du är redo för det eftersom det inte finns något sätt du vill att mountainbike slå dig!

Tips

 • När du är riktigt bra, prova Unicycling på snö spår.
 • Försök att lära sig med en kompis, eller åtminstone ha någon runt för att hjälpa dig om något går snett.
 • Detta är ett fantastiskt sätt att komma i form och för att bygga upp din styrka. Det är också en bra ursäkt för att obligation med kompisar för en helg bort.
 • Överväga att gå händelserna berg enhjuling hålls i ditt land. Du kommer att träffa en massa andra entusiaster, samt få chansen att plocka upp bra tips och även ange utmaningar.
 • En typisk 10-15km off-road mountain trail ride kommer att ta en bra unicyclist ca 2-3 timmar. Detta inkluderar höjdskillnader.

Varningar

 • Skyddas ordentligt, rida med armbågsskydd, benskydd och hjälm. Vissa människor gillar handledsskydd också, men det är upp till dig.
 • Detta är en mycket fysiskt krävande sport. Om du inte har tillräcklig styrka, måste du bygga upp styrka innan off-road unicycling, speciellt för avlägsna upplevelser.

Saker du behöver

 • Enhjuling
 • Hjälm, armbågsskydd, benskydd
 • Snacks, etc.