Wke

Hur parkour


I grund och botten är Parkour en naturlig metod för att träna kroppen för att kunna gå framåt snabbt med hjälp av den miljö som finns runt om oss vid varje given tidpunkt. Denna "konst av förskjutningen" varken kräver särskilda strukturer eller accessoarer sin praktik. Kroppen är det enda verktyget. Det är en atletisk disciplin tillgänglig för alla, eftersom den kombinerar alla naturliga färdigheter i den mänskliga kroppen: springa, hoppa, klättra, etc. Det är en disciplin som tillåter utforskning av den potential som din kropp. Det handlar om att kunna möta de hinder som du presenteras, oavsett om de är i naturen eller i stadsmiljö, i ett sökande efter rörelse som kombinerar effektivitet och kontroll. Den utrustning som behövs är helt enkelt en T-shirt, ett par lätta jogging-typ byxor, och ett par löparskor.

Steg

Hur parkour. Börja långsamt, så att du inte kommer att få skadade.
Hur parkour. Börja långsamt, så att du inte kommer att få skadade.
 1. 1
  Kom i form! Att vara i formen är den viktigaste aspekten av Parkour. Om du inte är i form, då du kommer att bli allvarligt skadad. Tänj 25 armhävningar, 5 pull-ups, 50 knäböj, då. Dessa kommer alla att förbättra din uthållighet i en Parkour situation, och hjälpa dig att inte bli skadad, om du någonsin har att prova något riskabelt, liksom en nedgång.
 2. 2
  Köp dina kläder. Men vet att det inte finns någon perfekt par skor eller byxor eller shorts. Det är helt enkelt vad du kan flytta in fritt och kommer inte att hindra någon rörelse. Men några rekommendationer är:
  • Klättring byxor, eftersom de gör det möjligt att röra sig fritt, och är slitstarka, passar bra, och inte komma i vägen. Gramicci är Prana stretch Zion byxor (mycket bra), North Face, och Arborwear rekommenderas. Dickies är också hållbara och erbjuder gratis rörelseomfång. Jeans är inte att rekommendera, eftersom de är alltför stel och inte tillåter tillräcklig rörelsefrihet.
  • Köp skor som är bra för att köra (inga skridskor), som kan gripa olika ytor, har bra stötdämpning (framfoten absorption är stor!), Och du kanske vill ha bra tå stötfångare, eftersom det dämpar de katt språng. Skorna måste vara tätt eller annat du kraftigt öka risken för skador på landningar. Nike Air Pegasus, Adidas Nova, K Swiss Ariake och Montrail Masai är bra.
  • Shirts behöver inte vara något fint, men det är bra att ha en typ svett fuktspridande. REI och kör butiker sko har dessa. Långa ärmar kan anses förhindra repor medan första lärande.
 3. 3
  Börja långsamt, så att du inte kommer att få skadade. Även om du tror att du inte får ont, kan du behöva tänka på några av de långsiktiga effekterna av de saker du gör med din kropp. Du behöver tillstånd och göra din kropp används för att göra vissa saker utan att över-stretching eller blåmärken det.
  • Innan du försöker faktiska parkour tekniker, börja utforska på vad din kropp är bekväm med. Genom att göra detta, får du reda på vilka tekniker att börja med, och vilka som kommer att kräva mer arbete. Det kommer också att hjälpa dig att få kännedom om din kropp och kroppskontroll.
 4. 4
  Landning: Detta är den grundläggande landningen som du kommer att införliva några grundläggande droppar. Principerna för denna grundläggande landning kommer att användas för den avancerade landningen (den Parkour rulle) samt. Så det är viktigt att du lär dig och bemästra denna första. Det finns fyra huvudsakliga viktiga punkter du alltid vill komma ihåg. 1 - När du landar dina ben kommer att vara ungefär axelbrett. 2 - Du kommer att landa på bollar av dina fötter. så din kropp kommer att fungera som en fjäder och distribuera landningen. Landa på hälarna och din kropp kommer att fungera som en stel styrelse och kommer att skada dina leder och kropp. 3-Du kommer inte att tillåta benen att böja under 90 grader. Böj under 90 och du lägger alltför stor påfrestning på knälederna. 4 - När du har drivkraft, eller tar en högre droppe. Du kommer att luta lite framåt och låta dina händer för att absorbera en del av kraften. Detta kommer att hålla benen böjs under 90 på drop och gör att du kan fortsätta ditt träningspass. Använd endast denna grundläggande landning för små droppar. Något högre än 4 meter och du bör gå med den avancerade landningen nedan.
 5. 5
  Lär axeln rulle: axeln rulle är en av de mest grundläggande men användbart verktyg i din Parkour verktygslåda. En ansats rulle är en framåt rulle diagonalt över ryggen över axeln. Så om du är en gör en på höger sida du vill ta med din arm nära kroppen och stoppa ditt huvud och hals nära bröstet, och rulla över din högra axel och komma upp på fötterna i slutet. Anledningen till att du rullar diagonalt är att minska skadorna på ryggen och ryggraden. Shoulder rullar är mycket viktigt eftersom de minskar påverkan av något slag för landning, genom att omvandla den nedåtgående rörelsen av en nedgång i rörelse framåt, där du enkelt kan börja löpa igen.
 6. 6
  När du har lärt dig de grundläggande skuldra rulle, praktik valv. Dessa hjälper dig tydliga hinder enkelt och hastighet. Ett valv bör i huvudsak hålla din rörelse framåt går när du tar bort ett hinder.
 7. 7
  Efter det, börja träna hoppar från ca 3 fot. Du ska aldrig hoppa av något högre än du själv kan hoppa. Det beror på om du upprepade gånger landa på benen från omfattande höjder ni kommer att skada dina knän, men om du tränar 1000 låga falls, än du kommer att kunna göra en stor nedgång.
 8. 8
  Öva alltid, och efter att du har bemästrat dessa tre grundläggande saker ovan, gå vidare till tyngre och mer komplicerade rörelser som så småningom kan hjälpa dig att rensa hinder snabbare och mer effektivt.

Tips

 • Lita alltid på dig själv
 • Ha alltid vatten.
 • Bygga överkroppen styrka
 • Alltid ha en kompis med dig om du blir skadad.
 • Gör inte Parkour om du inte är redo
 • Delta i en akrobatik eller gymnastik klass skulle verkligen hjälpa skick din kropp.

Varningar

 • Försök inte hårt drag på din första dag (vilket innebär inte köra innan du kan gå).
 • Acceptera det faktum att du förmodligen kommer att bli sårad.
 • Hoppa inte över de första stegen. Det är mycket viktigt att ha en stark och kompetent organ Parkour. Du kan riva muskler och ben frakturer lätt om du börjar komplicerade rörelser och hoppar för tidigt.