Wke

Hur du kommer igång i parkour eller lösspringande

Om du har sett folk som gör galna hopp över räcken och genom städerna, är dessa utbildade experter tränar förmodligen antingen parkour, eller Free Running. Parkour är en form av rörelse som betonar effektivitet och snabbhet, vilket kräver att du kan ta dig från punkt A till punkt B så snabbt som möjligt. Free Running är likartad, men det innebär också estetiska rörelser såsom volter, snurrar och många andra former av flärd. Läs vidare för att ta reda på hur du kommer igång i någon av dessa två metoder.

Steg

Hur du kommer igång i parkour eller lösspringande. Öva landning och rullande rörelser.
Hur du kommer igång i parkour eller lösspringande. Öva landning och rullande rörelser.

Lär dig själv

 1. 1
  Kom i form. Du måste ha endurance.Work om grundläggande calisthenics som armhävningar, pull-ups, sit-ups och knäböj. Dessa är de grundläggande byggstenarna för att öva parkour. Experter säger att du ska kunna utföra 25 armhävningar, 5 pull-ups och 50 fulla knäböj innan du formellt komma igång i parkour.
 2. 2
  Öva landning och rullande rörelser. Parkour innebär en hel del vertikal rörelse och höga hopp kan vara smärtsamt om du inte vet hur man ska landa ordentligt eller säkert falla, sedan avsluta med en flytt.
 3. 3
  Öva valv, hoppa och klättra manövrar. Dessa svårare manövrar är utformade för att få dig upp och runt hinder i det urbana landskapet. När du börjar träna oftare, kommer du lära dig vilka flyttar du föredrar och utveckla din egen unika stil för att öva dem.
 4. 4
  Öva regelbundet. Liksom alla sporter, kräver parkour regelbunden utbildning för att vara effektiva, annars dina kunskaper kommer att ramla ut. Öva minst två eller tre gånger i veckan, och se till att behålla dina grundläggande färdigheter samtidigt gå vidare till svårare manövrar.
 5. 5
  Använd egen utforskning. Börja borra de tekniker som du har skapat, skapa nya sätt att röra sig genom experiment, och hitta nya vägar och miljöer för att bemästra genom egen prospektering. När du är i samklang med dig själv, ingen vet vad som fungerar bättre för din kropp än du.
 6. 6
  Välj en punkt och göra vad det tar att komma dit. Börja med en långsam, säker takt. Rita en väg mellan två punkter om och om igen tills du är en mästare på ditt territorium. Du bör märka en gradvis ökning av din snabbhet, uthållighet, och den lätthet med vilken du övergången mellan hinder.
  • Denna progression kan ta timmar, dagar och tom år beroende på vilken väg du väljer, din naturliga förmåga, och flera andra faktorer. Det viktiga är att fortsätta utvecklas oavsett hur långsamt. Denna metod är essensen av Parkour, och lägger grunden för att förstå det.
 7. 7
  Utveckla din personliga stil. Närma hinder på ett sätt som är unikt för din kropp och förmågor. De gemensamma rörelser är anställda av andra inte nödvändigtvis vara meningsfullt för dig. Det är just därför det inte är vettigt att förlita sig på videor som ett sätt att lära sig. När du har övervunnit detta mentala hinder och stigit över de dåliga normer som fastställts av många andra, kan du ta din träning i många olika riktningar.

Gruppträning och coachning

 1. 1
  Börja träna med andra människor. Komma tillsammans med en liten grupp (2-4 personer) kan kasta nytt ljus över din träning regim. Nya invånare ger nya sätt att flytta, olika vägar att ta, och konstruktiv kritik från dina metoder. Eftersom du redan har utvecklat en egen stil, kan de idéer som erbjuds av nya människor expandera endast dina möjligheter.
 2. 2
  Använd träning som ett samarbete. Se till att idéer inte kvävs och ingen enskild person som sätter ribban för vad som bör fungera för alla. Denna metod fungerar bäst som en kreativ upptäckt mellan vänner. Å andra sidan, om du följt någon annans metod från början, kan du ha fastnat med en stil som egentligen inte vettigt för dig.
  • Kom ihåg att även stora sammankomster har potential att vara en förlängning av den mindre utbildning och sessioner upptäckt, alltför ofta urarta till en roaming besättning som snabbt betar över hinder samtidigt som letar efter nästa stora trick. Förstå Parkour genom egna upptäckter är det säkra sättet att undvika att falla offer för denna personliga erfarenhet gör en traceur och hans Parkour unik.
 3. 3
  Få en parkour tränare. Detta alternativ kan vara till hjälp för någon som inte vet hur man tillstånd själva eller förhindra skada. Däremot experimenterar själv först rekommenderas. Genom att ge din tidiga utveckling till en främling, riskerar du att följa en väg som är helt fel för dig. En bra coach kommer att hjälpa dig att komma igång och borra dig i de grundläggande drag som krävs för att börja parkour och kommer också att lära dig hur du skyddar dig. En bra coach kommer att ställa dig på en stig av upptäckten och hjälpa dig att forma din egen stil, medan en dålig coach kommer du ner sin egen väg.
  • Som Parkour blir mer populärt, är ett ökande antal människor som försöker tjäna pengar som coacher. Var försiktig med någon som inte erbjuder sina tjänster gratis åtminstone en del av tiden. En tränare som fortfarande är ansluten till samhället genom fria utomhus träningspass är en bra satsning.

Gemensamma metoder för att lyckas i parkour

 1. 1
  Gå lätt. Vissa ytor tar skada lättare än andra. Respektera var och hur du interagerar med din omgivning, och ta ansvar om du skadas av misstag något. Kolla in ytan du är på eller kommer att gå på innan du försöker något fjärrstyra farliga på det. Viktigt kan denna yta också vara hala, ömtåligt eller instabil så kartlägga området först. Om du halkar eller något rör sig / spricker du att det kan orsaka smärtsamma falla.
 2. 2
  Få rätt redskap. Du behöver inte mycket. Allt du behöver är ett par bra löparskor och en outfit som du bekvämt flytta och öva i.
 3. 3
  Börja med att välja A och B. Försök att spåra en väg från A till B. Gå igenom banan och göra allt som känns naturligt i den situationen. Parkour är inte en uppsättning av valv, rörelser eller "trick." Det är ett sätt att röra sig, och flytta är alltid förändras, och inga som motioner skulle vara redo att uppfylla kvoten. Ett bra sätt att hitta sätt att få det är att försöka olika sätt och överväga vad som är effektiv och snabb.
 4. 4
  Utveckla flöde. Detta är vad som skiljer traceurs från din genomsnittliga trickster eller Acrobat. Flow är felfri övergången från ett hinder till nästa, till den punkt där det kan lika gärna inte finnas några hinder alls. Flow kan utövas genom att helt enkelt lägga till god form och rätt teknik, vilket skapar smidighet till alla dina rörelser. Detta inkluderar mjuka landningar (i motsats till stampa ned eller falla).
 5. 5
  Motionera regelbundet. Se till att hålla dig i topp kondition. Traceurs och traceuese använder det mesta av sin kropp för att navigera något hinder. Denna nivå av engagemang kräver total body fitness.
 6. 6
  Öva regelbundet. Hitta en plats som du kan komma till varje dag för att träna. Bra områden är olika hinder (väggar, räcken, etc). Ditt övergripande mål är att hitta kreativa sätt att göra det genom "hav" av hinder med din kropp på något sätt nödvändigt.

Tips

 • Bär bekväma kläder. Detta betyder inte jeans. Jeans är helt olämpligt för parkour som de kraftigt begränsar benrörelser och är faktiskt tuffare än de flesta tror.
 • Iaktta omgivningen innan du börjar springa igenom.
 • Öva på golvet så att när du överför den kompetens in i de mer svårtillgängliga platser, vet du vad som är och inte är fysiskt möjligt.
 • Undvik stora hopp tills du lär dig hur man korrekt att hantera de mindre hopp.
 • Bara sträcka efter uppvärmning musklerna. Stretching spända muskler kommer faktiskt minskar styrka och effektivitet med så mycket som 30%.
 • Oavsett vad som händer alltid komma ihåg att aldrig ge upp, om parkour / lösspringande är något du älskar då att bli sårad är bara en lektion om vad man inte ska göra. Efter matte ut.
 • Öva snabbhet och uthållighet. Parkour handlar om att flytta och snabbt anpassa sig till din omgivning. Going långsamt är inte Parkour.
 • Alltid värma upp och stretcha. Försök att stretcha alla muskler i kroppen. Lossa alla leder (speciellt knän och vrister). Ett bra sätt att göra detta är genom att rotera varje fog.
 • Ta en paus när du är öm. Detta innebär att dina muskler har brutit från stammen, som med alla bra träningspass, och behöver vila. Gå ta en energi bar och ta det lugnt.
 • Även om det är viktigt att du tar din träning på allvar och att du försöker utveckla din egen stil, det finns vissa grundläggande saker som du behöver veta innan du verkligen kan nå din fulla potential.
 • Om du är en astmatiker, se till att du inte är väsande, eftersom det kan drastiskt påverka din körning.
 • Öva på en mjuk yta om du är en nybörjare.
 • Även om det finns vissa knep som man kan införliva, hitta din egen väg över varje hinder kommer att möjliggöra en högre grad av mångfald och ger dig större möjligheter.
 • Se till att alla dina prylar är stram och fast. Du vill inte ha några missöden.
 • Håll dig säker i alla lägen! Vet dina gränser.
 • Var medveten om att du på allvar kan bli skadad utföra dessa rörelser.
 • Om dina händer ont (sting) eller få blåsor efter ett möte i Parkour / Freerunning, det är förmodligen en bra sak. När de läker upp, kommer de att bli tuffare nästa gång och du kommer att kunna träna längre utan händerna ge upp på dig. Detta är från känsliga huden möte mer än vad den är beredd att ta, det yttre lagret bryta och när den odlas tillbaka kan ta mer påfrestning.
 • Ta den tid du behöver. Om du blir skadad av något du såg komma, kan du ta fler risker med snabba tankar eller plötslig tvivel.

Varningar

 • Alltid bära en mobiltelefon. Om du eller någon annan skadas illa, då du kommer att vilja ha tillgång till larmcentral! Detta är särskilt viktigt om du är ensam.
 • Scout din rutt. Du vill inte gå upp och över en mur, för att bara hitta något vasst / giftiga / hot / djup mm på andra sidan
 • Bäst på att bedöma dina förmågor är dig. Om du tror att något är på sin plats eller inte är rätt, bara stanna upp och få någon att hjälpa dig.
 • Gör inte något stort när hungrig, törstig eller trött, eftersom du kan falla i vanmakt.
 • Var medveten om hur farlig denna disciplin kan vara. Om du just har börjat, stanna utanför hustak och hålla allt inom din kontroll. En stor del av disciplinen Parkour är långsam progression, och kroppskontroll. Vara säker och i kontroll.
 • Du kan falla och skada dig själv, så vara så försiktig som möjligt när du börjar.
 • Bugga inte andra människor när de är på väg att göra ett stort hopp - de ska bara bli upprörd och kanske misslyckas hoppet som följd.
 • Om det finns ett hopp framåt som du inte är säker på att du kan göra, försök inte det!
 • Innan du gör ett hopp eller annan stunt kolla om du har allt säker. Du vill inte din mobil för att falla ut när du hoppar.

Saker du behöver

 • Minsta kläder bör åtminstone vara anständigt. Icke-begränsande byxor rekommenderas. Kortare längd tenderar att begränsa mindre, men tänk på att ju kortare de får, desto större chans att du kan få mindre repor.
 • Skor bör vara en lämplig storlek löparskor. De behöver inte vara dyrt, men tillräckligt för att hålla och fungera. Inga öppen tå skor eller sådana som inte håller på hälen. Du kan lätt skada tårna, och samtidigt bromsa dem är alltför dåligt ett problem, bör smärtan undvikas. Stövlar eller begränsar din rörelse HÄLAVM och sakta ner med samma energiförlust.
 • Ett starkt sinne är nyckeln. Du kan behöva tänka en miljon saker en minut och du ska kunna lita på och vet att din erfarenhet och utbildning kan övervinna hinder längs med kroppen.