Wke

Hur ska en bra lagkapten

Det är en sak att vara en bra lagspelare, men det är en annan att vara en bra kapten. Få kommer att ha möjlighet att känna tyngden av ansvar och glädje av att veta att du gör en skillnad. Men om du har turen att hitta dig själv med äran att vara en kapten, så är här några steg du kan vidta för att säkerställa att du är den bästa kapten du kan tänkas vara.

Steg

Hur ska en bra lagkapten. Behandla alla problem lugnt, med hela laget, åtgärda det och tillsammans försöka hitta en lösning.
Hur ska en bra lagkapten. Behandla alla problem lugnt, med hela laget, åtgärda det och tillsammans försöka hitta en lösning.
 1. 1
  Behandla alla problem lugnt, med hela laget, åtgärda det och tillsammans försöka hitta en lösning.
 2. 2
  Hjälp coachen. Om tränaren har gjort för dig att vara kapten det finns en anledning. Tänk på det här sättet, är ett team som består av flera aktörer och normalt en tränare. Och eftersom du är kapten, en lagledare, är det ditt ansvar att inte bara hjälpa dina andra lagkamrater men din tränare också.
 3. 3
  Vara en god förebild. Eftersom du är en ledare, kommer de andra spelarna i laget ser upp till dig för råd och vägledning. Föregå med gott exempel och visa dem det rätta sättet att agera, vara det på fältet, domstol, eller gatan.
 4. 4
  Kom ihåg att du inte vara blyg, måste du tala med ditt team som om de vore din familj och ge råd. Du är ganska mycket den andra tränaren, ge dem tips men inte chefen dem runt, till exempel, "Hej Joey, röra sig lite åt vänster, dess en lefty upp." Se hur det gav undervisning men inte säga, "KÄNGURUUNGE komma hit!" En bra lagkapten har erfarenhet, ge inte tips om du inte vet något. Öva mycket på vilken aktivitet du är i. Men se till att du inte tar coacher jobbet! Du måste lita på dina lagkamrater, precis som de litar på dig. Om du berättar för dem vad de gör fel eller kritisera dem, kan de bli upprörd på dig.

Tips

 • Be om input från dina lagkamrater. Ibland är det svårt att göra alla nöjda, så för att göra det enklare bör du fråga om det är något som är på deras sinne.
 • Försök att undvika laget kotterier, det är ett lag som består av spelare, inte ett lag som består av lag.
 • Oavsett hur svårt eller lång en dag har varit, alltid försöker att vara positiv. En lagkapten är tänkt att ange takten för en grupp och om du är negativ du inte kan förvänta sig goda resultat från ditt team.

Varningar

 • Inte får makt hungrig. Det finns inget mer hatad på ett lag än en makt hungrig, kontrollerande, dominerande och egenkär spelare.