Wke

Hur slalom skidor (vattenskidor på en skida)

Har du varit vattenskidor i år, och undrade om det fanns några andra utmaningar för dig att möta? Om du tror att du är redo att gå vidare till nästa nivå av skidåkning, släpp en skida och gör dig redo att slalom!

Steg

Hur slalom skidor (vattenskidor på en skida). Vara bekväm skidåkning med två skidor.
Hur slalom skidor (vattenskidor på en skida). Vara bekväm skidåkning med två skidor.
 1. 1
  Vara bekväm skidåkning med två skidor. Om du inte kan komma upp på två vattenskidor, skidåkning med en kommer att vara praktiskt taget omöjligt. När du är helt bekväma och har mycket erfarenhet med skidåkning på två skidor, är det dags att gå vidare till ett.
 2. 2
  Hitta din dominanta fot. Detta kommer att vara foten som går till baksidan av slalom skidor, eftersom detta är den foten som gör allt styr och håller hela balansen. Vanligtvis motsvarar din dominanta fot med din dominanta hand. Detta är dock inte alltid fallet.
  • För att räkna ut din dominanta fot, har någon skjuta dig bakifrån lätt, men tillräckligt hårt för att få dig att sticka ut en fot för att återfå balansen. Foten som du sticka ut framför dig är din dominanta fot, och bör vara på baksidan av skidan. Se till att du inte förväntar push!
 3. 3
  Börja med bar. Starta på baren är en bra idé eftersom det gör att du kan räkna ut hur man balanserar på en skida. Få upp på två skidor, och släppa den med din dominanta fot i den.
  • Du kan släppa en ski stund på vattnet genom att trycka ner med din tå. Din fot ska glida rätt ut. Göra bagageutrymmet lite större än vanligt hjälper till att få ut det lätt, och så gör dousing insidan med tvål innan du börjar.
  • När du får din dominanta fot ut, skjut försiktigt in den bakre bagageutrymmet på din icke dominanta fot. Till en början kommer detta förfarande vara svårt och krångligt, men du kommer snart att kunna göra det som det är ingenting.
 4. 4
  Släpp dina skidor på repet. Nu är det dags för nästa nivå: repet.
  • Släpp dina skidor på repet. Du gör detta på samma sätt som hur du skulle på baren. Det kommer att bli svårt att hålla balansen, men om du är bekväm att göra detta på baren, bör detta vara en ganska enkel uppgift. När du har gjort det, det är dags att gå vidare.
 5. 5
  Stig upp på repet. Detta kommer att bli den svåraste delen av att lära sig slalom skidor.
  • Om din högra fot är på framsidan av skidan bör repet vara på din vänstra. Om din vänstra fot är framåt, satte den på din rätt. Detta kommer att hjälpa dig att hålla din balans innan du stigit upp.
  • Håll dina skidor centrerad. Båten ska gå omkring fem miles per timme (åtta kilometer per timme), vilket hjälper dig att hålla balansen. När du är säker på att du har hittat din inre balans, ropar till föraren så att de vet att starta. Har dem snabba båten omkring trettio miles per timme (fyrtioåtta mil) tills du får upp och är stabil, sedan successivt avta till cirka tjugo miles per timme (trettiotvå kilometer).
 6. 6
  Öva tills du känner dig bekväm. Öva komma upp på en skida tills du kan göra det enkelt. Fortsätt att hitta din balanspunkt, och försöker att komma upp.
 7. 7
  Försök gå utanför spåren. Nästa nivå i slalom går utanför spåren. Du kan vända för att gå ut i spåren med hjälp av den bakre foten för att luta åt den riktning du vill gå i. Du måste skjuta en hel del i början, men med lite övning kommer du att kunna vända enkelt med mindre än en liten rörelse av foten. Öva om och om igen, och skär så hårt du kan samtidigt gå utanför spåren. Se hur mycket spraya du kan sparka upp med ryggen foten.
 8. 8
  Skär tillbaka inuti. Detta är den sista nivån, vilket expert slalomers klarar av. När du är utanför spåren, skär så hårt du kan tillbaka i spåren. Först går du sakta av rädsla för att träffa kölvattnet. Fortsätta att öva, och du kommer att kunna skära på extrema nivåer att komma tillbaka in i spåren. Du kan även få lite luft samtidigt skära ned på!
 9. 9
  Öva, öva, öva! Gå inte för länge utan slaloming om du kan hjälpa det. Ständigt öva skärning, balans, och andra viktiga färdigheter. Efter en hel del övning, kanske du även möjlighet att hoppa, göra en av åttiotalet, och andra coola tricks. Kom ihåg, det finns alltid något annat att lära sig. Gå ut och hitta den!

Tips

 • Första gången du slalom skidor, bör båten inte gå mycket snabbt. Båten bör gå på ca 21-25 miles per timme (33,6-40 kilometer per timme) för en nybörjare. När du blir mer erfaren, bör båten gå fortare och fortare.
 • Nybörjare bör använda ett rep runt sjuttiofem meter i längd (cirka tjugotre meter).
 • Utse någon i båten för att titta på där den tappade skidor går i vattnet. Du vill inte förlora det!
 • Innan du köper en slalom skidor, prata med en erfaren skidåkare som kan hjälpa dig att hitta en bra en för dig. Din första gången skidåkning, ska du köpa två skidor, och man har ryggen känga för din andra foten. Detta kommer att vara billigare. När du blir mer erfaren, kan du köpa en skida som gjordes just för slalom. Det finns slalomskidor med stövlar som går upp halvvägs till knäskålen för extra stöd. Ta reda på vilka skidor stil fungerar för dig.
 • Se till att dina skidor är din storlek. Om du finner det särskilt svårt att komma upp, och att du alltid faller åt sidan, kanske du inte använder rätt storlek ski. Hitta en erfaren skidåkare och se vad de har att säga. Du kan försöka få dina skidor till en närliggande skidbutik för information och rådgivning.
 • Sprayen som är sparkade upp från den bakre foten är en bra indikator på hur hårt du skär. De bästa skidåkare kan få tiotal meter (tre meter) av spray, eller mer!
 • Att hitta en bra slalom skidåkare kan hjälpa dig att lära dig grunderna i slaloming.
 • Gå inte åka slalom på upptagen dagar eller grov vatten. Det kommer inte vara så roligt, och grov vatten är en dålig inlärningsmiljö.
 • Alltid sträcka innan skidåkning!
 • Om botten av skidan är svart, måla en del av det röda eller orange så om den välter när släppa det du kan finna det lättare när du går tillbaka för att hämta det.
 • Tappa aldrig en skida i en hög trafik område. Inte bara kan det bli överkörd och förstöra skidor, kan det förstöra även båten. Varken är väldigt billigt att fixa.
 • Håll i repet tätt. Det finns många sätt att hålla det, men den vanligaste stilen håller den som ett basebollträ, men parallellt med marken.

Varningar

 • Alltid släppa repet vid slutet av en körning när du inte är för nära en brygga. Det kan vara närmare att simma till, men om du inte kan bromsa i tid, kommer du att krascha.
 • Oavsett hur mycket du vill gå, gå inte i extremt hård sjö. Du kommer inte att kunna koppla av en stund med de tunga vågorna, och du kommer inte ens att ha så mycket roligt.
 • Alltid se till att dina skidor är säkrad. Om din pjäxor är för lös, kommer det vara mycket svårt att få upp utan att falla åt sidan.
 • Kontrollera att det finns minst två personer i båten, en som förare, och en som en spotter, och båda gör sitt jobb korrekt.
 • Vill åka skidor inte efter solnedgången.
 • Gör inte slalom skidor för länge, eftersom det sätter en stor press på den bakre foten. Ta pauser för vatten och ett hälsosamt mellanmål varje halvtimme omgången av skidor eller så.
 • Gör inte slalom skidor om du har skador som kan förvärras av en nedgång.
 • Fråga din läkare innan slaloming om du inte har tränat under en längre tid.
 • Stretch innan slaloming att förhindra att dra en muskel.
 • Alltid flytväst. Oavsett hur bra du är, det är lagen.