Wke

Hur upprätthålla ett hagelgevär

Korrekt underhåll ett hagelgevär är ett självklart steg för alla vapenägare, men när geväret är din personliga eller hem försvar vapen, är det absolut nödvändigt! Felaktigt upprätthålls, eller underhållits, skjutvapen blivit allt mindre tillförlitliga. Bristande tillförlitlighet skulle kunna få negativa konsekvenser om du får ett fel när ditt hagelgevär är absolut nödvändigt för att fungera korrekt.

Steg

Hur upprätthålla ett hagelgevär. Tryck bulten utgåvan (oftast framför eller bakom varbygeln).
Hur upprätthålla ett hagelgevär. Tryck bulten utgåvan (oftast framför eller bakom varbygeln).

Säker lossa hagelgevär

Pump-action shotgun

 1. 1
  Var säker på att du alltid hantera ditt vapen på ett säkert sätt. Alltid hålla nosen pekade i en säker riktning, behandla skjutvapnet som om den var laddad, och hålla fingret på avtryckaren.
 2. 2
  Tryck bulten utgåvan (oftast framför eller bakom varbygeln).
 3. 3
  Cykla pumpverkan. Upprepa tills inga skal är synliga i magasinröret eller i kammaren.
  • Vara dubbla att din skjutvapen lossas. Du vill inte ha en oväntad boom under rengöring ditt skjutvapen.
 4. 4
  Håll din ammunition separat från ditt hagelgevär medan rengöring.

Auto-lastning hagelgevär

 1. 1
  Var säker på att du alltid hantera ditt vapen på ett säkert sätt. Alltid hålla nosen pekade i en säker riktning, behandla skjutvapnet som om den var laddad, och hålla fingret på avtryckaren.
 2. 2
  Dra bulten-greppet bakåt och släpp den. Upprepa tills inga skal är synliga i magasinröret eller i kammaren.
  • Vara dubbla att din skjutvapen lossas. Du vill inte ha en oväntad boom under rengöring ditt skjutvapen.
 3. 3
  Håll din ammunition separat från ditt hagelgevär medan rengöring.

Rengör hagelgevär

Rengöring av en pump-action shotgun behöver inte vara en utdragen process. Så länge onödiga mängder av sand eller smuts har inte kommit in i handlingen, ska geväret fungera tillförlitligt. Om du behöver göra en mer omfattande rengöring, eller använder en auto-lastning hagelgevär, är detta den nödvändiga processen: Nej strippning behövs, öppning och stängning med kolven som krävs är tillräckligt.

 1. 1
  Torka alla komponenter med några pappershanddukar (eller tyg, men det är mindre viktigt att vara luddfri).
  • Avlägsna så mycket av den tjocka, caked-on kolavlagringar som skapas av friktionen av användning. Också torka bort gammal olja och alla oförbrända pulver uppbyggd.
  • Var noga med att torka av ejektorn och området runt kammaren. Du kommer att hitta vissa områden vända den svarta pappershandduk (rengöra dessa områden mer).
 2. 2
  Spray lösningsmedel (företrädesvis utformade för att vara säkra att kontinuerligt kontakta din hud, som m-pro 7) på samtliga eventuellt smutsiga komponenter.
  • En liberal Mängden lösningsmedel är bättre än inte tillräckligt.
 3. 3
  Låt lösningsmedlet sitta i ett par minuter. Se till att varje område med smuts, kol uppbyggd, eller oförbrända pulver har en hälsosam mängd lösningsmedel på det, blötläggning i.
 4. 4
  Skrubba hela pistolen med en borste (ingen metall borst - Som en tandborste). Detta fungerar i lösningsmedlet och luckrar upp uppbyggnaden på pistolen. Försök att komma in i alla skrymslen och vrår.
 5. 5
  Torka pistolen ren med luddfri trasa (du kan köpa färdigskurna tyg, men en ren gammal skjorta eller strumpor också fungera). Få överallt du sätter lösningsmedel (borde vara ganska mycket överallt) och torka det tills det torkar rent.
 6. 6
  Torka av hela vapnet (inifrån och ut) med ett lösningsmedel-indränkt luddfri trasa igen, och titta igen efter några områden vrida tyget mörk, och rengör den.
 7. 7
  Använd pick för att få bort eventuella tjocka bitar av kol eller pulver uppbyggd, eller mycket i trånga delar av vapnet.
  • De vanligaste området med sotavlagringar är i kammaren. Ansamling förekommer i hörnen av bitar av metall.
 8. 8
  Tvätta fat med en trasa fuktad med lösningsmedel. Upprepa med rena dukar (fortfarande indränkt i lösningsmedel) tills en trasa kommer ut rena. Sen svabba det med en oljefuktad duk, kommer detta skikt av olja skyddar din fat från oxidation (rost).
  • En snabb-och-smutsig metod för en mindre exakt rengöring skulle vara bara att köra ett lopp orm genom pipan.
 9. 9
  Olja alla komponenter som kräver smörjning. Ofta handboken för pistolen har särskilda områden som behöver olja, men en snabb titt på där pistolen bär kommer att ge dig en bra indikation på behov.
  • Var noga med att olja skenorna för bulten och bulten själv.
  • Försök att hålla oljan borta från öppningarna i slagstiftet bostäder (olja är en samlare av smuts och pulver uppbyggd, och uppbyggd runt slagstiftet kan hindra den från bränning).
 10. 10
  Torka hela pistolen och ta bort överflödig olja.

Tips

 • En mycket ljus (nästan osynlig) skikt av olja på utsidan av metalldelar kommer att förhindra rost genom att förhindra fukt mättnad.
 • Om du inte kan torka alla områden lösningsmedel har hamnat i, inga bekymmer. Lösningsmedlet kommer så småningom avdunstar eller oljan du spraya på senare kommer att neutralisera det.
 • En snabb-och-smutsig metod att rengöra pipan är en borrning orm. Som hagelgevär inte behöver vara exakt korrekt, är en snabb genomgång med en borrning orm ofta allt pipan kan behöva för dag-till-dag användning.
 • Om du har en tuff tid med några tjocka uppbyggd, tillämpa mer lösningsmedel och låt det dra en stund.

Varningar

 • Var noga med att lösningsmedlet är säker för din pistol, och helst, säkert för kontinuerlig kontakt med dina händer.
 • Tvätta händerna efter hantering av vapnet och rengöringsmedel.
 • Alltid rengöra din pistol i ett väl ventilerat utrymme, som rök från lösningsmedel eller oljor kan vara ohälsosamt för andningsvägarna.
 • Håll oljan borta från öppningarna i slagstiftet bostäder (olja är en samlare av smuts och pulver uppbyggd, och uppbyggd runt slagstiftet kan hindra den från bränning).

Saker du behöver

 • En smutsig (används) hagelgevär.
 • Pappershanddukar (tillval).
 • Luddfri trasa (du kan köpa färdigskurna tyg, men en ren gammal skjorta eller strumpor också fungera).
 • Lösningsmedel (företrädesvis utformade för att vara säkra att kontinuerligt kontakta din hud, som M-Pro 7).
 • (Olja speciellt utformad för att användas med ett skjutvapen - fett eller andra smörjmedel är också ett gångbart alternativ, men ofta kräver mer arbete).
 • Välj (eller annat vasst, soft-metallföremål - såsom en aluminium plockning).
 • Barrel kompress eller borrning orm (båda är kaliber specifika).
 • Brush (ingen metall borst - som en tandborste)