Wke

Hur variera push up rutin

Så du är uttråkad med den klassiska push-up. Eller är du ett monster och tror det klassiska är bara alltför lätt. Hursomhelst, här är några förslag för att göra något utmanande istället för intetsägande push-up.

Steg

Hur variera push up rutin. Höj dig med dina knogar eller fingertopparna.
Hur variera push up rutin. Höj dig med dina knogar eller fingertopparna.
 1. 1
  Först av allt, läs artikeln " hur man gör en push up ". Detta kommer att hjälpa dig att lära dig den klassiska push-up, och alla varningar och tips som ges där tillämpas på denna artikel samt. Läs det? OK, här är några andra saker du kan göra:
 2. 2
  Böj knäna. Istället för att vila på bollar av dina fötter, böj och vila på knäna (fötterna ska peka uppåt i detta läge). Detta kommer att göra push-up lättare eftersom du lyfter något mindre vikt. Denna position är också det alternativ som ges till kvinnor i vissa fysiska konditionstest där de måste göra armhävningar.
 3. 3
  Höj dig med dina knogar eller fingertopparna. Istället för att sätta handflatorna på golvet gör en knytnäve och satte knogarna på golvet, eller sprida fingrarna och höja dig själv med bara fingertopparna. Detta kommer att minska den yta av stöd och göra de stabiliserande musklerna arbeta hårdare för att hålla dig från att störta.
 4. 4
  Använd en boll. Sätt händerna på en boll som är stor nog att rymma båda händerna (basket, bowlingklot, fotboll). Detta kommer också att införa instabilitet till övningen och ge överkroppen stabilisator muskler en svett. De flesta människor tycker att det är mycket svårare att dra bort än att göra armhävningar på knogarna eller fingertopparna.
 5. 5
  Gör en pylometric, eller "klappar" push-up. Detta är samma som den klassiska driva upp men istället för att skjuta dig upp stadigt, tryck med tillräcklig kraft så att du faktiskt kan "lyfta" dig själv i luften och har nog hänga-tid att klappa en gång i luften innan man kommer ner.
 6. 6
  Använd endast en hand / arm. Du kommer att behöva sära på benen och luta mer mot toppen av den enda arm för att hålla balansen. Detta kan faktiskt visa sig vara en balanserande utmaning, det finns människor som har överkroppen styrka att dra bort det, men kan inte göra det bara för att de inte kan balansera kroppen på toppen av armen.
 7. 7
  Arbeta dina triceps. Det har tidigare nämnts att hålla armbågarna stoppade till sidorna under push-up kommer att arbeta mer med dina triceps. Ett annat sätt att göra detta är genom att placera händerna längre ner kroppen. Placera händerna på sidorna av bröstkorgen istället för under våra axlar, ju längre ner på linjen, desto mer triceps du använder under push-up. Men det finns en fysisk begränsning för hur långt man kan gå, eftersom en genomsnittlig handleden böjer sig inte mer än 90 grader i valfri riktning.

Varningar

 • Det klappar push-up, till sin natur, har en tuff landning. Den plötsliga ryck till handleden, armbågen och axeln lederna under landningen kan orsaka kvardröjande värk efter övningen. Onödigt att nämna är risken för landning på ditt ansikte om du inte driva själv från marken tillräckligt hårt.
 • Den ena handen push-up sätter extrem stress på den inre armen och till skillnad från de klappar push-up, är att stress är närvarande under hela den övningen. Bördan av att stödja hela kroppsvikten med en arm kan (och nästan alltid kommer, såvida du inte är extremt fit) leda till handled / armbåge / axel ledproblem. Visst det verkligen fantaster som enda arm, men för många människor riskerna överväger fördelarna. Värt att nämna är det faktum att en arm push up anses vara en show-off drag av några fitness samhällen och inte i praktiken.

Saker du behöver

 • En matta för det böjda knäet push-up och knoge push-up för att förhindra skador på knän och knogar.