Wke

Så gå på kryckor

Vill du bli av med det irriterande armhåla brinna när på kryckor? Leta längre! Denna guide visar dig hur du enkelt gå på kryckor utan bränna!

Steg

Så gå på kryckor. Position kryckor för din rätt höjd.
Så gå på kryckor. Position kryckor för din rätt höjd.
 1. 1
  Position kryckor för din rätt höjd. Du ska ha om en hand bredd mellan armhålan och toppen av krycka när kryckorna är i ett normalt läge med andra ord inte pressas till dina sidor eller en onödig avstånd från kroppen.
 2. 2
  Handstycket bör vara ungefär i linje med din midja. Du kan placera denna pjäs genom att ta bort vingmuttern och skjuta bulten ur hålet. Skjut handen bar till lämplig plats, Sätt i bulten och fäst muttern.
 3. 3
  Placera dem med den övre delen under armhålan, inte på det!
 4. 4
  Luta på bra (oskadade) fot / ben.
 5. 5
  Placera kryckor drygt axelbrett framför dig så att du kan passa in genom dem.
 6. 6
  Lean på kryckor och hoppa framåt landning på god fot.
 7. 7
  När lutar: inte luta på dina armhålor! Det kan verka enklare, men det kommer att göra ont och kunde utveckla ett smärtsamt utslag! Istället lutar på händerna, använd dina armhålor bara för att hålla kryckorna upprätt. Du kan sätta strumpor eller en hoprullad handduk på armhålan pad för att förhindra ett utslag.
 8. 8
  Justera kryckor så att när man står upprätt med händerna längs sidorna handtagen sitter strax under handflatorna och armskydd är ca 1 tum eller 3 centimeter ovanför armbågen.
 9. 9
  När man går, bör du placera krycka fötterna i linje med din dåliga fot och ungefär axelbrett. Som din skada börjar läka kommer du känna dig mer bekväm att ta större steg men kryckor bör aldrig vara betydligt längre fram än din dåliga fotens tår, annars kommer du troligen att fångas ur balans och ökar risken för att falla.
 10. 10
  Försök att undvika att dra i handtagen för hårt. Det kan orsaka en kramp i fingrarna och öka domningar i händerna. För att undvika kramper, försöka hålla fingrarna kupade så kryckorna "drop" i fingrarna när du lämnar marken. Detta kommer att avlasta trycket på handflatorna och låter dig gå längre med mycket mindre obehag.
 11. 11
  Trappor kan vara en smärta. Tricket är att inte använda armarna men din goda ben. Stå vänd mot trappan, och vilken sida den ledstång / räcke är den, sätta den kryckan i motsatt sida. Du bör nu ha en hand fri (eller på räcket) och en hand med en krycka för att ta vikt och annan krycka gör ingenting.
 12. 12
  Lyft din goda ben upp till det första steget och använda det benet för att flytta resten av kroppen upp. Nu upprepa det tills du kommer till toppen av trapporna. Din goda ben ska göra majoriteten av lyft, och armarna bör användas bara för stöd och balans. Kommer ner för trappor, bör du sätta din dåliga ben och krycka steget ner, sedan använda din bra ben för att flytta din kroppsvikt ner.
 13. 13
  Om du blir förvirrad om vilken väg det går, är det bra benet alltid den högsta på trappan, eftersom det alltid tar stammen av rörliga kroppens vikt.

Tips

 • Mindre steg kommer att göra dig mindre trött men du kommer att gå långsammare.
 • När du sitter, placera kryckor på armen kuddar och inte de tips. Kryckor är sannolikt att falla över när de placeras på tips, och det kan vara ganska en distraktion om du sitter i ett klassrum
 • Lås armarna så att du håller din vikt med dina ben, inte dina muskler. Det är mindre tröttande på det sättet.
 • Gå långsamt!
 • Överväg alternativ till kryckor. Om din skada är under knäet, kan du ha ett mycket enklare val. Gör en sökning på "knä scooter" eller "ortopedisk scooter" se externa länkar. Dessa enheter fungerar som en scooter med en vadderad plats att vila knät på det skadade benet, så att du kan skjuta ifrån scooter-stil med bra ben. De kommer inte att fungera för alla benskador, men om du tror att man kan vara lämpliga för dig, tala med din läkare och fråga vid medicinska hyra platser.
 • Med hänvisning till steg 2: Kom ihåg att dina höfter eller höftbenskammen av bäckenet, inte midjan.

Varningar

 • Om du går för fort, kan du ramla och slå dig
 • Ta mycket små steg i hal eller fet områden (snabbmat lederna) som dina kryckor kan glida ut från under dig.