Wke

Så sluta göra ursäkter för din vikt

Om du är trött på att vara överviktig, men fortsätter att ursäkta dig själv med samma gamla skäl, är det dags att inse att ursäkter hålla dig fast där du är och få dig att tro att du saknar kontroll. Och medan gamla vanor är svåra, om du har gjort ursäkt efter ursäkt om varför du inte kan kasta vikt, är det dags att inse att du kan göra något åt ​​det och vidta åtgärder för att återta kontrollen över ditt liv.

Steg

Så sluta göra ursäkter för din vikt. Ta reda på om din vikt problem beror på ett medicinskt tillstånd.
Så sluta göra ursäkter för din vikt. Ta reda på om din vikt problem beror på ett medicinskt tillstånd.
 1. 1
  Ta reda på om din vikt problem beror på ett medicinskt tillstånd. Ibland anledningen till att du har antingen gått upp i vikt eller inte kan tyckas att förlora vikt beror på en underliggande medicinska problem. Men bara under förutsättning att detta är fallet och att inte ha din läkare bekräfta att det är en ursäkt. Och även om du har ett medicinskt tillstånd, kan din läkare kan hjälpa dig att hantera runt det istället för att ge efter för den. Så, innan du gräver i andra orsaker kring din vikt striden, se din läkare för att kontrollera att du inte kämpar med ett problem som kan avhjälpas genom en medicinsk åtgärd. Medicinska frågor som kan göra det svårt att gå ner i vikt är:
  • Underaktiv sköldkörtel: En underaktiv sköldkörtel betyder att kroppen inte kan producera tillräckligt med sköldkörtelhormon för att effektivt bränna lagrat fett.
  • Hormonella förändringar: Olika stadier i livet kan ge en förskjutning i hormoner, vilket kan leda till viktökning. Exempel inkluderar klimakteriet, graviditet och pubertet. Men vissa av dessa förändringar är tillfälliga och de flesta kräver en ny strategi hellre än att anta saker kan bo som de alltid har gjort.
  • Kronisk stress: Om du är i ett konstant tillstånd av stress och ångest, kan din kropp producerar en kemikalie som heter kortisol. Detta stresshormon orsakar din kropp att lagra överflödigt fett, ifall du behöver det för vandring över fjällen till säkrare område. Enda är, vi lever inte som grottmänniskor kör från fara längre och daglig stress som inte blir lättad kan hamna så föga viktökning.
  • Polycystiskt ovariesyndrom (PCOS): Mer än 5 miljoner kvinnor i USA lider av PCOS, vilket är ett resultat av en hormonell obalans. Symtomen inkluderar oregelbundna menstruationer, akne, viktökning och svårigheter att bli gravid.
  • Cushings syndrom: Människor som har Cushings syndrom har binjurarna som producerar för mycket kortisol, vilket gör att din kropp att lagra överflödigt fett.
  • Övriga villkor: Din läkare kan identifiera andra relevanta medicinska tillstånd som bidrar till din viktökning.
 2. 2
  Identifiera de skyldiga. Ursäkter ut som ett sätt att sopa de verkliga orsakerna under mattan. Ogranskade, de viktökning syndarna får av gratis medan kroppen fortsätter ballongflygning. Det är uppsåtlig blindhet och det är skadligt för dig. Några av de lömska, men ändå uppenbar-när-du-tycker-om-dem, syndarna som leder till viktökning inkluderar:
  • Titta på en massa tv, sitta ner småätande och inte flytta.
  • "Bara en liten, liten chocky bar / kaka / påse chips" varje gång du känner dig hungrig.
  • Stor del storlekar av mat vid varje måltid. Om du inte vet vad som är för stora i termer av en del, är att berätta redan dig en hel del.
  • Ingen eller låg övning, kör överallt, aldrig tar en stund att gå någonstans istället.
  • Dricka mycket alkohol - dolda och värdelösa kalorier är varumärket för sprit.
  • Äta hämtmat mer än en gång i veckan.
  • En kost rik på bearbetade livsmedel, låg naturlig, hel och oförädlade livsmedel.
 3. 3
  Acceptera att vana, snarare än brist på tid, håller dig tillbaka. Många av oss klagar på att det aldrig finns tillräckligt med tid att göra något, att förlora vikt ingår. Detta är en självuppfyllande profetia, för ju mer vi predikar det, desto mer blir vår verklighet och vi bildar vanor som håller oss fast i det här loppet av busyness. Från härjade mammor till upptagna chefer, många människor tycker att de är käck från plats till plats från den minut de vaknar på morgonen till det andra huvudet träffar kudden på natten och sedan skylla denna brådska för alla andra missförhållanden i deras liv. Men kontrollera vad du gör med din tid - det är inte dags att styra dig. Lösa att sluta använda din livsstil som en anledning till din viktökning och istället hitta sätt att integrera viktminskning i ditt fullmatade schemat.
  • Gör ett beslut om att omprioritera din livsstil för att hjälpa dig att börja förlora vikt. Om du är trött på att höra dig säga att du är "för upptagen" för att gå ner i vikt, måste du uppfylla ditt schema huvudet på att övervinna denna invändning.
  • Ta en närmare titt på varje aspekt av ditt schema. Finns det 30 minuter eller en timme som du kan ersätta motion? Så oattraktiv som det kanske låter, överväga att byta lunch ute med tjejerna varje dag i 45 minuter i gymmet istället. Gör tid på söndag kväll för att förbereda hälsosamma färdigförpackade (och eventuellt fryst) måltider för resten av veckan. På så sätt kan du fortfarande ta och gå men istället för förädlade ohälsosamma livsmedel, kan du plocka upp något hälsosamt och lågt kaloriinnehåll.
  • Istället för att klaga på att du är för upptagen, äger din tid. Om det verkligen finns inget du kan göra om ditt schema, sluta klaga och återgå till det som en viktminskning krycka eftersom du bara skada dig själv.
 4. 4
  Sluta ursäkta dig själv med massor av "just denna gång" linjer och göra viktminskning din prioritet. Om du verkligen vill gå ner i vikt, måste du göra det till en prioritet - inte bara när det är lämpligt eller lätt. Målet för viktminskning måste bli lika viktigt och dagligen som att borsta tänderna på morgonen eller att vara i tid för möten. "Just denna gång" snart ger upp till "alldeles för många gånger" du har ursäktade själv för dåliga matvanor, tills sund kost blir undantag snarare än regel. Kasta ut "just denna gång" från ditt ordförråd, märker själv att säga det och säga "stopp" till dig själv och ompröva ditt ätande val.
 5. 5
  Bekräfta varje tendens i dig själv för att anta "Jag kan inte göra det" attityd. Om du fortsätter att intala dig att du "bara inte kan gå ner i vikt", kommer du att tro det. När du tror det, kommer du att börja leva upp till det. Du kan göra det. Att ge upp är ett alternativ för döda människor bara. Med anknytning till "jag kan inte göra det" är en rad mycket lömska, knepiga och slutligen själv utlösning ursäkter. Här är några vanliga sådana:
  • "Jag kan inte gå ner i vikt Jag är alldeles för trött.".: Din trötthet anskaffas i dessa kakor, choklad, snabbmat och förädlade måltider. Din trötthet anskaffas i att vara stillasittande hela tiden, från kontoret till soffan. Din trötthet är socker-fyllda. Och din trötthet som en följd av dessa saker är lite av en ond cirkel - för trött för att planera hälsosammare mat, för trött för att planera en diet program, för trött för att gå upp och motion, och om och om det går. Vakna upp till verkligheten att dålig mat och lite rörelse skapar trötthet.
  • "Jag kan inte gå ner i vikt Det är för tråkigt att gå utan mat..": Gör dina ögon stelnar varje gång du ser ordet diet eller läsa en fitness schema? Har "näring" betyder "något tråkigt folk bryr sig om" för dig? Är du fastnat med visioner om att äta "kaninmat" för resten av ditt liv? Om du ser viktminskning som en buckla i en annars rolig och spännande liv, har du hamnat i en ursäkt att förlora vikt kommer att göra livet tråkigt. Detta är en olycklig ursäkt som mörkar att du ser de bra sakerna med viktminskning (mer energi lika roligare) och det roliga och innovativa saker du kan göra med kost och fitness.
  • "Jag kan inte gå ner i vikt jag inte göra deprivation;. Det är bara inte rätt ändå, vem bryr sig, jag skulle hellre dö ung och lycklig än gamla och eftersatta.." Denna ursäkt är vilseledande, ingen vill dö i plågor från sjukdomar och näringsbrist. Det är en kortsiktig inställning som låter höften nu men kommer definitivt att landa runt höfterna senare. Lifestyle bantning handlar inte om fattigdom, det handlar om att hantera mat och motion för att försäkra dig att leva ett lyckligare och mer energisk livsstil totalt.
  • "Jag kan inte gå ner i vikt. Jag försökt innan och ser, allt kom tillbaka igen." Tyvärr, de flesta dieter göra detta eftersom modefluga kostvanor och en diet sinnesstämning är destruktiv snarare än bra. Vad som är viktigt är att äta hälsosamt på lång sikt och för att hitta en diet program i diskussion med din vårdpersonal som är anpassad till din livsstil, inte en tillfällig fix som du bara kan se ett slut i ett par månader. Yo-yo bantning lär lite och faktiskt ingrains dåliga vanor genom att anta att när den inställda kost tiden är upp, kan det skräpmat gå vidare igen Det fungerar inte så - att ändra dina matvanor är för livet och måttlighet i allting blir ditt nya mantra, inte "en liten diet nu, en massa fyllning senare".
 6. 6
  Fäst ursäkter. Det finns massor av sätt att närma ursäkter och mycket av detta handlar om att bryta invanda dåliga vanor och attityder till mat. Detta kommer att ta tid, så det första viktigt sätt att sluta göra ursäkter är att ge dig själv den tid som behövs för att hålla reframing dina ursäkter till positiva uttalanden i stället för de hopplösa uttalanden som ursäkter faktiskt är. De flesta människor behöver för att underlätta i förändringar snarare än att vakna upp i morgon och säga "Okej, redan nu, inga fler chokladkakor." Livet fungerar inte så, och det är bäst att gradvis ta bort skräpmat från kosten och göra ett medvetet beslut att lägga in mer och mer hälsosam mat för att ta dess plats. Här är några förslag för att avvänja dig bort de tunga ursäkter:
  • Börja långsamt. Istället för att tänka att för att gå ner i vikt måste du köra fem miles per dag och äter ingenting men selleri, börja långsamt och vara realistiska. Gå en mil varje natt, i din takt. Och försöka ersätta en ohälsosam måltid eller mellanmål för något hälsosamt. Din kropp kommer att omfamna förändringen och långsamt får du starkare.
  • Hitta roliga sätt att gå ner i vikt. Gå ner i vikt behöver inte vara en snoozefest. Lyckligtvis har fitness och kost program kommit en lång väg från de dagar av faddish deprivation och förenklade rutiner motion. Faktum är att många gym erbjuder klasser, från kickboxning (för att få lite aggression ut) till Zumba, där du kan "dansa bort pounds" till rolig musik, ofta med roliga klasskamrater. Dessutom har framväxten av många hälsomedvetna kockar producerat en uppsjö av lockande kokböcker fyllda med läckra, aptitretande recept som tigger ska tillagas och bakas i hemmet kök. Det är nu en spännande konstform att se hur många sätt du kan skapa hälsosamma rätter från det stora utbudet av läckra frukter, grönsaker och animaliska produkter som vi har tillgång till i denna globala värld. Och om du följer en diet som känns beröva, dubbelkolla sina meriter. Troligtvis är det en modefluga kost och inte en läkare skulle godkänna!
  • Fokusera på en livsstilsförändring snarare än en engångsföreteelse diet. One-off gottgör inte ursäkter, utan bara sätter ursäkter i ett väntläge, väntar på att uppsluka dig när dieten slutar. Genom att ändra hela din inställning till att äta och träna men döda dig av livsnerven i dina ursäkter och säga adjö till jojo-bantning. Börja med att ta bort och sedan förbjuda förekomsten av stashes skräpmat i hemmet. Institutet walking regler för att ta outs - du kan bara njuta av dem om du (och din familj) gå till och från den ta bort uttaget. Och vända många tillfällen till dold motion, som promenader med en vän att chatta istället för att sitta ner, cykla till affären genom en vacker park i stället för att ta bilen, tar hunden för hans regelbundna dagliga promenad, etc. Din livsstil bör handla om att omfamna det som får dig att må bra - att se andra människor, komma in i utomhusluften, observera naturlig skönhet, lyssna på samtal i stället för scoffing ner mat, etc. Små och ändå mycket viktiga förändringar i hur du tänker leva från denna tid framåt.
  • Planera i förväg. Lite planering räcker långt. Först, unna dig några friska kokböcker - här är en ursäkt för att köpa några glänsande läsningar som guidar din matlagning skapelser. Därefter anges och planera måltider i förväg för veckan, inklusive snacks. Det kan låta som ansträngning men 20 minuter på söndag kväll kommer att göra följande: Skaffa dig en meny, där du får en inköpslista, som du skär ner på onödiga inköp och spara pengar och tid, som du inte längre har " vad ska jag äta ikväll "panik, vilket innebär att du får göra fler roliga saker och spendera mindre tid fastnat i både köket och mataffären, än mindre snabbmat lederna! Prova det innan du avfärdar det som allt för hårt, och innebära en app på telefonen eller iPad för att hjälpa dig att planera, eftersom det är mycket roligare och låter dig utforska recept för mat som är i säsong (vilket är oftast friskare och billigare).
  • Gör det lättare för dig själv. Om du upptäcker att du ständigt ska slå fast drive food restaurang genom utlopp eftersom du kör mellan ett möte och ditt barns fotbollsmatch, överväga att packa hälsosam mat som råa grönsaker, kalkon smörgåsar wrap och vatten. Bortsett från att kasta maten i kylaren, kommer du inte spendera mer tid och kan fortfarande träffa din destination känslan nöjd och inte hungrig.
 7. 7
  Konto för dina framsteg. En del av att förlora vikt framgångsrikt att uppmärksamma ditt beteende. I en värld där människor äter framför datorn eller TV: n, är det lätt att äta för mycket och inte vara medveten om hur mycket, eller vad, förbrukas. Om du aktivt följa vad som händer i munnen, kan du ha mer kontroll över din resa. Du behöver inte spåra ditt matintag för alltid - bara för ett par veckor eller månader tills du får en klar uppfattning om vad du äter. Efter ett tag kommer det bli självklart att tänka medvetet innan plocka upp maten du kommer att beta på.
  • Ha ett mål. Om du har mer än 10 pounds att förlora, skapa små inkrementella mål att nå med några veckors mellanrum. Skapa ett kalkylblad eller ett diagram som markerar vad du väger idag och vad du väger på varje väger i dag, tillsammans med mål. Det är ännu enklare om du använder en app som gör det mesta av jobbet åt dig - sökandet efter en bra en för din smartphone eller iPad.
  • Spåra din mat och motion intag. Att se vad du har ätit eller den verksamhet du har slutfört nätet eller på papper kommer att motivera dig att stanna på rätt spår. Du kan antingen följa din dagliga framsteg i en pappers tidskrift eller du kan vända dig till någon av de många platser viktminskning som automatiskt kommer att beräkna kalorier för dig.
  • Ange ett riktmärke. Du måste veta hur vältränad du är nu. Kanske det kommer att vara tillräckligt för att få igång ditt träningsprogram. Det är dock viktigt att veta det nu så att du kan fortsätta att mäta det i framtiden. Gör en tidsinställd promenad eller köra över ett inställt avstånd. Upprepa detta i framtiden, för att utvärdera din förbättring. Bara göra så mycket som du är bekväm med, du kommer att förbättras genom att öka din regelbunden motion.
 8. 8
  Få lite sällskap. Gå med i en grupp viktminskning. Många viktminskning grupper som ViktVäktarna ger inte bara tips viktminskning, men också stöd och ansvar. En viktminskning grupp kan också vara en underbar plats att träffa andra människor som kämpar med liknande utmaningar.
 9. 9
  Stomp om utövande ursäkter. Det finns gott om skäl att säga "jag orkar inte träna idag." Men de är alla tecken på att ge efter och att inte prioritera din hälsa. Om du inte är undangömt i sängen med en förkylning eller sjukdom, kan du träna idag. Inse att det är ofta dina tankar som gör övningen hårt - motstå frestelsen att sloka och inom fem minuter, kommer du vara glad att du fick flytta.
  • Kom ihåg detta: Motion gör mycket mer än att hjälpa dig att gå ner i vikt. Det förbättrar ditt humör, lyfter din energi nivåer, ger dig en känsla av mening och lösa, hjälper dig att sova bättre, förbättrar dina chanser att leva ett längre liv, stärker ditt hjärta och lungor, ökar din bentäthet, och förbättrar din mentala snabbhet.
  • Ändra typer av motion. Om du inte vet vad tränar du gillar mest ändå, prova en rad och ändra dem regelbundet tills det blir tydligt vad som fungerar för dig. Inse att människor menar väl när de rekommenderar sin träning eller idéer sport men att en storlek passar inte alla, och att du behöver hitta träning som entusiasmerar du och hjälper din kropp att hålla formen. Och försök promenader och simning (eller vatten träning även om du inte kan simma) - de flesta människor kan göra dessa framgångsrikt och njuta av dem.
  • Tio minuters motion om dagen är bättre än ingenting. Du kan hantera 10 minuter.
 10. 10
  Vänd mat och motion i lösningen, inte problemet. Genom planering, frysning hälsosam mat måltider i förväg, hitta avsättning för att lindra din stress, regelbunden motion, små portioner behandla och en matdagbok kan du växa att älska mat och motion som håller dig i toppskick, utan berövas känslan, slö eller hjälplös. Vid denna punkt, kommer ursäkter inte längre definiera dig, du kommer att definiera dig själv medvetet och upprepade gånger.

Tips

 • Var kreativ. Om TV är din svaghet, få ett löpband och placera den framför TV. Sedan använder det. Det är bättre än att sjunka ihop och inte flytta!
 • Ombesörja vänner och familjemedlemmar. Säg åt dem att hålla dig ansvarig och att plocka upp dig när du kan halka. Har kallar dem runt för att utöva eller gå med dig regelbundet.
 • Även om det kan låta kontraproduktivt intuitivt, anser att du kanske försöker sabotera dina ansträngningar att gå ner i vikt genom att göra ursäkter. I många fall är människor som inte verkar gå ner i vikt hyser djupt rotade problem som måste lösas innan viktminskning och börja. Du kanske behöver prata med en terapeut om känslomässiga utmaningar först, dröj inte, eftersom detta är förmodligen stoppa dig från att njuta många områden i ditt liv.
 • Om en av dina ursäkter för att inte träna är på grund av gemensamt eller smärta i kroppen, besöka en läkare och få det här problemet åtgärdas.

Varningar

 • Undvik att vända sig till OTC-läkemedel för viktminskning inte ordinerats av läkare. Vissa viktminskning läkemedel kan medföra allvarliga hälsorisker för vissa, så har några mediciner utvärderas av en läkare först.

Saker du behöver

 • Matdagbok eller kalkylblad
 • Sunda recept kokböcker
 • Tillgång till Internet
 • Hälsosamma livsmedel
 • Motion gear