Wke

Hur att koppla av med ett varmt bad

Om du behöver ha en avkopplande bad efter en hård dags arbete, läs den här artikeln för vad man ska göra för att göra ditt badkar så avkopplande som ett spa.

Steg

Hur att koppla av med ett varmt bad. Tänk på senaste gången du tog ett bad, för dig själv att tyna bort i och dra bort den stressiga dagen.
Hur att koppla av med ett varmt bad. Tänk på senaste gången du tog ett bad, för dig själv att tyna bort i och dra bort den stressiga dagen.
 1. 1
  Tänk på senaste gången du tog ett bad, för dig själv att tyna bort i och dra bort den stressiga dagen.
 2. 2
  Gör tid för dig själv att slappna av. Få alla dina sysslor och läxor innan du slappna av. Ge ditt sinne, kropp och ande viss uppmärksamhet och för en stund låta dina bekymmer glida iväg.
 3. 3
  Gör ett bad speciell. Ta telefonen undan. Häll upp ett glas vin, välj en tidning, stänga badrum lamporna och tända ett ljus (parfymerade ettor är trevliga), och köra ett varmt bad tillsätta olja eller bubblor eller använder bad bomber. Doften terapeutiska alternativ som erbjuds idag är svindlande. Det finns massor av härliga badprodukter ute och det skulle inte vara en dålig idé att investera i några!
 4. 4
  Fördjupa dig i badkaret och låt alla dina spänningar skölja ner spill med den undanträngda vattnet.
 5. 5
  Koppla av. Låt dina bekymmer lösa sig i vattnet. Tänk glada tankar av soldränkta stränder och himmel stjärnklar och låta tankar om barn, arbete och pengar förångas med ånga. Öppna ditt sinne, meditera och bara njuta!
 6. 6
  Försök att ta en dusch innan så att du är ren innan och du är inte bara blötläggning i din egen smuts under en lång tid.
 7. 7
  Gör en spellista med avkopplande låtar att njuta medan i badet
 8. 8
  En ansiktsmask och en god bok är också väsentligt för ett bra bad. Var kreativ och gör din egen hemmagjord ansiktsmask genom att tillsätta 1 Banana (mosade), 1 msk honung och 5 msk havre. Du kan också få många köpta ansiktsmasker som är rimligt prissatta alltför.
 9. 9
  Njut!

Tips

 • Ha ett glas av din favoritdryck från badet för att smutta på medan du njuter.
 • Sätt på en ansiktsmask för att verkligen känna att du är i ett spa!
 • Slappna av!

Varningar

 • Om du gillar att lyssna på radio, kassettband och CD-skivor samtidigt i badet, se vad du spelar något av ovanstående på är på en plats där det inte finns någon chans att det kan falla in i badvattnet.
 • Håll ljuset på ett säkert avstånd där du kan titta på det.
 • Meditation i ett bad kan vara en riskabel sak, stötta dig upp på ett sådant sätt att du inte drunknar, eller låta folk veta var du är och vad du gör och att du inte vill bli störd
 • Inte stannar kvar i vattnet för länge eftersom det kan främja tidigt åldrande av huden.
 • Drick inte för mycket vin i badet! För det kommer antingen spilla, eller du kunde få lite tipsy. Du kan också få mycket dåliga kramper från att ha alkohol samtidigt som du sitter i varmt till varmt vatten.