Wke

Hur att dölja att du är på en diet

Även om vissa människor älskar att prata om sin kost, kanske du vill inte hela världen ska veta att du är bantning. Medan en bra anledning att dölja din kost avsikter kan vara att överraska folk med viktminskning, kan en annan orsak vara att efter att ha provat otaliga dieter du kanske inte vill höra om det om du resa upp. Eller kanske du helt enkelt trött på att diskutera alla de fördelar och nackdelar med olika kost typer som enda ämnet för middagsbordet eller social händelse konversation, eller att behöva motivera det val du har gjort. Dessutom visar studier att blotta handlingen att tillkännage dina mål för andra gör dig mindre benägna att uppnå detta mål, eftersom känslan av tillfredsställelse du får från att offentliggöra din avsikt ger dig en tidig känsla av fullbordan.

Istället för att tillkännage eller diskutera din kost planer, hålla informationen för sig själv och överraska dina vänner och familj medlem som pounds långsamt smälter bort är ett godtagbart alternativ, men du kommer att behöva några bra metoder för att distrahera nosier sorterar. Oavsett dina skäl för att hålla tyst om bantning, kommer den här artikeln visar dig att det finns ett sätt du kan dölja det faktum att du är på en diet.

Steg

Hur att dölja att du är på en diet. Förbered en rimlig reaktion för när folk frågar om du är på en diet.
Hur att dölja att du är på en diet. Förbered en rimlig reaktion för när folk frågar om du är på en diet.
 1. 1
  Förbered en rimlig reaktion för när folk frågar om du är på en diet. Om du brukar äta på ett visst sätt eller konsumera en viss mängd mat, vara beredd för vänner eller familjemedlemmar att fråga dig varför du plötsligt äta annorlunda. Istället för att surra ut defensivt eller säger åt dem att tänka på sin egen verksamhet, förbereda en lista av svaren som kommer att lugna sina undersökningar men skingra alla föreställningar som du är på en diet. Här är några förslag:
  • "Det här är hur jag normalt äter." Övertyga dig själv om att det partiet mängd och typ av mat är ett vanligt sätt att äta (som faktiskt kan vara fallet). Om du kan övertyga dig själv, kan du övertyga andra. När vi frågade, rycka på axlarna och säga, "Jag vet inte - det är hur jag alltid äter."
  • "Jag bara äta hälsosammare / försöker bättre mat." Ingen kommer att argumentera eller undrar om någon bara säger att de vill äta mer hälsosam mat. Om din tallrik har en stapel med ångad broccoli och en bit skinn kyckling (och du normalt gå för fettuccine Alfredo) snabbt svara, "Jag vill se hur det är att äta hälsosamt i dag."
  • Lämna saker på tallriken och sedan säga saker som "jag bara inte gillar pizza skorpa, tack."
  • Om du uppmanas att äta något av en välmenande men påträngande person, bara fortsätta att upprepa: ". Nej tack, jag är inte på humör" Du behöver inte säga något mer.
  • Byta ämne. Vad finns på din tallrik behöver inte vara samtalsämne. Om dina vänner eller familj reagerar starkt om att se några morötter på tallriken, bara rycka på axlarna och gå vidare till nästa ämne. Ha en grupp av färdiga ämnen att diskutera stället för de vanliga mat-relaterade sådana.
 2. 2
  Gör inte en stor sak om vad du äter eller vad andra äter. Ett av de snabbaste sätten att upptäcka en dieter är att han eller hon blir mat och vikt besatt. Mat och omfattning inte kan bli stjärnan i showen om du vill dölja din kost, så medvetet undvika att tala om dessa ämnen. Även om motion är en del av din kost, medan det kan vara kul att diskutera den nya övningen klass du startade, det där samtalet ska sluta.
  • Dessutom är det lika viktigt att undvika att diskutera andra människors kost-och motionsvanor. Bara för att du är bantning innebär inte någon annan omkring dig är för.
 3. 3
  Ställ dig upp för framgång. Bantning handlar om balans och en sund relation med mat. Om din kost består av att svälta sig själv hela dagen, kan du vara mer benägna att plundra skåpen på natten äta allt du kan hitta, därmed saboterar dina ansträngningar. Dessutom är en annan snabbt sätt att förstöra din diet för att inte äta och sedan gå på fest eller ute på middag med vänner. Medan dina vänner frossa på revben och öl, kan du ha en inre kamp, ​​som kan hamna sätta dig i en foul humör (eller ge in grillen gudarna). Istället är en av de bästa sätten att dölja din kost för att vara mentalt och fysiskt förberedd varje gång du lämnar huset:
  • Konsumera sex små måltider som består av ett protein och en kolhydrat. Välj en carb som innehåller tillräckligt med fibrer för att fylla magen. Fantastiska exempel grönsaker, brunt ris eller frukt. Om du ständigt har en liten mängd mat i magen, kommer du att bli mindre benägna att krascha på din diet.
  • Tänk på vad du ska äta eller göra. Om du vet att du kommer att gå ut till ett revben gemensamt eller en italiensk restaurang, vara redo att möta begränsade livsmedelsval. Ät innan du går och välja klokt på restaurang. Drick så mycket vatten som möjligt när du är ute - vatten kommer att fylla dig och hjälpa dig att motstå frestelser.
  • Kontrollera ditt humör. Om du har haft en tuff dag eller om du är under mycket stress, hoppa över den sociala engagemang (om möjligt). Om det finns inget sätt du kan se solen från bortom molnen, kan vara på en fullsatt fest eller restaurang medan du känner dig nere leda till att du inte bara avslöja din kost men också dränka dina sorger i fler drycker och livsmedel.
  • Få lite motion. Studier har visat att personer som tränar på en daglig basis höja sina serotonin nivåer, vilket bidrar direkt till ditt humör och känsla av välbefinnande. Plus, kan motion hjälpa dig att bränna extra kalorier, vilket ger din kost som extra boost.
 4. 4
  Rådgör med en professionell. Om du deltar i ett viktminskningsprogram som Jenny Craig eller Viktväktarna, prata med en annan medlem eller program konsult. Ibland kanske du bara vill prata om din kost, så dela din resa med en annan person i programmet kan hindra dig från att prata om det med andra. Om du är på enbart diet, överväga en online diet rum forum chatt på sajter som "My Fitness Pal" eller "Människor Spark." Prata om din kost kan hjälpa dig att hitta framgång, så hitta ett sätt att diskutera dina ansträngningar utan att avslöja dem till din personliga cirkel.
 5. 5
  Så småningom berättar en nära vän eller familjemedlem när du upplever framgång. När du känner dig som om du äntligen har ett grepp om din kost och bli mer bekväm med dina ansträngningar, prata med en betrodd förtrogne. Att hålla hemligt för alla under en lång tid kan väga tungt inte bara på gruppen, men på dig också. Hitta en lugn plats och möjlighet att vara ensam med din vän eller familjemedlem och berätta för honom eller henne vad du har gjort och den framgång du har haft. Också berätta för honom eller henne varför du har gömt din kost. När du kommit ren, kan du se att du kommer att få en enorm mängd positivt stöd, vilket kan ytterligare din diet insatser.
 6. 6
  Håll stödjande människor i slingan och på din sida mot de mindre stödjande eller förstå människor. Ibland behöver du bara dölja det faktum att du är bantning selektivt. Till exempel kanske du vill inte dina föräldrar att veta, eller en särskilt konkurrensutsatt vän. I detta fall, berätta dem du litar men också låta dem veta att de inte kan säga något till vissa personer. Ge dem en anledning så att de är ombord, t.ex. "Mina föräldrar tror inte på dieter och försöker alltid att övermatar mig som ett tecken på deras kärlek. Jag vill hellre att de bara inte vet."
 7. 7
  Lär dig att hävda dig själv kring "mat-langare." Om anledningen till att du vill dölja att du är bantning är på grund av andra människors pushiness, vara påstridig är en välbehövlig del av din kost. Mat-langare kan vara mycket oförskämd och tanklös, oavsett om de vet att du är på en diet och det är viktigt att helt enkelt säga att du inte vill ha något mer utan att förvandla det till en känslomässig diskussion. Dessutom, påminn dig själv om att det är din rätt och val att hålla diet för dig själv, för att undvika fördömande och undergräver attityder. Vid slutet av dagen, det är inte rätt att kräva att människor förklara sina matvanor!
 8. 8
  Avslöja aldrig din kost till "sabotörer" i ditt liv. Ibland de människor som verkade vara den mest stödjande när du bantat tidigare har, kanske, saboterat dina tidigare dieter. Människor som kritiserar din vikt och fråga om vad du äter varje gång du plockar upp en gaffel ibland spelar ett sinne spel av syndabockar dig. Du kritiseras om du gör och kritiserad om du inte gör det. När bantning, kommer de att övervaka det stelt och ifrågasätta dina val, pressa dig att prova extrema dieter som inte är friska i längden eller fresta dig med kaloririka godsaker. "Allt eller inget" antaganden är en stor del av detta sinne spel.
  • Ändra dina vanor till sundare matvanor och gradvis viktminskning är den mest hållbara typen av kost. Sabotera människor kommer att använda det som en ursäkt för att plocka på dig om din vikt och behandla den kunskap som du är på en diet som en ursäkt för vad de verkligen vill - att kunna fortsätta att ta ut sina försämringar i allmänhet genom att kritisera dig. Om du scapegoated detta sätt är det nästan omöjligt att gå ner i vikt utan att dölja din kost. Det är säkert lättare och mindre stressigt att göra det tyst på egen hand.
  • En stor ledtråd till huruvida någons stöd är verkligt stöd eller sabotage är hur du känner dig om dig själv och dina framsteg när du pratar med dem. Vill du må bra, så om du har åstadkommit något? Eller känner du berövas, som om du har satt dig själv på alltför strikt regim och missar den mat du äter mindre ofta?
  • Ett av de bästa sätten att banta på lång sikt är att äta hälsosammare mat oftare och högt kaloriinnehåll ohälsosamma livsmedel mindre ofta. Använd dem som behandlar och servera dem i mindre portioner. Ta inte choklad för givet. Stanna och njuta av det när du äter en mindre chokladkaka, väljer en dyrare, finare, smakrika en. En enda tryffel kommer att göra en mycket mindre för din vikt än en hel stor påse M & Ms Om du arbetar ut kalorierna i tryffel och faktor dem, du bryter inte din kost alls att njuta av en. Mörk choklad är också en hälsokost.
 9. 9
  Kom ihåg att du inte är ensam. Många människor döljer att de är på en diet. Mestadels detta är att undvika häftiga diskussioner om dygder och laster av deras val av kost, de fruktansvärda jämförelser på viktminskning som oundvikligen flöde och fördömande attityder som kan följa när alltför nyfikna människor börja övervaka huruvida dieter är att hålla sig till kosten. Du har inget att skämmas för att hålla tyst, men allt att vinna när du tyst glida mot din vikt mål och ändra dina matvanor för gott.

Tips

 • Om du stavar fel, inte slå dig upp eller överge alla försök. Krita det upp till en liten mis-steg och klättra tillbaka på hästen, du kan göra detta.
 • Aldrig vända sig till kosttillskott, piller eller egenföretagare svält för att gå ner i vikt - det är ett snabbt sätt att blåsa ditt omslag.
 • Forskning vilka livsmedel kommer att förse dig med energi och mätta dig för en avsevärd tid.
 • Kontrollera om du verkligen behöver gå ner i vikt. Applicera inte ohälsosamma idéer om vad din "riktiga" midjemått bör vara, och inte bara kopiera dina vänner. Om din läkare, å andra sidan, säger till dig att gå ner i vikt - ta det på allvar!

Varningar

 • Personer som lider av ätstörningar tenderar att dölja matvanor från föräldrar, vänner och nära och kära. Det kan vara farligt för din hälsa och om du har en ätstörning, är det viktigt att se en hälso-och sjukvårdspersonal för icke-dömande hjälp.
 • Om du upplever extrema humörsvängningar, depression eller hitta dig själv tillbaka från vänner helt, få hjälp.